Letukan kardaanin ristikon muovilukitus

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Vaihteisto ja voimansiirto', aloittaja Tapi, 2.10.2008.

  1. Tapi

    Tapi Gearhead

    GM:n kardaanin nivelen laakerikupit on lukittu paikalleen sulattamalla muovia laakerikuppien ja ristikon leukojen väliseen uraan. Varmaan ihan kustannusystävällinen tapa kun ajattelee massatutontoa mutta mitenkäs uusin ristikon?? Onko tuohon jokin jälkiasennuskonsti jolla ristikon saa uudelleen kiinni?
     
  2. Ylli

    Ylli Gearhead

    Varaosina myytävissä ristikoissa on erilainen lukitus. esim. Lukkorengas...Käy ihan suoraan paikoilleen, mutta kannattaa putsata hyvin reikä tuosta muovimössöstä, että luistaa paikoileen....
     
  3. Tapi

    Tapi Gearhead

    Varaosaristikot ovat pienempiä kuin alkuperäiset? Nythän laakerikuppi tulee ihan nivelen ulkopintaan asti, joten lukkorengas ei onnistuisi.
     
  4. tabs

    tabs Gearhead

    Siellä kupeissa on jyrsitty ura valmiiksi sellasille kuparisille C-lukoille,
    jotka lukitsee sen sinne joukkiin.
    Ne muovi lukitteiset tahtoo tulla aika naftisti pois, joten prässin käyttö suositeltavaa, onnistuu myös isolla ruuvipenkillä.
     
  5. kd0264

    kd0264 Gearhead

    Itse käytin paikallisella pajalla Capricen kardaania, jossa kaveri kuumensi sitä pillillä, jolloin lukitusmössöt lensivät iloisesti pois ja ristikko irtosi kivuttomasti. Hommaan meni parisen minuuttia, eikä tarvinnut turhaan äheltää irroittamisen kanssa. Uusi ristikko tosiaan tulee lukkorenkailla kiinni ja on suht helppo laittaa paikalleen.
     
  6. Rokrami

    Rokrami Gearhead

    Mulla oli vanissa muovilukitus sen verran tiukassa ettei ruuvipenkillä jaksanut vääntää joten pillillä kans poltin muovin pois, uuden laitossa taas ei ollut mitään ongelmaa...
     

Kerro tästä muillekin!