Kuorma-auton tuonti USA:sta

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja uffew, 2.2.2009.

  1. uffew

    uffew 1st gear

    Olen kuullut semmoisia huhuja että kuorma-autojen tuonti helpottuisi USA.sta. Ei tarvitsisi enää vaihtaa lamppuja eikä ikkunoita. Onko joku muu kuullut, ja onko jotain perää?
     
  2. BlackVan

    BlackVan 3rd gear

    Kyllähän sitä kaikkia juoruja on kuultu ja täälläkin niistä kirjoteltu esim. tuolla Dodge Ram osastolla.....

    Itsekin täs vähän siinä ja siinä et alkaako rakenteleen valoja vielä ollenkaa......HITTO ku joku tietäis jotain varmaksi??????
     
  3. hyeena

    hyeena 1st gear

    Katoppa http://www.overdrive.fi/forum/viewtopic.php?p=1446670
    Juu, ei siis ole taysin varmaa tietoa rallista, mita kaikkea muuttuu, mutta lasit ja valot hyvaksytaan.
    En ole kerennyt lukemaan dokumenttia kunnolla mutta jenkki-tuontien takavalot voivat olla viela ongelma, punainen vilkku ei valttamatta mahdu tuohonkaan pykalaan..
     
  4. uffew

    uffew 1st gear

    Kiitos
    Odotetaan 29.4 saakka . Dodge Ram tulee varmasti hankittua jos auton saa rekisteriin ilman muutoksia.
     
  5. juhhi

    juhhi Gearhead

    Tässä lisää lupaavaa tekstiä: (lainattu eräältä toiselta keskustelufoorumilta)

    -Valot kelpaavat jatkossa sellaisenaan, eli e-merkintää ei vaadita. Valojen on kuitenkin täytettävä direktiivin yleiset vaatimukset. Käytännössä siis riittää, että vilkut ovat keltaiset, jarruvalot punaiset ja että valoja on direktiivissä vaadittava määrä. Jos valoja joudutaan jälkikäteen lisäämään (esim. takasumari), näiden lisättävien valojen on oltava hyväksyttyjä. Myös valokuvion on luonnollisesti oltava meikäläiseen liikenteeseen sopiva. Nyt ei AKE pääse väliin pullikoimaan, koska säädöksessä nimenomaisesti sanotaan, että e-merkintää ei vaadita
     
  6. impala1968

    impala1968 Gearhead

    Tuossakin oli joku mahdollisuus kansalliseen tulkintaan??? Eli mielenkiinnolla odotan mitä se tarkoittaa.
     
  7. BlackVan

    BlackVan 3rd gear

    Kyllä noi pitää paikkansa....eli ei enää E-merkintöjä, mutta takana pitää olla keltaiset vilkut.

    Sivuvilkut, kuormasuoja ja sidontalenkit vielä pakollisia.

    Valojenkorkeussäädöstä en tiedä, mutta jos ei autossa sellaisia vakiona ja muutenki hankala toteuttaa niin tuskin vaaditaan....



    TOIVOTAAN PARASTA!!!!
     
  8. hyeena

    hyeena 1st gear

    kansallisen tulkinnan esiversio loytyy
    http://217.71.145.20/TRIPviewer/show.as ... .fi&f=WORD

    Siina on 120 sivua tulkittavaa..

    ps. Se ei paljon lohduta etta jos saat ne valot ilman e-merkkia jos et saakkaan paastoista, radiohairioista jne todistusta muualta kuin vtt:lta (alkaen 3000e..).
     
  9. Kymiläinen

    Kymiläinen 1st gear

    Onks toi nyt facta homma et vastaavuustodistus ei kelpais ku vtt:n toimittamana? Lukiks se jossain tuolla 120 sivun seassa?
    Ja että 3Ke maksais..? Eihän se nyt hyvin menny sit vieläkään.
     
  10. hyeena

    hyeena 1st gear

    Ei ole faktaa (tuo lakihan on edustajiemme kasittelyssa viela, joten ei edes tuo e-merkki jutska ole faktaa, muistetaan etta suomella on pitka historia direktiivien vastaisista pykalista mita sitten korjaillaan parin vuoden eu-oikeudenkaynnin jalkeen), mutta pikaisella lakimiehen tulkinnalla AKElle annetaan sellainen mahdollisuus. Ja jos AKElle annetaan mahdollisuus niin jattaako se sen kayttamatta?

