Ylivaihde

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Vaihteisto ja voimansiirto', aloittaja bb396, 1.1.2007.

  1. bb396

    bb396 1st gear

    Olisko kellään kytkentäkaaviota chevroletin 3 vaihteisen manuaalin vm 65 sähköisen ylivaihteen sähkökytkennöistä?Ja mistä toi loota tunnistaa milloin se kytkee ton ylivaihteen.Olipa vaikeesti selitetty. :rotfl:
     
  2. Bluestone

    Bluestone Double Gearhead

    Multa löytyisi -64 kytkentäkaaviot (taitaa se olla sama -65) shop manualista.
    Ja on siinä hyvä toimintaselostuskin miten se toimii......
    Laita YV:tä niin katsotaan miten saataisiin kaaviot sulle...
     
  3. SamiL

    SamiL Gearhead

    Ylivaihteessa on kardaanin kierroksia tunnusteleva keskipakokatkaisija, joka yhdistää virran ylivaihteen solenoidille, kun vauhtia on tarpeeksi., n. 30-40 mailia tunnissa. Ylivaihde kytkeytyy kaasupoljinta vähän nostettaessa. Ylivaihteessa on myös kick-down-toiminto, joka kytkee sen päältä kovempaa kiihdytettäessä. Sitä varten on yleensä kaasupolkimen alla kytkin. Kun painaa kaasupolkimen lattiaan, ylivaihde katkaisee myös sytytysvirran hetkeksi, noin moottorin varttikierroksen ajaksi. Tämä hetkellinen vedon katkeaminen on tarpeen ylivaihteen päältä pois kytkeytymiseksi. Yliloikkarien sähköiset kytkennät pysyivät lähes muuttumattomina ja merkistä riippumattomina 30-luvulta aina 70-luvun alkupuolelle asti.
     
  4. Qjet

    Qjet 1st gear

    Jos kokoonpano kytkimien ja releiden yms. osalta on puutteellinen, niin kaikista yksinkertaisimman kytkennän saat aikaiseksi yhdellä johtimella ja on-off-kytkimellä. Tosin tuolloin nuo SamiL:n mainitsemat alkuperäiset toiminnot mm. kick-down jää nauttimatta.
     
  5. jiipee68

    jiipee68 3rd gear

    Olis tarjolla 3-spd aski ja rioh 10 ylivaihde paketti (jossa aurinkopyörä paskana ja yksi planeetta kaput)Solenoidi toimii ja kierrokset tunnistava (governor)toimii.Paketissa on myös kojetaulun alle tuleva OVERDRIVE tekstillä varustettu t kahva josta lähtee vaijeri askille.
    paketti oli 64 malibussa

    Pimpulat Keravalla

    Jani Lehtorinne
    0400-728213
    jani.lehtorinne@kolumbus.fi
     

Kerro tästä muillekin!