Sisustan ja penkkien värjäys

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja Jiihaa, 11.4.2005.

  1. Jiihaa

    Jiihaa 1st gear

    Millä aineella olette maalailleet kojelautoja, ja keinonahkapenkkejä (hyvällä menestyksellä), ja onko muita hyviä vinkkejä hommaan?

    Kojelauta on nyt päällystetty nyt jollain vinyylillä ('88 Chevy pickup), ja ei ole kovin nättiä kun osa kojelaudasta on ruskeaa ja osa viininpunaista :(

    Ja 'uusi' keinonahkapenkki olisi sininen.. :odroll:
     
  2. Bowtie

    Bowtie Double Gearhead

    Vinyylispraylla ukot on noita maalaillu, saa ainakin VHT:n valmistetta. Mä en ole autosta sillä maalannu mitään mutta himasta pari keinonahkatuolia tuli kokeeks suihkittua, tähän asti on ainakin kestäny hyvin. VHT:n maali vaan on hiukan liian kiiltävää mun makuun, tiedä sitten saako eri kiiltoasteella?
     
  3. lehmikangas

    lehmikangas 1st gear

    Kyllä, VHT on hyvä ja löytyy värisävyjä ihan kohtuu mukavasti.

    Värit löytyy esitteestä, sivu 6.
    http://www.speco.com.au/Downloads/VHTBrochure.pdf

    Imeytyy mukavasti nahkaan ja tasaista jälkeä sai amatöörikin aikaan. Siitä että miten pysyy en osaa sanoa vielä mitään.
     
  4. MuscTor

    MuscTor Gearhead

    Olen kuullut huhuja, että löytyisi jopa joitain aineita kangaspenkkien värjäämiseen (ilman kankaiden tai vast. irtiottoa jopa...). Motonetit, Biltemat, eikä edes vähän professionaalimmat putkat osanneet sanoa mitään, kehottivat kyselemään tekstiilialan firmoista. Nämä puolestaan taas pyysivät kääntymään autotarvike/maalausliikeiden puoleen. Joopa joo...

    Siltikin olen kuullut useammaltakin taholta, että tämmöisiä tuotteita olisi. Lieneekö urbaanilegenda ? Vai sattuisiko joku oikein tietämäänkin näistä jotain ? En siis kysy mitään vinyl paintia.
     
  5. !VivaLaTigra!

    !VivaLaTigra! Gearhead

    VHT:n vinyylispray on hyvää tavaraa. Imeytyy hyvin eikä irtoa ihan helposti kun on vedetty puhtaalle pinnalle. Pitää vaan vetää aika monta kerrosta jos vaihtaa väriä, se ei peitä kovin hyvin.

    Chevy vanin sininen kojelauta ja konekoppa muuttui siistin harmaaksi noin puolellatoista purkillisella.
     
  6. kingrat

    kingrat Gearhead

    Kyllä niitä kankaan maalaamiseen tarkoitettuja (tai ainakin siihen käypäisiä) maaleja on olemassa, ainakin purkkitavarana. Kerran tuli asia puheeksi yhden tekstiilipuolen hemmon kanssa. Silloin ei asia liiemmin kiinnostanut, joten ei tullut juttua mieleen pantua.
    Minäpä yritän kaverin tavoittaa ja kysyä asiaa uudestaan. Ilmoittelen, jos ja kun tietoa asiasta saan.

    Vesiohenteisilla purkkikamana myytävillä vinyylimaalella ainakin voi kangasta maalata, pysyvyydestä esim. penkeissä ei ole havaintoa, mutta kattoverhous ainakin kesti sen pari vuotta ihan siistinä, mitä auto meillä maalauksen jälkeen oli.
     

Kerro tästä muillekin!