Yökisat ja Juhannuskisat?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Drag Racing', aloittaja Mikaxx, 8.7.2009.

  1. Mikaxx

    Mikaxx 1st gear

    Olisiko näitä kahta mahdollista saada joskus vielä takaisin.. 8)
     
  2. duster70

    duster70 1st gear

    ei taida yö kisoja tulla kun oravat ja linnut ei saa nukkua! Korjaatkaa jos olen väärässä.. joskus kuulin vain että se olisi syy. Juhannuskisoja ei kai mikään estä
     
  3. vipottaja

    vipottaja 1st gear

    Luvista taitaa tosiaan olla yökisat kiinni, järjestäjällä ei varmaan olis mitään yökisoja vastaan, todennäköisesti tuottais aika kivasti. Juhannuskisat taas estänee se, että immeisillä tahtoo tohon aikaan olla kovasti muitakin rientoja. Niin kuskeilla, katsojilla kuin toimitsijoillakin. Eli noi "peruspalikat" ei välttämättä oo juhannuskisasta varuaksettoman innostuneita.
     
  4. DS 325

    DS 325 Double Gearhead

    Käsittääkseni Yökisojen suhteen ollaan varovaisen optimistisia kunhan saadaan yhden paikallisen maanviljelijän valitukset oikeusteitse kumottua. Käsittely on ilmeisesti vielä kesken ja ymmärtääkseni asiaan palataan kunhan päätös on saatu. Yökisat sinänsä kiinnostavat varmaan niin yleisöä, kuskeja kuin FHRAtakin.

    Toivotaan parasta ja pelätään pahinta..... :-?
     
  5. gm dealer

    gm dealer Gearhead

    Kumma kun silloin ennen (80 luvunlopulla/90 luvulla) mulla ja jopa 20000 muulla ei ollu mitään parempaa tekemistä juhannuksena kun mennä Motoparkkiin? :rotfl:
     
  6. kuula

    kuula Gearhead

    Nepä olkii Tauno vanahoja hyviä aekoja, mitkä ee eennee kunnaan tule takas. Hyviä reissuja oli ja hyviä muistoja. Pötiksen kanssa -67 darralla mäntiin viimesen kerran, 11 koria kaljoo mukana ja 6 isoo pönttöö suolakurkkuja. Hyvät ol juhannus evväät.... :rotfl: Oli keppiä persiissä jne.... :rotfl: :rotfl:
     
  7. Cadillac390Man

    Cadillac390Man Gearhead

    ...mutta ne kerpeleen mökkiläiset valittaa niin vimmatusti, että varmaan kohta ei ajeta Virtasalmella etes ruohonleikkureilla... :argue:
     
  8. homer

    homer Double Gearhead

    Olihan nuo juhannuskisat aika mahtavia tapahtumia 80- ja 90 -lukujen taitteessa. Oli pro stockien pm-osakisoja ja prätkät taisivat ajaa jossain vaiheessa silloista em-sarjaa. Tuli tuolla käytyä vuodesta 1989 vuoteen 1992. Silloin ku oli vielä nuori ja vetreä niin sitä jaksoi juhlia ilman koko seuraavan päivän kestävää kanuunaa ja majapaikaksikin riitti teltta ja evääksi kalja ja lenkkimakkara...
     
  9. BS105

    BS105 1st gear

    No korjatkaa jos olen väärässä mut muistaakseni olen nähnyt sellaisen lehtileikkeen jossa melun pitäminen on sallittua alastarolla klo 00.00 asti.eli taitaa olla järjestäjän mielenkiinnosta kiinni noi yökisat....ja ehdottomasti juhannuskisat takaisin!!!
     
  10. paja1

    paja1 Double Gearhead

    niin,kyllä tässä on porukoissa monesti haikailtu sitä motoparkin juhannusta :cry: ja yhtälailla on ikävä alastaron yökisoja. ei ole mikään kuin ennen :soosoo:
     
  11. vipottaja

    vipottaja 1st gear

    Ne juhannuskisat alko hiipuu ennenku ne lopetettiin, bändit oli kalliita ja tapahtuma tuotti persnettoa. Sen lisäks kuskit, mekatsut ja toimitsijatkin ollaan vähän kasvettu noista ajoista, on tullut kaikenmoisia jälkeläisiä sun muuta eikä koko elämä kaikilla enää ole pelkkää dragracingia. Sille elämälle, tutuille ja ystävillekin pitäis sitä aikaa vähän löytyä; ainakaan mulla ei oo juhannuskisoja ikävä enkä todennäköisesti sellaseen osallistuis. Toi aika on kova muistojen kultaaja; nyt jos järjestettäis tollanen festari/kisa, niin kenelle se suunnattais? Sille perinteiselle festariväelle jonka suoiskkeja on??? Ja sit siihen vähän sivuun pääasiassa vanhojen jenkkiautojen revitystä; en ehkä panis rahojani likoon ton konseptin puolesta enää tänäpäivänä.

