Ahvenanmaan auton rekisteröinti Suomen kilpiin ??

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja hannu62, 5.3.2008.

  1. hannu62

    hannu62 Gearhead

    Menin paikalliseen katsastuskonttorille Ahvenanmaalta ostetun auton papereiden ja kilpien kansa,ja katsastaminen+rekisteröinti Suomen kilpiin ei onnistu ennen kuin on Ahvenanmaalla poistettu rekisteristä eli myynti osa oli täytetty ja oli myyjän allekirjoitus,vai onko tähän muuta ratkaisua??
    Hemmetti,kun tuo Ruotsikieli ei taivu ,että soittaisi ahvenanmaankonttorille.
    Auto on 59 Desoto pitääkö tuosta veroakin maksaa ??
    Jos jollakin on tietoa tai omia kokemuksia niin kiitokset etukäteen.
    Hannu p.0440-755929
     
  2. tiili

    tiili Gearhead

    Ostin vuosi sitten Ahvenmaalta Dodge pikapin,toin Suomeen ja leimasin ihan normaalisti sen tänne,ei minkäänlaista ongelmaa. Ainoastaan jälkeenpäin tuli autosta joku 10:n euron käyttömaksu Ahvenanmaalta??? jonka jätin maksamatta,ei ole perästä mitään kuulunut. Niin ja paikalliselta konttorilta paperit ja kilvet toimitettiin eteenpäin ja faxattiin tieto samantien Ahvenanmaalle auton rekisteröinnistä tänne. J.Tiili 0405677665
     
  3. on se kumma paikka, kuuluu suomeen mutta ei sitten kuitenkaan.... myisivät ruotsille tuonkin
     
  4. vinkkeli

    vinkkeli Gearhead

    vähä ohi mutta ei varmaan sitten voi omaa autoakaan leimata ahvenanmaalla , olis vaan "suomen" halvin paikka. olikohan jotain 30e
     
  5. ford59

    ford59 1st gear

    Mulle ajautui parivuotta sitten ahvenanmaalta pick-up. Menin konttorille papereiden kanssa, huuli pyöreänä ihmettelin kun alkoivat rekisteröintikatsastuksesta höpöttämään. Seuraavaksi kyselivät tullauspapereita...häh. Tullauspaperit ja verot sain äkkiä tullista, meni vissiin paripäivää ja veroa oli joku reilu 100€, sen jälkeen rekisteröinti katsastukseen ja suomen kilvet kiinni. 200-300€ euroa meni sen takia kun ostin auton väärästä maakunnasta :poff:
     
  6. Rocket engineer

    Rocket engineer 1st gear

    Ei ole. Joensuussa leima 19€. Mittaus, jos tarvitaan 10 €.
     
  7. Hezuz

    Hezuz 3rd gear

    Ahvenanmaalla on oma ajoneuvorekisteri ja sieltä tuotava auto on esitettävä rekisteröintikatsastukseen (sama homma kun tuo oikeesti ulkomailta). Autosta on oltava vähintään affenanmaan rekisteröintitodistuksen 2.osa eli ilmoitusosa täytettynä uudelle omistajalle (siis manner-suomeen). Jos auton määräaikaiskatsastus on voimassa, ei tarvi tehdä ns.kuntotarkastusta vaan identiteetin ja vaatimuksenmukaisuuden tarkastus ja auton tiedot rekisteriin. Affenanmaan alkuasukas voi poistaa auton sikäläisestä rekisteristä ja tulostuttaa uudet paprut joilla luovutus ja katsastus ja rekisteröinti Suomeen tapahtuu. Tai kun auto on rekisteröity Suomeen, menee siitä tieto (tai ainakin pitäis) ahvenanmaan rekisteriviranomaisille.
    Aken ohjeessa 3.1 ajoneuvon ensirekisteröinti ja kohdat 1, 2 ja 3

    Affenanmaa kuuluu autoverotuksellisesti Suomeen joten sieltä tuotavista ei tarvi enää maksaa autoveroa tai alv/elv:a eikä tietenkään tullia

    Aken ohjeessa 3.1 ajoneuvon ensirekisteröinti ja kohta 9

    Linkki ohjeeseen:

    http://www.ake.fi/AKE/Kumppanit/Katsast ... t/Rekisteröinnin+ohjekansio+1.htm

    ja eiku desotoa viivalle...
     
  8. SököMotors

    SököMotors 3rd gear

    Viimevuonna rekisteröin ahvenanmaapapruilla olevan auton, ei tarvinnu maksaa alveja, tulleja eikä veroja vaikka konttorilla aluksi väittivät toista.
     
  9. ford59

    ford59 1st gear

    Minä onneksi maksoin veroja, jotta valtio pysyy pystyssä...prrkle :mad: Tullissa perusteli verollisuutta siten, että ahvenanmaalaisia lellitty, ja saaneet auton aikoinaan pienemmällä autoverolla maahantuotua kuin mitä mannerSuomessa olisi saanut.
     
  10. Rocket engineer

    Rocket engineer 1st gear

    Ovat tehneet virheen ja puhuneet paskaa. Soita tullin pääkallopaikalle ja vaadi rahat takaisin. Jos eivät itseoikaise tee tutkintapyyntö virkarikoksesta. Moisella uhkaaminenkin tälläisessä tapauksessa, jossa virkamies on toiminut vastoin lakia luulisi saavan vipinää kinttuihin.

    Tuo "pienempi autovero" on paskapuhetta, jota virkamies ei saisi päästellä.
     
  11. ford59

    ford59 1st gear

    prrrkkklleee! Täytyypi kaivaa veropaperit esille arkistoista ja tutkia. Enpä kyllä tullut ajatelleeksi että autokaupassa voi tulla myös valtion huijaamaksi!
     

Kerro tästä muillekin!