Laatikon "huuhtelu"

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Vaihteisto ja voimansiirto', aloittaja Sikalintta, 9.4.2007.

  1. Sikalintta

    Sikalintta 3rd gear

    eli ois öljynvaihto eessä ja ois ehkä tarvis tuollaselle "huuhtelulle"

    eli oisko tällästä tököttii olemassa?
     
  2. Le Mans

    Le Mans 1st gear

    No ei. Vaihda vaan ne öljyt ja putsari.
     
  3. Sikalintta

    Sikalintta 3rd gear

    tätä arvelinki
     
  4. Mopuristi

    Mopuristi Gearhead

    Eipä se mitään tököttiä ole vaan tarkoittaa sitä, että lootaan vaihdetaan niin paljon öljyä, että lootan öljyt on kokonaan uutta. Öljypohjasta kun tulee yleensä alle puolet lootan öljyistä. Huuhtelun voi tehdä vaihtamalla (ja käyttämällä välillä) öljyt niin monta kertaa, että öljyt on käytännössä kokonaan vaihtuneet. Tai sitten öljyn jäähdyttimen putkesta tulopuoli jäteöljyastiaan ja sisäänmenevään putkeen pitäisi pumpata samaa tahtia uutta öljyä kuin jäteöljyastiaan valuu. Sitten kun tuleva öljy on yhtä kirkasta kuin uusi öljy niin homma seis.
     
  5. anttikristus

    anttikristus Gearhead

    Mihinkäs tuo jäähdyttimeltä laatikkoon menevä öljy siellä laatikossa menee? Meinaan vaan, että ei vissiin onnistu niin, että tukkii sisäänmenoputken ja kaatelee vain tikunreiästä uutta nestettä sisään?
     
  6. PauliP

    PauliP 1st gear

    ei huuhtoudu silleen. Aika pitkälle tyhjenee sitenkin että irrotat se jäähdyttimen putken ihan ekana ja käytät konetta niin kauan kuin öljyä tulee. Sitten öljypohja irti, puhditus ja uusi suodatin. Sitten taas käytät niin kauan että alkaa tulemaan puhdasta öljyä (samalla lisäillen).
     
  7. W201

    W201 3rd gear

Kerro tästä muillekin!