    Eikä mulla sen puoleen oo kyllä ikävä yökisojakaan sen jälkeen kun ajoin syylariletkunsa katkasseen kaverin jälkeen; pimeessä keinovalossa kun ei rataryhmä tapahtunutta huomannut.
     
  12. gm dealer

    gm dealer Gearhead

    Joo se on kyllä tosi että tapahtuma alkoi hiipua loppua kohden mutta ei tainnu Fhra:n toimintakaan olla sillä hetkellä sillä kaikkein vakaammalla pohjalla?Nyt tullaankin siihen että kun laji on "ukkoontunut" niin kuoleeko se kokonaan jos tuollaiseen tapahtumaan ei olisi kiinnostusta?
     
  13. Mikaxx

    Mikaxx 1st gear

    Silloin aikanaan Motoparkissa oli Juhannuksena väkeä paljon. Nyt on myös Motopark hiipunut.. Toivottavasti tilanne vielä paranee, ennenkun rataa ei enään ole.

    Motoparkin Juhannus.. En muista vuotta, mutta oli Leningrad Cowboys, Popeda, DAD, Renny tuli helikopterilla.. Ihan kiva tapahtuma. Tuolla oli tavallaan jokaiselle jotain..

    Yökisasta jäi mieleen autojen valot, isot valonheittimet radan varrella, Fhra tyttöjen punaiset sarvet ja ennenkaikkea maaginen ihan omanlaisensa tunnelma.. Ehkä siinä oli hitunen sitä Drag Racingin alkuajan kapinaa, kun ajettiin öisillä kaduilla..

    Samala kun muistelee tulee mieleen legendaarinen EM kisa(?) jossa Tommi ja Anita ratkoivat tiskivuoroja Top Fuelilla kisan jälkeen.. Mikä mahtaa olla vuosi.. Sitä ei jaksa enään muistaa.. Ja ne lukemattomat kerrat, kun jännitettiin Tomi Lainetta Pro Stockissa..

    Samoin väliaikaohjema jossa Mad Mike(?) ajoi pystyssä olevia autoja kumoon Alastarolla.. Joku bussin läpi hyppääminenkin tulee mieleen..

    Ehkä jotain hyviä vanhoja asioita voisi vielä herätellä henkiin..
     
  14. edu k

    edu k 1st gear

    Olen kyllä samaa mieltä Vipottajan kanssa että aika kultaa muistot..meinaan on kulunu pikkusen aikaa ekoista Juhannuskisoista v. -88 eli yli 20v... niin ei ehkä enää tosiaankaan ole samanlaista tilausta juhannes skaboille.

    Muistan kun fyyran toimistolla silloin aikoinaan suunniteltiin noita jussikisoja niin oli ihan eri intressit kehitellä niitä, oli uus rata, kalusto investoinnit alkaneet eli uusia pro stockkereita mm. sämpyn camaro, oma camaro, vesterinen-holm olds, thunder racing -bird, plus pirusti stockereita, eg autoja ja streeti oli voimissaan..eli kalustoa oli todella paljon porukat nuorempia etc.

    Yö kisoista sen verran ettei se ajaminen ollu kyllä kovin turvallista kun ikkunat meni huuruun ja noita öljy-vesi vaurioita ei radalta nähny, olihan se tietty katsojille näyttävää (sen mitä näki) muttei turvallista, ja edelleen mistä ne uudet katsojat näihin tapahtumiin kun ei niin kovasti uusia harrastajia oikein muutenkaan tule..
     
  15. starcraft

    starcraft Gearhead

    Joskus pari kertaa yökisoja katsomassa käyneenä täytyy sanoa että fiilikseltään noi oli mahtavia kisoja. Kesäkuussa käytiin Lauantaina kamasa tools nat´s :ssa ja jäi sellainen tuntu että jotain piristystä noi sm kisat tarvisi. Jostain syystä rinteessä ei pahemmin katsojia ollut. Seinäjoellahan järjestetään vauhtiajot joissa päivällä ajetaan ja illalla bändit soittaa ja yleisöä piisaa. En tiedä sitten toimisiko noilla moottoriradoilla?
     
  16. kuula

    kuula Gearhead

    -98
     
  17. Miksu.1g

    Miksu.1g Gearhead

    -97 ....piti oikein valokuvista tarkastaa oikea vuosi,oli muuten helv... kylmä juhannus silloin,ilta kemuissa villapaita ja takki päällä,päivällä kisoissa ilman paitaa :poff:
     
  18. bootsi

    bootsi Gearhead

    Alkoihan ne pakostakin hiipumaan... Oli muistaakseni -88 2. suurin juhannustapahtuma väkimäärän mukaan. Vaikee siitä on paremmaksikin laittaa.
    Hiipumista ei voi pistää kalliden bändien syyksi... koska lipputulojakin täytyi olla melkoisesti. :odroll:
     
  19. vipottaja

    vipottaja 1st gear

    En mä tiedä muuta kun mitä oon järjestäjiltä kuullut. On noi asiat olleet esillä tuola fyyran vuosikokouksissakin suht säännölisesti.
     

Kerro tästä muillekin!