ylimaalauksesta

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Kori', aloittaja puutarhatonttu, 6.4.2008.

  1. puutarhatonttu

    puutarhatonttu 1st gear

    Nykyinen väri ei miellytä ja tarkoitus vetää ylimaalaus eli millä maalilla jenkki kannattaa ylimaalata että pysyy?temalac,temadur,miranol....vai vedänkö peltikattomaalilla :wink:
     
  2. smuige

    smuige Gearhead

    temadur on hyvä, miranolikin hoitaa hommansa mutta kuivuu helvetin hitaasti ja jos joskus aikoo ihan oikeasti maalata niin hankala saada pois
     
  3. makeheikki

    makeheikki 1st gear

    optiMAALISEN tuloksen varmaan saavutat kun kayttat noita kaikkia kolmee, markaa maralle tekniikalla, karvahattua tai kuollutta kissaa kayttaen....pyoreita muotoja on hankalampi maalata kuolleella kissalla jos se on jaykistyny suoraksi, tarkista tama ensin... :eek:
    voi olla viisasta maalata katto peltikatto maalilla, paitsi jos se on rattikatto, niin sillon varmaan jollain kangas maalilla. :eek: :eek:
     
  4. tha022

    tha022 Gearhead

    Jatkan hieman aihetta sivuten,
    Pitäis kans maalata auto mutta väri ei vaihdu vain sävy.
    Pitääkö silloin kans hioo pelti puhtaaksi vai riittääkö kun rikkoo pinnan ja lakat ja muut vahat pois?
     
  5. sakke

    sakke 1st gear

    :rotfl: :rotfl: :rotfl: :poff: :poff: :rotfl:
     
  6. Tbird62

    Tbird62 1st gear

    Kuolleella kissalla tulee aika mitäänsanomaton jälki. Kannattaa mielestäni ehdottomasti kokeilla elävällä virkeällä keväisellä kollikissalla. Se polkee kynsillä hyvät tartuntapohjat ja taistelun tuoksinassa pintaankin jää hyvinkin eloisa jälki.

    Samanlaista maalipintaa ei tule ihan joka meetingissä vastaan...

    Sit pitää muistaa, että saisi mielellään olla sellainen lyhytkarvainen malli. Angora ja persialainen pikäkarvamalli tahtoo irrottaa osan karvoista maaliin. Ja sit saattaa emäntä hermostuu jos kissa pääsee olohuoneeseen märkänä maalista. Mut nääkö ottaa huomioon hyvä tulee.
     
  7. DX

    DX Double Gearhead

    Minkähän ikäinen laite kyseessä, vois vähän yrittää arvailla mitä maalia on alimmaisena ja niiden kerrosmäärän.

    Kasarivehkeissäkin on jo yleensä orkkiksen päällä vähintään yks Suomimallin akryylikerros ja jos se on hyvin kiinni(tehty kunnolliset pohjat) niin siihen voi suoraan alkaa rakentaa päälle.

    Jossei autoakryyli kelpaa niin vaikka temadur, miranooli EI ole automaali, ominaisuudet ei sovi, ei mitenkään.


    Ei yleisesti ottaen tartte hioa/puhaltaa pellille, voi vetää mattauksen jälkeen niskaan, kysy maalikauppiaalta tarkemmin,

    Pellille vasta sitten jos se on ennestään maalattu jollain miranoolilla.

    Sävyyn voi tulla pientä eroa värikartan malliin verrattuna riippuen pohjaksi jäävän orkkismaalin sävystä, ei yleensä merkitystä, varsinkaan ylivedossa.
     
  8. makeheikki

    makeheikki 1st gear


    toi oli hyva pointti, kaikki ei aina tuu mieleen vaikka yrittaa kuinka pekkaleinoilla...
     
  9. Macho

    Macho Gearhead

    Eikös tästäkin aiheesta ole jo jauhettu ennenkin, tarviiko aina uutta topiccia aloittaa.
     
  10. f34

    f34 Double Gearhead

    Kannattaa.

    Näitä on hauskaa lukea. Aina tulee uutta näkökulmaa.

    Kestosuosikkejani:

    -mitä öljyä kannattaa käyttää: mineraali, synteettinen, 1-aste, moniaste jne...moottori hajosi kun käytettiin Nesteen öljyjä..

    -millä pohja ja kotelot ruostesuojataan (siis suojataan ruoste): teräketjuöljy, tiikerimassa, käytettyöljy, vernissa tai näitten erilaiset sekoitussuhteet, suojausalalla oleva naapurin mies on 20v. käyttänyt eikä yhtään ruostunut...

    -Auton maalaus: paras pintamaali: miranooli, kirjo, panssari yms. Ensin kitti peltipuhtaalle tai ensin pohjamaali sitten kitti jne...

    Mitä muita kestosuosikkeja tulee mieleen?
     
  11. Macho

    Macho Gearhead

    Joo ja sitten on nää ikuiset saastelaitekeskustelut ja kuinka väärinymmärrettyjen leppäkylkien arvo lähtee kohta nousuun. :rotfl:
     
  12. Ahis

    Ahis Gearhead

    Määritä harrasteauto...
     
  13. Jza

    Jza Double Gearhead

    Kumpi on nopeampi kadulla, invamopo vai mäkiauto.
     
  14. makeheikki

    makeheikki 1st gear

    onko toi varmaa tietoo???
    nimimerkki "sijoitaja"
     

Kerro tästä muillekin!