Nettiauto kieltäytyy myymästä

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Karva, 10.10.2012.

  1. -TH-

    -TH- Gearhead



    :rotfl: :rotfl: taitaakin olla tämä petri melkoinen puolijumala, kun arvioi kilpurit kuvan perusteella. ymmärsinkö siis oikein, että kaikki kilpurit ym. rotiskot jotka pysyvät myyntilistoilla ilman poistoja tai siirtoja, OVAT SIIS TÄYSIN TURVALLISIA JA KILPAILUVALMIITA? Eli Petrikö vastaa tässä vaiheessa sadoista autoista ja niiden kunnosta, antamalla niille siunauksen pitämällä ne nettiautossa nähtävillä? hienoa petri, jatka samaan malliin, pääset vielä pitkälle. :poff:
     
  2. pas2

    pas2 Gearhead

    Mullekkin sopii linjauksensa, kokeilen tori.fi.
     
  3. Cruiserproject

    Cruiserproject 1st gear

    Melekosen vastuun kaveri ottaa harteilleen! :D
     
  4. MarkoT

    MarkoT 2nd gear

    Niimpä se nettiauto poisti munkin Vanin myynnistä, yritin kyl samaan osoitteeseen laittaa sähköpostia mistä tuli ilmoituskin että "mitätöity",että saisinko rahani takasin ja minkä takia se mitätöitiin?
     
  5. t8

    t8 Gearhead

  6. Cruiserproject

    Cruiserproject 1st gear

    Paska paikka toi vitun chattiauto.
     
  7. Clipper

    Clipper 3rd gear

    On siellä klassikko-osastolla taas hienoja pelejä: keulaton duetti, oveton timangi, koneeton korttiina, ym. Ajokuntoinen, leimaa vailla oleva Mercury heitetään pihalle muutaman tunnin sisällä ilmoituksen jättämisestä...
     
  8. Jonssi

    Jonssi 3rd gear

    Nostetaas tätä taas hiukan esille, kun yksinäinen taistelija joutui koneiston uhriksi.

    Ensin siirrettiin ilmoitus autosta, joka on rekisterissä, liikennekäytöstä poistettuna mutta ajokuntoinen ja ehjä kokonaisuus, nettiautosta nettivaraosiin.
    Yritin tiedustella, että minkä vuoksi ilmoitus siirrettiin mutta sitähän ei minulle koskaan kerrottu. Katsojia oli muutama tuhat nettiauton puolella, yhteydenottoja (jos ulkomaalaiset huijarit jätetään pois laskuista) olin viitisentoista. Nettivaraosan puolella katsojamäärät romahtivat, tämän tietävätkin varmaan kaikki käyttäjät
    Ikinä ei siis selvinnyt, että millä perusteilla ilmoitus siirrettiin nettivaraosan puolelle.

    Sitten lähti käyttöauto myyntiin ja oltuaan myynnissä kaksi päivää nettiautossa, mitätöitiin koko käyttäjätunnus. Myönnän että tunnus oli ns.feikki, mutta totta kai muut tiedot olivat oikein koska kauppoja piti saada tehdyksi.
    Selvittelin tätäkin asiaa. Yritin saada selville, kuka pitää rekisteriä ja mistä voi henkilötietolain mukaiset tiedot tilata. Pyysin että tunnukseni poistetaan. Yritin kysyä, että millä tavalla he todentavat onko käyttäjä luonnollinen henkilö vai ei.

    Puretaan vastauksia loppupäästä:
    Luonnollisen henkilön he varmentavat väestörekisterin nimihausta. Mikäli annat nimeksesi "Sami Virtanen", niin se on luonnollinen henkilö koska etu- ja sukunimi löytyy Väestörekisterin nimihausta. Kyseenalaistin ulkomaalaisten käyttäjien tunnistamisen sekä heidän joilla on joko turvallisuusluokitus tai kielletty tietojen luovuttaminen, mutta tuohon ei ylläpito reagoinut.
    En ole selvittänyt, että pitääkö olla kirjautuneena palveluun jos haluaa lähettää myyjälle sähköpostia mutta olettaisin että pitää. Tästä taas tulee ilmi se, että kun näitä huijausviestejä tulee näinkin paljon niin nimien keksiminen on hyvinkin yleistä.

    Tunnustani ei toistuvista pyynnöistä huolimatta poistettu, mutta sanottiin että henkilötietolain mukaisia tietoja ei voida toimittaa koska tili on mitätöity. Kyseinen laki kuitenkin vaatii, että rekisterin pitäjän on säilytettävä tietoja kaksi vuotta. Asiakaspalvelun mukaan mitään tietoja ei pitänyt olla, koska tili oli mitätöity. Yritin uudelleen rekisteröityä, oikealla ja aidolla nimellä mutta se pysähtyi siihen kun sähköposti ja puhelinnumero oli jo käytössä. Siltikään mitään tietoja ei pitänyt olla olemassa.