    Lainaan itseani toisaalta taalta, jossa lainaan erityisesti tuontiautojen kanssa painivan lakimiehen kommettia tuosta pumaskasta.

    Huomatkaa tuo viimeinen lause, edes lakimies ei pysty asiasta sanomaan varmasti mitaan pari paivaa lueskeltuaan pumaskaa..
     
  11. uffew

    uffew 1st gear

    Selailin lakiehdotuksen läpi, ja siellä oli semmoinen päivämäärä kuin 28.2 milloin minun käsitykseni mukaan laki piti olla valmis. Onko joku tuonut kuorma-auton, tai tietää jos uusi laki on voimassa ja miten se on tulkitettu viranomaisten puolesta?
     
  12. impala1968

    impala1968 Gearhead

    Tulee voimaan 29.4 kuten useasti on todettu
     
  13. hyeena

    hyeena 1st gear

    Nainhan siina sitten kavi.
    Jos on tiedossa tosiharoja katsastusvaloja niin kuville ois tarvetta.
    http://www.mamasan.fi/foorumi/viewtopic.php?p=860#860
     
  14. forssu

    forssu Gearhead

  15. Speed Bird

    Speed Bird 1st gear

    Joopa joo.Tuommoset kun laittaa -09 Ramin tai Silveradon orkkis umpioiden tilalle ja pulttaa takapuskuriin kakkosnelosen johon voi nätisti puuruuveilla kiinittää peräkärryn takavalot,niin komia on! Vois ottaa valokuvan ja lähettää tehtaalle että näin se ois pitäny tehä heti alunperin. Ja kaikki tämä sen takia että Suomessa ei vielä 2000 luvulla uskota että Ameriikassa osataan tehä auton valoja saati sitte auton laseja, turvavöitä,äänenvaimentimia,jne Tuota...ketäs ne olikaan jotka käveli kuun pinnalla sillon ku meillä ei ollu ku pokasahat jolla kaajettiin petäjiä.
     
  16. Noita peräkärryn valoja olen käyttänyt omissa autoissani ihan vaan herättääkseni kansalaisten huomiota näihin vitun typeryyksiin että joskus muuttuisivat , lisäksi olen usein kirjoittanut tussilla puskuriin "Suomi rules ,ok?" tai "hyvä Suami!" ja nuoli kohti ah ,niin ihania E-valoja :rotfl:

    On niitä joku virkamieskin joskus äimistellyt ja pyöritelly päätään....
     
  17. hyeena

    hyeena 1st gear

    Kuulemma joku on oikeasti herannyt etta ei taa homma nain voi menna, etta sama auto muuttuu vaaralliseksi kun se rekisteroidaan toisessa maassa ennen suomeen tuloa..

    Ja ilmeisesti ainakin kuorkkien kohdalla monessa riittaa jos tuv-lapuissa on yksiloity etta esim. lasit tayttaa directiivin jne..

    No, odotellaas viela viikko.. ;)


    Aa, eikun kipin kapin tilaamaan omaani.. :rotfl:
     
  18. Speed Bird

    Speed Bird 1st gear

    Saako nykyään sellaisia tuv lappuja joissa on laseille vastaavuus,eli voi katsastaa vaikka eioo E-merkkejä? Jos kuormaautoihin, miksei henkilömalleihin?
     
  19. hyeena

    hyeena 1st gear

    En tieda, asiasta lisaa tuolla aikaisemmin linkittamassani mamasanin keskustelussa, siella eras pikkarin tuontia suunnitteleva oli kysellyt ja saanut vastauksia.

    Yksi syy miksi voi olla etta kuorkkeja kohdellaan eritavoin (niinkuin tahankin asti, nyt itseasiassa yhtenaistetaan) on etta kuorkit on usein vain alustoja jotka sitten rakennetaan tiettyyn kayttoon, myos kaytetyt.
     
  20. marcorolla

    marcorolla 3rd gear

    Tulikos uusi laki voimaan tänään? Jos niin mihän se sisältää
     

Kerro tästä muillekin!