American bantam... onko suomessa?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Mobilismi', aloittaja Akseli von Gardan, 20.10.2005.

  1. Eli onko ?

    Tämä lienee A.Ankan auton esikuvanakin toiminut kääpiöauto... 39 bantam roadster , löytyykö useampia suomesta ja minkäkuntoisia aihioita löytyisi? (Yksi kohtalainen olisi kiikarissa).

    Hyviä aihioita saa tarjota tyrkylle.....
     
  2. Mulla on kuvia kahdesta eri yksilöstä. Kai niitä on enemmänkin.
     
  3. Jäpälä

    Jäpälä Gearhead

    Espoon automuseossa oli tommonen aihio joskus, en nyt muista kenen se oli. Vai KIIKARISSA , meinasikko ostaa koko karkkikaupan...
     
  4. :lol: :lol: :lol:
    Ei vaineskaan , kaveri on kiinnostunu tollasesta , eipä silti ,on aikas haaskannäköne......
     
  5. Pande_K

    Pande_K Double Gearhead

    SAHK:n jäsen- ja kalustoluettelon 2003 (uusin ilmestynyt) mukaan tunnetulla länsiuusmaalaisella mobilistilla on juuri -39 roadster. Kuntoluokaksi ilmoitettu "työn alla".

    Sen lisäksi muistan sen Espoon museossa olleen yksilön, liekö sama, en muista vuosimallia. Ja yhdestä umpimallisesta aihiostahan ainakin on kuvia nähty.

    Kirjan "Fiude - sata vuotta helsinkiläistä autokauppaa" mukaan American Bantamilla oli oikein maahantuojakin, joka olisi kai pari autoa tuonut 30-luvun lopulla. Siitä kirjasta löytyy maahantuojafirman nimikin.
     
  6. Anonymous

    Anonymous Guest

    rahkosen laanilla näyttäisi olevan ja Sipoosta löytyy vimpan päälle entisöity
     
  7. Pande_K

    Pande_K Double Gearhead

    Aika hyvin muuten, kun näitä sentään useitakin näyttää maasta löytyvän.

    Nimittäin Encyclopedia of American Cars kertoo summittaisiksi valmistusmääriksi kaikki korimallit yhteensä 3500 kpl -37, 2000 kpl -38, 1229 kpl -39, 800 kpl -40 ja 138 kpl -41. Ei siis varsinainen massatuotantoauto.
     
  8. Anonymous

    Anonymous Guest

    Helsingin cruisingeissa liikkui pari vuotta sitten ihme pikku kippo, punainen. Luullakseni american bantam, vai mikä lie Austin, ei kun kai se jenkki oli.
     
  9. Anonymous

    Anonymous Guest

    Kyllä se oli bantam
     
  10. hot rod

    hot rod 1st gear

    Aku Ankassa oli joskus esittely punaisesta yksilöstä Suomessa.En kyllä ennää muista missä numerossa.
     
  11. Anonymous

    Anonymous Guest

    Oli se Bantamin maahantuojafirma muuten Viipurissa. Ymmärrettävistä syistä tuonti loppui. Jossain vanhassa fossilistissa oli aiheesta juttua. KLB siitä kirjoitteli?
     
  12. Norri

    Norri Gearhead

    Kyseistä numeroa en löytänyt tähän hätään, mutta tuossa on jotain juttua yhdestä yksilöstä: http://www.lahtied.net/020719-akuankanauto.htm

    Mummo Ankan autosta sen sijaan kerrotaan numerossa 30/2005, minkä mukaan esikuvana toimi Detroit Electric 1910-luvulta.
     
  13. TATU

    TATU Gearhead

    Uusimmassa roope-setä taskukirjassa(suuri auto numero!)tietoa:Toimitus koeajoi american bantam 39 roadster bladen (usm-1 omistaja tuomo anttila helsinki) ja juttu on aku ankassa 23/02.
     
  14. ds-marko

    ds-marko 1st gear

    Yhden autohajottamon maskottiautona semmoinen seisoi vuosia nostettuna muistaakseni jonkin kopin katolle tai tolpan nokkaan. Oisko ollut HKI-Lahti-Jämsä välillä. Vanhan muisti pätkii jo...
     
  15. Jukka T

    Jukka T 1st gear

Kerro tästä muillekin!