Moottorisaha ei käynnisty

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja Ruostetta, 1.8.2009.

  1. Ruostetta

    Ruostetta 1st gear

    Terve!

    Minulla vanha moottorisaha merkkia Partner 352 vai oliko se 351 en nyt muista, mutta sahaa käytetty alle vuoden ja toiminut moitteetta, jonka jälkeen seissyt 10-11 vuotta lämpimässä varastossa ja nyt kun sitä yrittelin käyntiin saada niin eipä lähe. Saha oli kangistunut joten ennen käynnistämistä lorautin tulpan reiästä 2-tahti öljyä ja käsin pyörittelin kunnes rupesi luistaa. Vanhoja bensoja taikka öljyjä ei ole jätetty sahaan ja silloin tällöin säilytyksen aikana olen lorauttanut öljyä sylinteriin ja pari kertaa pyöritelly (huom en käynnistänyt) ettei ihan jumiin jäis, mutta joo tänään ostin bensat ja öljyt ja aikani yritin käyntiin repiä. mutta ei kun ei, niin ajattelin että ilmaa kos siel letkuis viel on, eipä ollu ja bensakin hais kun aikani sitä käyntiin vedin, muistin sitten että ehkäpä ei sytytys pelaa joten testasin tulpaa eikä sielt mitää kipinää lentäny vaik kuin sitä narua revin joten oisko pelkkä tulppa kuollut säilytyksen aikana vai pitääkö miun ostaa joku 100 euron osa alle 150 euron sahaan?
     
  2. E.B.Ford

    E.B.Ford 2nd gear

    eikös siinä ole ryyppyä ??
    mulla kolmessa piha/puutarha -koneessa on ryypyt mut ne onkin uudempia.
    ei kai se tulppa paljoo maksa vaikka sen ekaks ostais ?
     
  3. Ruostetta

    Ruostetta 1st gear

    Juu ryyppy on sahassa ja tuota tulppaa lähen huomenna ettimmään kun kaupatkin oli jo tänään kiinni.
     
  4. surma erkki

    surma erkki 3rd gear

    Osta Jonsered :soosoo:
     
  5. VooDoo

    VooDoo Gearhead

    jos ei uudella tulpalla ala rokkaan, niin tarkista tappokatkasimen toimivuus, ettei maadota kokoajan.. jos sekin ehjä niin puola paskana.
     
  6. rötvä

    rötvä 1st gear

    jos ei uudella tulpalla rupea rokkaamaan niin todennäköisesti tyristori sökönä. itellä reilu kymmenvuotias husku meni vaihtoon kun tyristori sippas, hintahaitari oli 85-150e
     
  7. jublomb

    jublomb 1st gear

    Otappa sen tulpan vaihdon jälkeen se käynnistimen puoleinen poski siitä auki,ja hio hienolla paperilla vauhtipyörästä,ja puolasta ajanpatinat pois.

    On melko yleinen vika pitkään käyttämättömänä olleissa pienkoneissa tuo "kontaktipintojen" ruostuminen/hapettuminen.
     
  8. Ruostetta

    Ruostetta 1st gear

    Kiitokset kaikille vastanneille, ja vika olipi tällä kertaa 3,50e uuden sytytystulpan muodossa jos ei lasketa rakkuloita, ja kipeää käsivartta.
     
  9. Jza

    Jza Double Gearhead

    haha :D Itellä oli ruohonleikkurissa taannoin sama vika ja kerkesin vaihtaa vaikka mitä ennen kuin uskoin, että vika on vaan tulpassa ja vaihdoin sen :oops: Kisabensalla kävi hyvin, mutta susivitosella ei huonostikaan :eek:
     
  10. Ruostetta

    Ruostetta 1st gear

    Nii ois minunkin pitäny uskoa että se tulppa on sökö ja mennä tekemään jotain muuta, mutta ei piti sitä kuiteski kokopäivä nuohota ja käyntiin repiä.
     
  11. rane58

    rane58 Double Gearhead

    Niin, että. -"Mikä ääni se toi on?" kysyi vanha metsurikin, kun joku käynnisti sen sahan... :poff:
     

Kerro tästä muillekin!