Ylimaalauksen hinta PK-seudulla?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Kori', aloittaja lesabre, 10.11.2007.

  1. lesabre

    lesabre 1st gear

    Mitähän mahtaa maksaa suunnilleen kohtuulaadukas ylimaalaus pohjatöineen PK-sedulla? Siis suunnilleen hintahaarukkaa haetaan nyt: että onko se lähempänä tonnia,kahta vai kolmea? Kyseessä aika vähän pinta-alaa, nimittäin 2-ovinen Triumph GT6.

    Kaveriporukassa pohdittiin,että maksaakohan johonkin corvetteen enemmän vai vähemmän tuo maalaus kun on lasikuitukoppa. Luulisi että aineet olisivat vähän erilaisia ainakin,pohjatyöt varmaan aika samanlaisia,paitsi että lasikuitumattoa+kittiä on kerrankin lupa käyttää. Mutta tosiaan niin,mitä tollanen ylimaalaus about maksaa? (haulla löytyi arvioita vuodelta 2004,mutta indeksikorotusten vuoksi ajattelin tiedustella)
     
  2. GARAGE_INC

    GARAGE_INC Gearhead

    Kivistön Automaalaamo Lohjalla. Käy kysymässä hinta.
     
  3. kime2

    kime2 Gearhead

    Tuokin on hiukan riippuvainen siitä et kuka maalaa ja millaisen siitä haluaa,mut sanoisinet kaupallisen hyvän maalaamon maalaukseen kannattaa varata se 3000e ja jos selviää halvemmalla niin koettaa sit pärjätä vaan niiden ylijäävien rahojen kanssa :rotfl:
    Mut kannattaa kysellä harrastelija maalareiltakin miten ehtisivät jne.maalaamaan kärrysi!
     
  4. timoknihti

    timoknihti 1st gear

    olin tossa kursseilla ja juttelin aika monen pääkaupunkilaisen maalarin kans kirosivat harrasteautohommat alimpaan helvettiin ja oli hinnoista puhetta niin ei keltään saa ylimaalattua vanhaa autoa alle 3000e...kyseessä oli lähinnä vakyhtiölle tekeviä maalareita...vak hommat on mukavia ne saa äkkiä ulos ja aina tuntihinnoilla itsekkin aika monta harraste vehjettä maalanneena vois sanoo et kannattaa houkutella hommaan tosiaan asian osaava harrastaja sopivalla aikataululla...harrasteautot ei valitettavasti maalaria elätä tietenkin ns helppoja tapauksia tai saa maksaa mitä vaan hommat lukuunottamatta.
     
  5. paja1

    paja1 Double Gearhead

    näinhän se oikeasti on... alihankinta ja vakuutusyhtiö on aika kova vastus tavalliselle tallaajalle... vähissä on ne maalaamot jotka enää näppinsä vanhempiin autoihin laittavat. kyllä noita harrastevehkeitä on jokunen tullu tehtyä,tutuille lähinnä ja just sellasella "teet ku kerkeät" aikataululla. ja sitten kun on vielä repullinen omiakin vehkeitä työnalla ja tilat ei muutenkaan meinaa riittää niin on se jonkinlainen kynnys ottaa edes vastaan mitään koko talven vapaa-ajat vievää projektia vaikka siitä omistaja kohtuullista korvausta tarjoaiskin,ainakin omistajan mielestä kohtuullista... :poff: tosiasia on ettei noilla vanhojen autojen ylimaalauksilla rikastumaan pääse,sen verran ne aina teettää kuitenkin pohjatöitä ja muita yllätyksiä. sen arvioidun tuntimäärän kun kertoo kolmella niin aletaan olemaan ehkä aika lähellä todellisuutta mikä siihen menee ennenkuin se on valmis.
     
  6. kime2

    kime2 Gearhead

    Totta,mut kyllä tuo ajokin maalautus tuolla pk-seudulla on silti ihan sikakallista ja on sitä toki muuallakin ja taitaa vaan kallistua entisestään kun nuo liuotinpohjaiset vaihtuu vesiväreihin...
     
  7. Pihi

    Pihi 2nd gear

    Sikakallista...

    Kannattaa miettiä kaikkien sitä omaa palkkaa, paljonko sieltä duunista tulee tunnilta tiliä...

