Dodge Ram 4x4 Cummins. FAQ sivulla 1.

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja Mussemaan, 18.10.2004.

  1. mätkä

    mätkä Gearhead

    Kyllä tuo on kohtalaisen helppo irrottaa kotonakin. Puhdasta vaan pitää olla, ettet aja sontaa mihinkään ku tuon jälkeen ei oo suodatinta vaan paska menee suuttimiin.
     
  2. Swoop

    Swoop 3rd gear

    Kosla menee torstaina Machineryyn, saavat siellä tehdä lämpösessä hallissa. Käsissä niin huono veren kierto ettei tuu tollasesta pikku nypläämisestä näillä keleillä ulkona mitään... hetken ku on turannu ni ensimmäinen kohta mis on edes vähän tuntoa on olkapää. Ja mun tuurillahan sinne menee paskaa iso liuta kun ruven jäisillä käsillä kikkailee. Laittavat siellä pultit kuntoon ja kattellaan sitte kevväämmällä jos vielä oireilee että mitä tehään.
     
  3. minikone

    minikone 2nd gear

    Tuli mieleen kun korkkas toi etukardaanin tuplanivel, jotta onkos porukka jättänyt pois sitä tuplanivel juttua ja tehny vaan normi kardaanin kokomatkalle. Eli tehny uuden kardaaniin niin että molemmissa päissä on vaan yksi nivel. On vaan moneen 4x4 laitteeseen tullu vuosien varrella jätettyä monesta laitteesta toi tupla pois.

    Tosin tilasin kyllä jo meren takaa tripla määrän kaikkia niveliä ja sitä palloniveltäkin jotta on sitten tulevillekin vuosille.
     
  4. dustez

    dustez Gearhead

    Joo on itelläkin ollu toi mielessä. Joku vois kokeilla ja maksaa oppirahat ja kertoo tänne.
     
  5. konty

    konty 3rd gear


    viewtopic.php?t=48129

    Siinäpä vastaus.
     
  6. 4d sedan

    4d sedan Double Gearhead

    Taas vähän harrasteltu. Pakosarjasta laippaa hoikennettu ja plaanattu. Meinasin vielä Thermotecit laittaa päälle ja myös pakopesän tulee lämpösuoja.
    [​IMG]

    Jakopään rattaista kans kaiveltu vähän painoo pois, menee kyllä osastolle "huvikseen". No, pari kiloo noistakin lähti, vielä täytyy öljypumpun hammaspyörät hoikentaa. Alipainepumpun meinasin kans jättää pois ja korvata sähköisellä.

    [​IMG]

    Öljypohja tuli kans hitsailtua kasaan, etusumppu nyt siis ihan korin takia. Tilavuus pohjassa entiset 11 litraa.
    Tiivistepinta on kyllä nyt niin ropelli ettei mitään rajaa. Täytyy antaa sille oikomahoitoo kera happi-asetyleenin....

    [​IMG]
     
  7. Lapamies

    Lapamies 1st gear

    Mielenkiintoisintahan tuossa on, että kokonaispaino on 3495kg. Menee pakettiautoksi=B kortti. 3000 kg kärryn saa laittaa perään= BE kortti. Eikä mitään kummempia muutoksia katsastukseen,koska käyttöönotto jo -94. Rostockin laivalle ei ole tuosta osoitteesta pitkä matka..
     
  8. JariV

    JariV 2nd gear

    Toihan olis vallan makee just takavetona kun tiputtas alustan tonttiin ja ehkä hieman miettis tota maalausta paremman näköseks.

    4d sedan, sulla on ilmeisesti totaalinen tekniikkapäivitys menossa paraikaa?
     
  9. tonska

    tonska Gearhead

    Asiallisen näköistä touhua! 8)

    Kun nyt noin on vehkeet levällään, niin viitsisitkö mitata syöttöpumpun rattaan leveyden siitä hampaiden kohdalta?
     
  10. 4d sedan

    4d sedan Double Gearhead

    Juu, voin mitata kyllä leveyden. Huomenna sit kun iltapäivällä menen tallille. Onko suunnitteilla tehä säädettävä pumpun pyörä vai? Kevennellessä tuli huomattua että erinomaisen kovassa on kipinät kiinni noissa pyörissä, karkaistua kun ovat läpeensä. Jos säädettävää siis aikoo valmistaa niin kannattaa ottaa huomioon materiaali....

    Ei mulla mikään tekniikan uusiminen ole käynnissä vaikka pata paloina onkin, hieman vaan päivitän sitä:)
     
  11. JariV

    JariV 2nd gear

    Päivityksestähän mä puhuinki :)

    Jaa että toi on "vaan hieman"... Jeep jepp
     
  12. 4d sedan

    4d sedan Double Gearhead

    Jatkossahan voi sit näppärästi päivitellä tekniikkaa lisää kun kerta etusumppu öljypohjassa ja siten koneen nappaa melko hätäseenkin pois. Keulanhan tollasesta vanhan ajan Vanista purkaa puolessa tunnissa.
    No, niinkun tuli jo vahvasti etukäteen todettua, niin eiköhän ne seuraavat isommat parantelut tule tehtyä johonkin toiseen koriin jossa 12v Cummins ja tää saa mennä näin nippuun......
     
  13. 4d sedan

    4d sedan Double Gearhead

    Hammaspyörän leveys hampaitten kohilta on 18,30mm.
     
  14. nakkertton

    nakkertton 3rd gear

  15. rötkö

    rötkö Gearhead

    Mites muuten onko kellään 06 48re Goerend toosan pantojen säätö arvoja?

    Että miten paljon eroaa orkkis arvoista. Ihan vaan varmistelen kun ei ole oikein varmuutta tuosta omasta että mitä pitää sisällään.

    Onko muuten mitään osia lootassa mitkä näkee silmällä vahvistetuiks kun öljypohjan ja suotimen irrottaa?
     
  16. JariV

    JariV 2nd gear

    Dave laittaa tehtaan ilmoittamat pantakireydet. Öljynä Dexron III. En tiedä nollakutosen arvoja.
     
  17. nakkertton

    nakkertton 3rd gear

    Selvä! No juu vakio loora toi on vielä ja atf4 sisällä, ni eiköhan se noilla säädöillä taida toimii niinkun on tarkotettu.

    Vai vaikuttaako toi öljy noihin pantojen säätöihin DexronIII VS ATF+4 ?
     
  18. rötkö

    rötkö Gearhead

    Kiitos Jari! Helpottaa vähä mieltä. Koitin olla yhteydessä goerendiin mutta turbiinin numero sarjaa olivat vailla että olisivat osanneet kertoa lootasta mitään, sellaista en löytänyt. Turbiini kyllä kovasti näyttää goerendin billetti käikäleeltä. Silloin meinasivat että momentit riippuu mitö lootaan laitettu, mutta lienee hiusten halkomista. Mätkä meinas että kunhan ei liian kireellä ole ainakaan.
     
  19. Edi71

    Edi71 1st gear

    Mun Ramissakin on toi lämppärin ilma tosi haaleaa. Olikos se kennon vaihto kova työ ? Pitikö kojelauta purkaa pois edestä ja mistä tommoisen uuden kennon saa ? :eek:
     
  20. Jakkehh

    Jakkehh 2nd gear

    Uuden kennon saa vaikka Rockautosta.
    Tässä kohtuu hyvä video vaihdosta.
     

Kerro tästä muillekin!