    "Petri" asiakaspalvelusta ohjasi minut kyselemään asioita myynnin puolelta. Arvaattekin, että sieltäkään en saanut vastausta. Sitten kyllästyin ja otin yhteyttä tietosuojavaltuutettuun jonka ohjeilla sain yhteyden otavamediassa toimivaan rekisterin ylläpitäjään. Hän poistikin vanhan tunnukseni hyvin nopeasti pyyntöni jälkeen.

    Nettiauto on sivustona lähes optimaalinen autonmyyntikanava, kunhan tällaiset mielivaltaisuudet saisi karsittua pois. Hakukriteerit on hyvät, kuvia paljon ja ennen kaikkea myyjiä ja käyttäjiä on paljon.

    Itse olen enimmäkseen harmissani tuosta eriarvoisuudesta, mutta myös tietoturvallisuus aiheuttaa huolta kun ylläpidon ja asiakaspalvelun taso on hiukan ailahtelevainen.

    Kyselen muidenkin kokemuksia, aiempien kirjoitusteni lisäksi, tällaisista väärinkäytöksistä, sen epäilyistä tai yleisestä mielivaltaisuudesta. Tätä kautta ja muiden tapauksilla voisi saada jonkun viranomaisen kiinnostumaan asiasta ja ohjeistamaan netfix.fi ylläpitoa.

    Onko kenenkään ilmoitusta siirretty "parempaan suuntaan" vaikkapa varaosista myytäviin autoihin?

    Ensimmäisenä kehitysideana nousee mieleen, että jos myynti-ilmoitusta jättäessä olisi ensimmäinen kysymys: "Onko ajoneuvo katsastettu?" ja tämän vastauksen mukaan ilmoitus ohjautuisi joko nettiautoon tai varaosiin.

    TheJonssi
     
  9. ido59

    ido59 Gearhead

    Oletko todellakin nettiauton asiakas? Etkä yksityinen, maksuton, ilmoittaja? Ymmärräthän eron; Facebookin asiakas ei ole käyttäjä vaan mainostaja.

    Käsittääkseni Nettiauto ei ole julkinen palvelu, vaan liiketoimintaa. He tuottavat palveluaan omalla ansaintalogiikallaan, eikä siinä todennäköisesti Sinun ilmoitusongelmasi ole merkittäviä.

    Yrityksen, uskoakseni nettiautonkin, liiketoiminnan tarkoitus on tuottaa omistajilleen tulosta. Se ei ole esimerkiksi harrasteautoilun edistäminen. Tietysti jokainen voi valita missä ilmoittaa. Mutta vaikka jokaikinen overdriven kuluttaja boikotoisi nettiautoa, sen businekselle tuskin asialla olisi mitään merkitystä.
     
  10. Jonssi

    Jonssi 3rd gear

    Asiakkuudestahan en maininnut mitään, mutta käsittääkseni muutun maksavaksi asiakkaaksi viimeistään siinä vaiheessa kun tilaan lisäaikaa ilmoitukselleni. Silloin meille tulisi palveluntarjoajan ja käyttäjän välinen asiakassuhde.
    Muuttuuko Nettiauton toiminta jollain tavalla, kun sinne lähettää 1,90 euroa maksavan tekstiviestin.

    On toki hyvä, että löytyy nettiauton toimintaa puolustaviakin mielipiteitä. Toivottavasti nämä mielipiteet perustuu yksityiskäyttäjänä tulleisiin kokemuksiin.

    Nettiauton tulos perustuu LUULTAVASTI joltain osin mainostuloihin. Mitä enemmän ilmoituksia, sitä enemmän mainoksia. Mitä enemmän kävijöitä, sitä enemmän mainostuloja(klikkausten kautta), joten kyllä minä tässä näen ilmaiskäyttäjänkin asiakkaana välillisesti. Ihan täysin emme siis "loisi" yrittäjien rahoilla.
     
  11. ursus2

    ursus2 Gearhead

    Itse olen siirtynyt käyttämään suurimmalta osin tori.fi myyntipalstaa. :)
     
  12. ido59

    ido59 Gearhead

    Ilmaiskäyttäjät ovat tuote mainostajille, eli asiakkaille.
     
  13. Jonssi

    Jonssi 3rd gear

    Hyvä IDO59 väänsimme asiasta aivan turhaan, koska Palveluntarjoaja on päättänyt asiakkuuden määritelmän puolestamme. Jos haluat tietää asemasi ko. palvelussa, niin lue linkissä oleva ensimmäinen kappale.
    http://www.nettiauto.com/webmaster.php#usage_right

    Tässä on myös osittainen lainaus kyseisestä kappaleesta, vaivattomuuden vuoksi :)
    Rekisteröityessään Palveluun Asiakas on hyväksynyt ehdot ja sitoutunut noudattamaan niitä. Tällöin Palveluntarjoajan ja Asiakkaan välille syntyy näiden käyttöehtojen mukainen sopimus. Asiakas on jokainen yksityishenkilö, joka on rekisteröitynyt Palvelun käyttäjäksi. Asiakas on rekisteröitynyt, kun Palveluntarjoaja on myöntänyt Asiakkaalle salasanan.

    Kohdassa 4.10 käyttöehdot sanovat, että asiakkaan laittama aineisto säilytetään vain ilmoitetun määräajan.
    --> Tämä yhden kuukauden määräaika on tosin lainvastainen, kun tietoja pitää säilyttää kaksi vuotta.