    Sen jälkeen miettiä montako työtuntia ison jenkin maalaamiseen saattaisi uhraantua. Yleensä vähintään parin viikon duuni, jos kunnolla tehdään, eikä tule yllätyksiä...

    Tähän päälle maalien hinta, jos käytetään kunnollisia, kestävähkön laadun takaavia materiaaleja. Sen jälkeen lisätään maalaamon käyttökustannukset, öljy, sähkö, kammion kuoletukset yms, niin tuo 3000 euroa tuntuu ainakin maalausalan yrittäjästä melkoisen pieneltä summalta, jos verrataan vaikkapa juuri täälläkin mainittuihin vakuutusyhtiöiden kolarikorjauksiin joita tekemällä saa huomattavasti paremman katteen, asiakas ei juurikaan valita laadusta(yleensä autoharrastajat vaativat todella tarkkaa työtä, ja pinnan laadun tulee olla parempaa kuin esim. näissä vakuutusyhtiön hommissa--->enemmän työtunteja..)
     
  8. TanksAreFull

    TanksAreFull 1st gear

    Niin mikä on tämänhetken tilanne maalikaupoissa, vieläkö kaikkea saa liukkarina vai ei? Vai viedäänkö viimeisiä? En ole käynyt vähään aikaan niin en tiedä yhtään.
     
  9. timoknihti

    timoknihti 1st gear

    kyllä liukkareita saa vähän merkistä riipuen helposti ainaki debeer,mipa ja sikkens.debeer on muuttanu myyntinimikkeen teollisuusmaaliksi ja sitä saa ainaki 2010 asti.sikkenssiä myyvät "museoautoihin" ja tais mipallaki olla tuo teollisuus homma...?en oo vielä kertaakaan törmänny tilanteeseen et pitäs maalata vesillä jos ei halua mut kun niihin on tottunu niin ei paljo liuotin maaleja kaipaa...talliolosuhteissa liukkari on parempi mut kunnon kammiossa vesivärit ja uudet lakat toimii vaan niin paljon nopeemin kun vanhat ne kun maalataan valmiiks yleensä ns "kertakäynnillä"
     
  10. Rockmaple

    Rockmaple Gearhead

    Emännän käyttiksen puskuri sai pienen osuman. Kävin maalaamossa kysymässä kustannusarviota maalauksesta. Pikkasen joutuis ehkä lämmittämällä ja kitillä silittelemään. Tietokone laski käden kääntessä hinnan kun sille kertoi automallin ja mikä osa pitäis maalata. 609 €! :eek: :mad: Tuntihinta työlle on 80.80€. Tästähän helposti voi laskea koko auton maalaukselle hinnan, jos aikaa kuluu parin viikon tunnit, niin kuin tuossa edellä joku arvioi. 80 h x 80 €h tekee 6400 €. Aineet päälle, tonni tai kaks menee varmaan helposti jos kuhmuisesta pellistä aloitetaan. Eli alkaa tässäkin hintataso olla yksityishenkilön maksukyvyn ulkopuolella. No, äsken ostin marketista Hot Rod Magazinen Paint & Body Extran, missä esimerkkinä maalataan yli Ford Falcon telalla 10 päivän harrastajan työpanoksella ja 98 taalan aineilla. Pikaisella kuvien vilkaisulla tulos näytti ainakin kuvissa hyvinkin kelvolliselta hintaan suhteutettuna. Niin se taitaa olla, että itse on maalaus tehtävä. Ja on siinä sellainenkin pointti, että kun ite tekee niin varmasti saa mitä sattuu tulemaan. :D
     
  11. make_110

    make_110 3rd gear

    Ei ne aineetkaan mitään ilmasia oo. Äsken kävin ostamassa pakkelit,pohjamaalit,cleanerit ja hiontavärit ja 300€.Pintavärit yms. vielä vähintään toinen mokoma.

    Ja kyllä siitä pitääkin ottaa kunnolla rahaa, ku joutuvat olemaan pölyssä ja kemikaalien seassa päivät pitkät. Ei sillä rahallakaan lopulta sitä terveyttä osteta.Vaikka eihän se maalarien palkka välttämättä mikään maailiman paras oo.

