Ympäristön suojelua

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja alteredmag, 14.1.2008.

  1. RB-440

    RB-440 1st gear

    Sinänsä mielenkiintoista, että tänä vuonna on onnistuttu avaamaan jäätie, mutta vuosina 1984, 1992 ja 2001 samaa tietä ei saatu avattua ja kriteerinä pitäis oleman riittävän paksu, eli vähintään 40 senttinen jää.

    Jotta ilmastokerettiläiselle tuli vaan mieleen, että jos nyt on maailman lämpimin talvi, niin mistäs tommonen jää nyt järveen tulla tupsahti kun sitä ole noina yllä mainittuina kolmena aiempana vuonna ollut?


    http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotim ... id=1485576
     
  2. käkkyläjuntti

    käkkyläjuntti Gearhead

    Ai hitto tos Moblarin ylesönosastolla oli kiva vastine liittyen näihin asioihin... :lol:
     
  3. Mudracer

    Mudracer Double Gearhead

    Joku tuttu just väitti että jos haluaa jääpaloja nopeesti niin pakkaseen pitää laittaa kuumaa vettä :rotfl: . Toisaalta toi on varmaan tottakin ja siinä syy että pielinen on jäässä tällai helteellä :rotfl: .
     
  4. Putte

    Putte 1st gear

    Silloin ei ehkä osattu tehdä keinotekoista jäätä. :rotfl:
     
  5. RB-440

    RB-440 1st gear

    Eikä kun tolla lailla saadaan kätevästi säilöttyä kuumaa vettä. Siis ensteks kiehautetaan vesi normaalisti kattilassa, kaadetaan kuuma vesi purkkiin ja purkki pakastimeen.

    Kun sitten joskus tarvii kuumaa vettä, ei tarvi kuin ottaa toi purkki pakasteesta ja sulattaa se! Ja Vot, taas on kuumaa vettä!

    Tää on yks niitä harvoja pirkkaniksejä, joissa ei tarvita sukkapöksyjä :poff:
     
  6. Stance

    Stance Gearhead

    Minusta tämä kuulostaa ihan yhtä fiksulle kuin ilmastonmuutoksen estäminen. :rotfl:
     
  7. MudMax

    MudMax Gearhead

    Itse asiassa Puten heitto osuikin erittäin hyvin kohdalleen:
    Jäätyminenhän tehostuu huomattavasti mitä aiemmin saadaan lumi pois eristämästä.
    Aiemmin tietä aurattiin traktorilla, mutta tänä talvena tieura on aurattu 4-veto pick-upilla, johon on tehty putkesta noin kymmenen metrin pituiset sukset molemmille sivuille > Auraus on voitu aloittaa huomattavasti ohuemman jään aikaan, jolla on suuri merkitys jäätymiseen.
    Jostain syystä IS on "unohtanut" mainita asiasta :odroll:
     
  8. Putte

    Putte 1st gear

    Eli tietä on siis jäädytetty tavallaa samalla periaatteella, kuin ennen muinoin jäädytettiin luistin ratoja ennen tekojääratojen yleistymistä. Pellolta vaan lumi pois ja vettä päälle ja hetkenpäästä lanalla tasaiseksi ja taas vettä päälle.
     
  9. Yksä

    Yksä 1st gear

    Tiede-lehti kirjoitti seuraavaa:

    Esimerkkinä näyttäisi olevan mersu, mutta joka tapauksessa:

     
  10. RB-440

    RB-440 1st gear

    Tossa nyt olis semmonen kiva huomio, että jos autolla, kuten harrasteautolla, ajaa vähän, se on ympäristön kannalta jopa pientä kiisseliä parempi. Siis mullekin pitäis antaa ekotekopalkinto, kun on vanhoja bensasyöppöjä, joilla tulee ajettua tosi vähän.

    Kutenkin tuon viimesen lauseen vois muuttaa myös muotoon, jotta kovasti ekologinen olisi myös sellainen auto, jota ei välttämättömään liikkumiseen tarvitsisi.
     
  11. RB-440

    RB-440 1st gear

    Näinköhän tästä ilmastonmuutoksesta nyt näin halvalla päästiin, että menee maksuun vaan 156 erkkiä vuodessa seuraavat 12 vuotta ja sitten on ilmasto kunnossa ja kaikki onnelliset?

    http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotim ... id=1491703
     
  12. Putte

    Putte 1st gear

    Voip olla, että toi on keskiarvo. Jotkut EU-kansalaiset maksaa sen muutaman kympin ja suomalaiset tasapainottaa hommaa sitten parilla tonnilla per asukas. Usko pois, näin siinä tulee käymään kuitenkin.
     
  13. kt9001

    kt9001 Gearhead

    Liekkö tämänkii hinnan laskenu sama vankka EY:n käyttämä asiantuntijataho, jotka rätiköi päissään, että Kallaveden vuorovesivoimalasta vois saaha noin neljä atomivoimalallista sähköö :rotfl: :rotfl: .
    Hitto, jos myö ei oltasi näin pöljiä, oltas varmaan hokastu se itekkii!
     
  14. WTF

    WTF Gearhead

  15. nyffikaakoo

    nyffikaakoo 1st gear

    Mitähä jos niihin talkoisiin ei tuu muita ku Suomi... :eek:
     
  16. mikähelvetinkat

    mikähelvetinkat 1st gear

    Taitaa olla nuo pienhiukkaset tehokkaampi tapa toteuttaa linkolan teesit kuin ilmastonmuutos ?
     
  17. Putte

    Putte 1st gear

    Mikäs tää tälläinen vuorovesivoimala on. Toimisko se niinku veden kierrätyksellä eli nousvedellä sisään ja siitä sähköä verkkoon ja laskuvdellä ulos ja taas sähköä verkkoon. Toi saattaisi kyllä voimakkaan vuoroveden rannikoilla toimia eli siellä missä vuorovesi on silminnähtävää, mutta toimiiko toi oikeesti sisävesissä, missä vuoroveden vaikutukset ovat minimaalisia.
     
  18. Putte

    Putte 1st gear

    Kumpi sitten on parempi. Ilmaston muutos lämoimään päin, jossa meillä kylmien alueiden ihmisillä on vain voitettavaa vai pienhiukkasista muodostuvat saastepilvet, jotka ajan myötä estävät auringon valon pääsyn maapallolle? Asia on aika monisäikeinen ja kinkkinen. Absoluuttista totuutta ei taida ikinä löytyä, vain uskon asioita ja ilmastonmuutoksesta tuntuu joillekin tahoille tulleen jo uskonto.
     
  19. PerttiA

    PerttiA 1st gear

    Molempi parempi.
    Keskipakovoimahan kerää ne pienhiukkaset tuonne kahta puolen päiväntasajaa, joten siellä asuvien ei tarvitse niin paljon enää asumuksiaan jäähdytellä, kasvit eivät kuole auringon porotukseen, ja jos se lisääntynyt pilvenmuodostus lisäisi sateita, niin aavikotkin pienentyisivät.

    Ilmastonlämpeneminen taas vähentää lämmitystarvetta täällä ylempänä, pidentää kasvu- ja ajokausia, vähentää kaamosmasennusta ja siitä aiheutuvia lieveilmiöitä.

    Kaikin puolin kannatettavaa kehitystä :wink:
     
  20. Putte

    Putte 1st gear

    Kas löysit molemmista seikoista positiivista. Pitää osata katsoa riittävän laaja-alaisesti. Itse en lainkaan aatellut noita etelän asukkeja.
     

Kerro tästä muillekin!