Ylläpitolaturi kahdelle akulle

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Sähkölaitteet', aloittaja palontie, 4.12.2012.

 1. palontie

  palontie Double Gearhead

  Riittääkö noissa markkinoilla olevista ylläpitolatureista potkua pitämään yllä kahta akkua samaan aikaan?
   
 2. Tuomo_

  Tuomo_ 1st gear

  No riittää, tollanen 7000-Ctek pitäis olla kelvollinen vielä 225Ah akulle. Tuskin sulla nyt sentäs niin isoa akku Suburbanissa on, ainakaan vakiopaikalla... Jos 2kpl 80Ah akkuja niin komeesti riittää, ellei nyt sitten ole 5min pätkäajoa kokoaikaa.
   
 3. aostms

  aostms 1st gear

  miten toi kytketään jos haluaa sen lataamaan sillon kun lohkolämppärin piuha kiinni
   
 4. Pölyttäjä

  Pölyttäjä Gearhead

  Sininen siniseen, keltavihreä raitanen keltavihreä raitaseen jne.
   
 5. Ombo

  Ombo 1st gear

  Hieman aiheesta poiketen, ostin itselleni syksyllä seuraavan härvelin: http://www.polarautovaruste.com/shop/pr ... .php?p=970

  Mulla ei oo muuta kun punanen optima omassa kikottimessa, mutta ainakin tähän asti hoitanut hommansa hyvin. Ihan sillä tuommosen hankin, kun työmatka kestää sen viitisen minuuttia niin eihän se akku siinä paskaakaan lataanu. Ja nyt kun autossa oli valmiina defan lohkis ja sisäsarja, oli toi helppo kytkeä defan omilla letkuilla kun haarakappalekin jo konehuoneesta löytyi. Eli aina kun vihreä piuha on tolppaan kytkettynä, myös akku kätskästi latautuu.
   
 6. palontie

  palontie Double Gearhead


  Miten se olisi viisainta kytkeä?Pitääkö tehdä tupla piuhan laturilta akuille?
   
 7. mikähelvetinkat

  mikähelvetinkat 1st gear

  mikäli tuossa oli tarkoitus lukea : "tuplapiuhat laturilta akuille", niin ei tartte tehdä, kunhan molemmat akut on kunnolla maissa ja yhteydessä toisiinsa kunnollisilla kaapeleilla.
   

Kerro tästä muillekin!