Ystävällisiä nuo jenkit...

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja dean66, 14.3.2007.

  1. dean66

    dean66 Gearhead

    kysäisin tuolla yhdellä jenkkilän charger-foorumilla jotain teknistä juttua, siitä sitten vastausten joukossa yksi heebo tarjotteli, että hänellä on pdf:änä 1st gen chargerin korjausmanuaali.

    ja perskuta, eilen pamahti postiluukkuun levy, jossa se oli.

    840 sivua pdf-muodossa. taisi olla yli 300meganen file.

    yritin tarjotella maksuakin hälle, mutta totesi vain, että jos hän sattuu täällä suomen nurkilla olemaan, niin tarjoa kahvit :) sen lupasin tehdä.

    -a-
     
  2. jaketin

    jaketin Gearhead

    wow :eek:


    kaikki ei olekkaan mitään rahan ahneita...

    erittäin asiallinen temppu 8) 8)
     
  3. Fireball

    Fireball Gearhead

    Se on omissa kuvioissaan siellä kuule kahvipöydän kunkku kun kertoo tarinaa hullusta suomalaisesta jolla on ameriikan auto. Niitten perspektiivistä me ollaan kauempana kuin kuu.
     
  4. jaketin

    jaketin Gearhead


    :rotfl: :rotfl: :rotfl:

    repesin... :rotfl:
     
  5. Stance

    Stance Gearhead

    Jonkun verran tulee vietettyä aikaa jenkkifoorumeilla ja kyllä ne on pääsääntöisesti tosi mukavaa ja avuliasta sakkia. Raapivat vaan päätään kun koetat näillä täysin järjettömillä metrisillä mittayksiköillä pelata.:lol: Olen todennut että helpompi loppukädessä laittaa kaikki mitat valmiiksi käännettyinä, niin saa vastauksiakin paremmin.

    Yhden foorumilta tutun hepun kanssa käytiin sähköpostikirjeenvaihtoa viikon verran suomalaisen ja jenkkikulttuurien erityispiirteistä. Kyseli mm. että onko suomalaiset tosiaankin niin hulluja saunojia ja että onko talvisotalegenda totta. Vahvistin tietysti molempia uskomuksia. :rotfl: Se oli jopa pykäämässä ihka omaa saunaa uuteen taloonsa.
     
  6. NUTFINN

    NUTFINN Gearhead

    On on ystävällisiä ollaan, oli sekin kaveri varmaan täältä etelästä :D
     
  7. MudMax

    MudMax Gearhead

    Näin on, ja miulla on todisteet :D

    -Vannerengaspaketti oli myynnissä jotain 600 taalan hintaan.
    -Myöhemmin oli jo, että tarjoukset huomioidaan.
    -Joku lähiseudulta heitti 50 taalan tarjouksen.
    -Myyjä siihen: Deal, olenkin kuullut että rahti teillepäin maksaa 500 taalaa.
    -Mie sitten siihen, että ootko kuullut paljonko rahti olis meillepäin?
    -se on varmaan yhtä paljon kuin mun truckki maksaa.
    -------
    Aikas halpoja nuo 2000-luvun näyttelykuntoiset erikoismaalatut pick-upit näkyy olevan ameriikoissa :lol:
     
  8. Chevy ´53

    Chevy ´53 Gearhead

    I have a brother-in-law that travels the world inspecting nuclear powerplants. he sits at a video monitor and watches his little robots crawl around and take the heat. He came back from Finland and said there was this little bitty town nearby with one main drag with a big church at one end and municipal bldgs. at the other,everything completely surrounded by snow. Their main entertainment was cruising up and down that one drag in big American classics, Cadillacs and such....cool :rotfl:
     
  9. greenrtse

    greenrtse 1st gear

    kun chargerissa oli käyntiinlähtö ongelmia kuumana,yks charger foorumin jannu ilmotti että hän voisi ajaa luokseni ja tuoda alu syylärinsä lainaan,jos vaikka vika korjaantus.ilmotin että kun olet leningradissa,niin soita,tulen tuohon viipuriin vastaan..sit vasta jannu tajus missäpäin palloo asun :D
     
  10. Fireball

    Fireball Gearhead

    Ainahan niitä on kiva ollu vedättää. '91 asuin tuolla Salisburyssä Marylandissa, ja yksikin alkuasukas tuumas töissä mulle että sullon kiva aksentti mistä oot kotosin? Tarkotti tiettenkin että hän ei ymmärrä mitä puhun mutta oli kohtelias, no kerroin että Finlandista ollaan ja heti tuli vastakaikua että jooooooooooo niiiiiiiiiiiiiiiiiin tiedänkin joo oon lukenu siitä. Ennenkuin heppu ehti jauhaa enempää tokasin väliin että niin kyllä se on tosiaan saari tossa Chesapeake bayn edustalla, tulin soutuveneellä maihin ja sain täältä töitä.

