Kaasarin putsaus.

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja duster73, 24.11.2008.

  1. duster73

    duster73 Gearhead

    koitin haulla etsiä,mut en ilmeisesti keksinyt oikeita sanoja...eli täällä oli joskus juttua kaasarin putsauksesta.oliko se mr musclen viemärinpuhdistusaine millä sai kaasuttimet hyvin putsattua?vai oliko se joku muu aine?
     
  2. DX

    DX Double Gearhead

    Voimakkailla emäksillä menee alumiini rumasti mataksi ja tummaksi ja silumiini suorastaan kuohahtaa tummanharmaaksi syöpyessään,
    tohon kastiin putkensiivouslitkut kuuluu.

    Hapolla ei tule alumiiniin niin rajua reaktiota ja parhaimmillaan jää nätti kirkas pinta.
     
  3. Otto

    Otto Gearhead

    Haposta sen verran että kannattaa olla varovainen... Esmes sitruunahappoon ku upotat sen mehumaijan niin ota se pois sieltä jo vartin päästä. Ei kannata jättää pidämmäksi aikaa, esmes yön yli, kysy minulta miksi tiedän...
     
  4. Damned

    Damned Gearhead

    Ihan semmonen villi idea että ostat kaasarinpuhdistukseen tarkoitettua ainetta :eek:.
    Ei se niin kallista ole.
     
  5. MAX WEDGE

    MAX WEDGE 1st gear

    Kent OneShot niminen spray on hyvä,sitä ruuttaat kone käydessä kaasarin läpi jos et viiti sitä osix purkaa,tai jos purat ni samalla tuotteella putsaat irto osat.
     
  6. Potakka

    Potakka 1st gear

    Tuohon voi käyttä ihan bensassa liottamista kun kaasari on irti ja purettuna.
    Sitten paineilmalla linjat puhtaiksi.

    Enpä usko että mikään ihmeaine oikeasti kaasutinta puhdistaa niin että kaasutin on autossa kiinni.
     
  7. Damned

    Damned Gearhead

    Ei mistään ihmeaineesta ole kyse vaan kaasuttimen puhdistukseen tarkoitetusta aineesta. Puhdistaa varmasti enemmän kuin bensassa liottaminen. Bensassahan se likoaa suurimman osan ajasta :rotfl:. Eihän se kaasarin sisäisiä kanavia puhdistele kuin niiltä osin, mistä ilmakin kulkee.

    Kaasarin puhtaudessa on huomattava ero, jos on käyttänyt tai jättänyt käyttämättä polttoaineen sekaan laitettavia puhdistusaineita. Ainiin, se on ihmeaine, tuskin se mitään puhdistaa, kuvittelen vain :odroll:
     
  8. Tulilanka

    Tulilanka 3rd gear

  9. montego

    montego 1st gear

    Esm.jos käytät vaikka suolahappoa,niin kaasari muuttuu niin mustaksi että asiallisen näköstä pintaa et saa kuin maalaamalla :rotfl:

    Mister Muscle on hyvä ja halpa ja suht.turvallinen sisältää mm.fosforihappoa,eikä vahingoita kumi eikä muoviosia,mutta liuottaa esim.tiivisteen jämät ja maaliroiskeet.

    Ko.aineeseen vaan kaasari purettuna yön ajaksi lillumaan ja aamulla huuhtelu lämpimällä vedellä... hyvä tuli,kokemusta on 8)

    Vie kyllä myös keltapassivoinnit mennessään :soosoo: Kiillotettu pintaisia kaasareita ei kyllä kannata ainakaan ulkopuolelta hapottaa.
     
  10. Mikkis

    Mikkis Double Gearhead

    mä en kyllä ihan pysty ymmärtää et miten se kaasarin imuaukkoon sumutettava suihke voi kaasarin puhdistaa??? tietty sitä ainetta voi hieman mennä joihinkin kanaviin, mutta tuskin missään isommissa määrin.

    kaikkein paras kyllä on se että putsaa sen osiksi purkamalla ja kanavat käy läpi paineilmalla. korjaussarjan joutuu tietty ostamaan ja se maksaakin huimat 10€-30€.
    mitähän toi spray maksaa... kympin?
     
  11. Jza

    Jza Double Gearhead

    Niinpä. Helpottaisi kyllä arpomista, jos alkuperäinen kysyjä valoittaisi, että mitähän puhdistamista tarkoitetaan...? Roskat pois sisältä? Pinta kiiltäväksi? Kurkut ja kanavat puhtaaksi moskasta?
     
  12. VooDoo

    VooDoo Gearhead

    ja jos oikeasti haluaa _ihan_ puhtaaks niin purkaa palasiks ja ultaäänipesuriin.. tulee kun uus.
     
  13. Jza

    Jza Double Gearhead

    Sekin riippuu aika lailla siinä UÄ koneessa käytetystä pesuaineesta... Ne tuppaa olemaan yleensä aika rankasti emäksisiä, että teräsosat ja pesurit kestää, ja alumiini voi ottaa nokkiinsa isosta PH:sta ja korkeasta lämmöstä. Pelkkä vesi ei irroita kunnolla rasvaa, vaikka kuinka surruuttaisi ;-)

    Mutta hyviä vehkeitä noi on, jos kunnollinen on käytettävissä!
     
  14. duster73

    duster73 Gearhead

Kerro tästä muillekin!