    Muussa tapauksessa, kun ohjeet tarkkaan lukee, niin toiminta on kuin minkä tahansa suuryrityksen asiakkaana. Yritys voi tehdä mitä vain ja asiakas voi vain hyväksyä tai hylätä palvelun.

    TheJonssi
     
  14. Mopar Suomi

    Mopar Suomi 1st gear

    Oma kohtalonne kokemus. Kertoivat mitätöivänsä ilmoituksen kun ei kilpeä näe. Vastasin että katsoo sinne tuulilasiin. Ärsytti kyllä, mutta eipä toi ollut paha rasti ottaa huonolaatuinen kännykkä kuva kivestä.
    Ymmärrän hyvin, että huijareita on paljon ja tuolla niitä saa pois.

    Toinen kysymys . Miksi ei voi ilmoittaa omalla nimellä? Ei kai sitä niin ujoja olla
     
  15. Jonssi

    Jonssi 3rd gear

    Mikäli minua tarkoitat, niin tunnukseni oli ihan tuolta Nettiauto-sivuston alkuhämärästä jolloin nimimerkki oli yleisempi kuin oikea nimi.

    Tähän liittyen taas mietin, että kuinka nuo huijausviestit ameriikasta toimivat jos asiakkaan henkilötieto todennetaan suomalaisesta väestorekisterikeskuksesta?

    Mitä tulee tuohon kilpiasiaan, niin eikös Nettiautossa riitä että ilmoituksessa on yksi sivukuva. Tällöinhän ei mitään kilpeä näe. Onko tämä ilmoitus silloin sääntöjen vastainen ja pitää poistaa?
    Lukeeko jossain päin säännöissä, että rekisterikilpi pitää näkyä?

    Edit: Kyllä siellä lukee, kohdassa kuvan lisäys.

    Itse vielä lisään, että tällaisella vaatimattomammalla kapasiteetilla varustetulla tallaajalla on vaikeuksia hahmottaa mitkä on ilmoituksen jättämiseen liittyviä ohjeita ja mitkä taas sivustoon liittyviä sääntöjä ja määräyksiä :)
     
  16. Mopar Suomi

    Mopar Suomi 1st gear

    Ymmärrän. Enkä erikseen ketään tarkoittanut. Tuli mieleen

    Ärsytti tavttomasti minua kun ilmoittivat mitätöinnistä. Mutta ehkä vähän vaikeampaa myydää olematonta laitetta ilman kilpeä.
     
  17. ido59

    ido59 Gearhead


    Saattaisi yksityisen rekisteröityjän korvaan särähtää jos hänet määriteltäisiin sopimusehdoissa markkinointituotteeksi.
    You get what you pay for :) jos ei se palvelu mitään maksanut, niin paha on esittää vaativaa asiakasta.
    rahalla saa varmaankin vaikka metsälöydön ilmoituksen ainoana nettiauton etusivivulle :)
     
  18. CDC

    CDC 1st gear

    Onneksi nyt löytyy palvelu, jossa harrastajat voivat myydä myös projektikuntoisia autoja, kunhan ikää on yli 25v.

    http://www.classicdigest.com

    [​IMG]

    [​IMG]
     
  19. Caideman

    Caideman 1st gear

    Miksi olen nähnyt chattiautossa ilmoituksia, joissa autoissa ei ole kilpiä, mutta ilmoituksessa on joku tekaistu rekisteritunnus? En ymmärrä...
     
  20. viikinki75

    viikinki75 Double Gearhead

    Ennen ei ilmeisesti tarvinnut rekkarin näkyä, mutta nykyään täytyy.

    Mullakin joskus ilmoitus poistettu sen takia. Kyllähän se vituttaa, varsinkin jos on nähnyt paljon vaivaa ilmoituksen eteen. esim. kattavan tekstin laatiminen ja haluttujen kuvien kaiveleminen koneelta, muistikorteilta ja puhelimesta. :mad:

    Viimeksi olivat muuttaneet kuvien järjestystä. Eli pääkuvaksi oli tullut ihan muu kuva kun valitsemani.
    Kysyin, että mitäs helvettiä, enkö saa itse päättää, mikä kuvan laitan pääkuvaksi?

    Vastaus:
    "Hei,

    Autoikkunoissa ei saa käyttää muokattuja kuvia. Mikäli olet esim. käyttänyt ensimmäisenä kuvana kuvaa, jossa on vaikka rekkarit peitetty, kirjoitettu tekstiä tms. niin ylläpito on saattanut vaihtaa kuvajärjestystä ettei ilmoitusta ole tarvinnut poistaa. Ensimmäisenä kuvana olisi hyvä käyttää yleiskuvaa autosta eikä mitään yksittäistä osaa. Valitettavasti en tiedä tarkemmin, että mitä kuvia ja mistä syystä on vaihdettu, mutta nuo ovat ne yleisimmät syyt.

    Ystävällisin terveisin,

    Teemu

    NettiX asiakaspalvelu"
     

Kerro tästä muillekin!