Ylläpitolaturi kahdelle akulle

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Sähkölaitteet', aloittaja palontie, 4.12.2012.

  1. palontie

    palontie Double Gearhead

    Riittääkö noissa markkinoilla olevista ylläpitolatureista potkua pitämään yllä kahta akkua samaan aikaan?
     
  2. Tuomo_

    Tuomo_ 1st gear

    No riittää, tollanen 7000-Ctek pitäis olla kelvollinen vielä 225Ah akulle. Tuskin sulla nyt sentäs niin isoa akku Suburbanissa on, ainakaan vakiopaikalla... Jos 2kpl 80Ah akkuja niin komeesti riittää, ellei nyt sitten ole 5min pätkäajoa kokoaikaa.
     
  3. aostms

    aostms 1st gear

    miten toi kytketään jos haluaa sen lataamaan sillon kun lohkolämppärin piuha kiinni
     
  4. Pölyttäjä

    Pölyttäjä Gearhead

    Sininen siniseen, keltavihreä raitanen keltavihreä raitaseen jne.
     
  5. Ombo

    Ombo 1st gear

    Hieman aiheesta poiketen, ostin itselleni syksyllä seuraavan härvelin: http://www.polarautovaruste.com/shop/pr ... .php?p=970

    Mulla ei oo muuta kun punanen optima omassa kikottimessa, mutta ainakin tähän asti hoitanut hommansa hyvin. Ihan sillä tuommosen hankin, kun työmatka kestää sen viitisen minuuttia niin eihän se akku siinä paskaakaan lataanu. Ja nyt kun autossa oli valmiina defan lohkis ja sisäsarja, oli toi helppo kytkeä defan omilla letkuilla kun haarakappalekin jo konehuoneesta löytyi. Eli aina kun vihreä piuha on tolppaan kytkettynä, myös akku kätskästi latautuu.
     
  6. palontie

    palontie Double Gearhead


    Miten se olisi viisainta kytkeä?Pitääkö tehdä tupla piuhan laturilta akuille?
     
  7. mikähelvetinkat

    mikähelvetinkat 1st gear

    mikäli tuossa oli tarkoitus lukea : "tuplapiuhat laturilta akuille", niin ei tartte tehdä, kunhan molemmat akut on kunnolla maissa ja yhteydessä toisiinsa kunnollisilla kaapeleilla.
     

Kerro tästä muillekin!