    Mut kyllä silti tommonen 3000€ kuulostaa aika paljolta ylimaalauksesta, kaipa ne hinnat on sitten nousseet ku par vuotta sitten kyselin auton maaluutusta pohja töineen ni ois sen 2t€ ottanu mut se oll peräkylien maalareita vaikka olikin ihan vakuutusyhtiöiden maalauksiakin tekevä liike.
     
  12. Jamppa

    Jamppa Gearhead

    mulla maksoi 9000 saappiin maalit noin 1000€ syksyllä(alussävy, pinta ja lakka). Maalasin kaikki näkyvät osat, paitsi konehuoneen.. tarvikkeet ja pohjavärit vielä päälle, niin varmaa jossain 1500€ mitä puhun. Tuon jos olisin maalauksen teettänyt, olisi puhuttu jostain 5000€ maalauksesta. Perus musta olisi ollut 1.5 vuotta sitten 3000€ pohjineen. Ja autossa ei mitkään mahdottomat pohjat olisi olleet.
     
  13. kime2

    kime2 Gearhead

    Mitä maalia ostit?
     
  14. Jamppa

    Jamppa Gearhead

    sininen pohjasävy dunpontin centari 6000(3 litraa) + mipan gemini(2 litraa)+ dupontin 3050 lakka(5 litraa)+kovetteet+ohenteet edellä mainittuihin.
     
  15. timoknihti

    timoknihti 1st gear

    tuon kalliin hintansa takia dupontit ei oikeen myy täälä pohjoisessa ex työ paikalla oli dupontin linja eipä ollu muita merkkejä kummempaa kamaa...
     
  16. kime2

    kime2 Gearhead

    Ai tuo dupoint on kallis maali,senkö takia sitä erittäin vähän kuule käytettävänkään vaikka täälläkin on sille myyntipiste nykyään!
    Ite en oo sillä maalannut kuin kerran joskus 15v sitten ja silloin haettiin maali maalaamosta ja se oli muistaakseni kyllä halpaa,verrattuna Sikkensiin!
     
  17. Jamppa

    Jamppa Gearhead

    Ei tuo dupont ainakaa täällä päin ole sen kalliimpi kuin muutkan maalit. Tuo mipa vaan teki mulla maalaukseen hintaa. vähä reilu 300€/litra.
    Dupontin 6000 taitaa huidella siinä noin 50-60€/litra. Olen kovasti pitänyt tuolla dupontilla maalata, joten mitä sitä merkkiä käy vaihtamaan, kun sillä tottunut ja opiskellut :wink:
    Ja itse asiassa olen dupontin saanut lahdesta halvemmalla, kuin sikkensin kouvolasta, ja ero ollut huomattava.

    Siihenhän tuo maalamoiden hinnottelu perustuu. Kuten täällä joku kertoi, että puskurin maalaus 600€. Sitten jos tulee esim vak yhtiön korjauksia. Monesti niissä on uudet pellit---> vähän pohjia. On niitä nopea tehdä, jolloin voi tehdä useampaa autoa kerrallaan. Tulee siitä päivää kohti hyvät tulot. Sitten jos käyt hieromaan jotain vanhaa autoa, menee siihen useampi päivä. Siinä tehty aika sitten on pois noista vakuutusyhtiön hommista.
     
  18. timoknihti

    timoknihti 1st gear

    joo tuttu maali mullekki mut kun laskutusta ja hinnastoja seuras niin kyl dubari oli aina kallein itse sekoitusväri ei juurikaan kalliimpaa mut kovetteet,ohenteet,lakat,hiontavärit yms
     
  19. Jamppa

    Jamppa Gearhead

    Saattaa pitää paikkansa. en ole itse tuota kovete hinnastoa niin seurannutkaan. Ohenteet + lakat mun kohdalla ollut aika saman hintaisia eri merkeillä. Hiontavärinä nyt olen käytellyt mipaa. halpa ja ihan hyvin tuntunut toimivan.
    Ja ehkä siksi ei sitä ole tullut seurattua, kun aina pyytänyt tarjouksen koko köntistä, kun ostanut maalit. pois lukien hiontavärit yms pohja tarvikkeet.
     
  20. timoknihti

    timoknihti 1st gear

    joo meillekki jäi sillon vaan se linja koska sävytarkkuus oli hyvä lakat ja pojamaalit yms tuli muualta
     

Kerro tästä muillekin!