    Kaiffa oli tooooosi onnellinen kun mulla on käyny tuuri elämässä, ja aiko joskus käydä saarella kun on siitä niin paljon lukenut.

    Kaks viikkoo sitten teksasissa tein yhen kaupan tädin onnelliseksi kertomalla tarinaa oikeasta Joulupukin kotipaikasta. Se oli jotain nelikymppinen tumma ja elänyt siinä uskossa että pukki on jenkki, pyh.
     
  11. eeko

    eeko Gearhead

  12. impala67

    impala67 Double Gearhead

    monenlaista mahtuu amerikkaankin, mutta tässä muutamia ebaymyyjien temppuja ja kommentteja;

    -osien mukana tuli pro työskentelyhanskat osien mukana; "i know you guys must have it really cold there, these help working for installing the parts"
    -palautettu taaloja lähetyksen mukana; maksoit liikaa -kun olen laittanut varmuuden vuoksi pari taalaa ylimääräistä.
    -"Finland, is that somewhere near Maine?"
    -"so not ALL of you are happy with social security system?!"

    olin asioinut kahden eri myyjän kanssa jotka oli samasta osavaltiosta, no ne oli tavanneet jossain isommassa swapissa sattumalta ja toinen oli kehunut kuinka oli lähettänyt ihan eurooppaan asti osia, -jaa niin hänkin, Suomeen. -Älä piru niin hänkin Suomeen... meilailivat siitä huvittuneena.
     
  13. Tomaso

    Tomaso 3rd gear

    Jos joku ulkomaalainen haluaisi lisätietoa Suomesta, niin infoa löytyy mm. ulkoministeriön ylläpitämältä Virtual Finland sivustolta. Englannin kielen lisäksi ranskaksi, saksaksi, espanjaksi ja venäjäksi.

    Kai pistit linkkiä esim.
    http://www.saunasite.com/
    http://www.saunaheinola.com/
     
  14. ZYN-5

    ZYN-5 Gearhead

    kyllä nuo ihan rehtiä ja reipasta väkeä on tuntuneet olevan.
    Monetkin kaupantekijöisten jälkeen ovat ilmoittaneet voivansa etsiä tarvitsemiani osia jos niikseen on, jos jotain osia on tarpeen.

    Eräskin osa kauppias kyseli puh.numeron ja osa tietoa, epäilin kuitenkin että kun tajuaa että oikeesti oon Suomesta niin tuskin soittaa ja laitoin numeron piruuttani, Soittikin sitten yhtenä iltana... Ei kuulemma tykkää käyttää tietsikkaa. Ja lähetti viel kirjekuoressa mitään ilmoittelematta osa tietoa ja yhteystietonsa. Harmi vaan kun en sitten hänen kanssaan kauppaa tehnyt, löytyi samat osat 3 kertaa halvemmalla muualta.

    Ei kyl pahaa sanottavaa.

    Toisin kuin Suomen kauppiaista. Siis liikkeen pitäjistä.
     
  15. Stance

    Stance Gearhead

    Ei tullut älyttyä laittaa linkkejä luettavaksi, mutta taidanpa heittää nuo sille nyt tiedoksi.
     
  16. Chevy ´53

    Chevy ´53 Gearhead


    Tästä oli iso juttu New York Timesissa, siitä sai kyllä kuulla pitkään.


    Ihmisiä ja niiden ystävällisyyttä jäin itse eniten kaipaamaan palattuani USAsta Suomeen. Harmi että noilla mukavilla ihmisillä on niinkin huonot johtajat.
     
  17. Nappula

    Nappula Gearhead

    Joo ovat kyllä mukavia ja ystävällisiä ihmisiä, eikä ole sellaista naapurinkateutta niinkuin täällä että puristetaan torpassa nyrkkiä taskussa ja kirotaan kun tilallisten kelpaa ajella kun on uudet Valmetit pihassa.

    Suomalaisten ja Amerikkalaisten älykkyydessä on joitain eroja mutta uskon sen johtuvan siitä että monin paikoin elämä on ollut helpompaa amerikassa joten ei ole tarvinnut olla niin kovin kekseliäs kun on koneet ja laitteet helpottamassa elämää toisin kuin täällä siperian luoteispuolella.
     
  18. Chevy ´53

    Chevy ´53 Gearhead

    Pakko kommentoida tähän provoon että tarkoitit varmaan niin päin että usassa on esim. huippuyliopistoja paljon enemmän kuin Suomessa... :wink:
     
  19. WTF

    WTF Gearhead

    Taitaa olla muutama asukaskin enemmän kuin täällä.
    Eiköhön joka maasta löydy laidasta laitaan erilaisia ihmisiä.
     
  20. Tupis

    Tupis 3rd gear

    Tiedän yhden tapauksen jossa eräs suomalainen autoharrastaja etsi osia harvinaiseen autoon. Myyjä ei suostunut myymään osaa ennenkuin sai varmistuksen, että osa menee oikeasti kyseiseen autoon.
     

Kerro tästä muillekin!