peräöljyn vaihto

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Vaihteisto ja voimansiirto', aloittaja Valtsu64, 12.4.2007.

  1. Valtsu64

    Valtsu64 Gearhead

    millaset peräöljyt kannattas laittaa,impala-61,283cid en tiedä mikä perä ,todennäköisesti orkkis ,enkä oo kokeillu onko lukkoakaan..?
     
  2. impala67

    impala67 Double Gearhead

    nosta tunkilla molemmat renkaat ilmaan ja pyöritä renkaita, jos pyörivät samaan suuntaan- todennäköisesti ainakin kitkalukko.

    esim. honkonki tavaratalosta saa aika halvalla teboilin mineraali lukkoperäöljyä. sitä olen omiini tunkenut. toimii. talvikäyttöön voi kantsia laittaa syntistä. en tiiä sitten, hyvinhän nuo on säilyneet aikojen saatossa pelkillä mineraalisilla.
    Mutta laita lukkoperäöljyä jos vähääkään epäilet että perässä on lukko! Ei siitä lukkolisäaineesta haittaa ole lukottomassakaan.
     
  3. Bluestone

    Bluestone Double Gearhead

    Samalla kun ryömit siellä autosi alla niin tutki onko se perä sellainen ns "eteenpäin aukeva", ts takana ei ole erillistä peltikoppaa. Siinä tapauksessa se hyvinkin voisi olla alkuperäinen x-runkoisen perä. Ja edelleen tarkemmin perämurikkaa puhdistelemalla jos siitä löytyy yoken läheltä valusta iso P kirjain, niin silloin siinä voisi olla lukko, "Positraction", alunperin. :)
     
  4. Valtsu64

    Valtsu64 Gearhead

    joo ,laitoin vähän hanaa jyrkässä soraylämäessä ja oikee rengas vaan kaivo kuoppaa joten lukkoa ei ilmeisesti oli ja kävin hakee partcornerista 3purkkii Penzoil 75W90 GL4 :sta.(8€ purkki)sitä suosittelivat onko ok peräöljy?purkissa lukee et se on vaihteisto öljyy, mut kai se perssäkin menee?vai kuinka?
     
  5. Rockmaple

    Rockmaple Gearhead

    Eikös tuohon aikaan jo perät olleet mallia hypoid. Sellaiseen ei käy GL4, pitää olla GL5.
     
  6. Antti P

    Antti P Gearhead

    GL5 minäkin laittaisin
     
  7. Valtsu64

    Valtsu64 Gearhead

    10 pulttia löytyi perästä onko se sitten mallia hypoid,en tiää ja kele,gl 4:sta tuli nyt laitettuu mitäs ongelmii seuraa? pitäskö sinne nyt vaihtaa gl 5:sta?
     

Kerro tästä muillekin!