Huijarivaroitus. (yrittäjät, huom!!)

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja 1purehell, 25.3.2010.

  1. 1purehell

    1purehell Double Gearhead

    Kun ei kerran hyvällä, niin...

    Tiedoksi autoalalla työskenteleville yrittäjille. Varokaa erästä, näyttelyistäkin tutulla, tuunatulla, saksalaisvalmisteisella retroautolla "harrastelevaa" silmälasipäistä miestä. Ko. henkilö jättää säännöllisesti maksamatta kaiken, mitä tilaa/ostaa/teettää. Tällä viikolla haki soodapuhalluksesta auton etupuskurin ja lähti hakemaan lisää osia puhallettavaksi sekä rahaa. Sen jälkeen ei ole kaverista kuulunut. Puskurin puhallus jäi maksamatta, eikä vastaa enää puhelimeen. Auton penkit kävivät verhoiltavana ja ne olivat olleet hakuhetkellä erittäin hyvät, myös työn teettäjän mielestä. Illalla oli verhoilijalle tullut tekstiviesti, että nämä penkit on ihan paskat, eli hän ei maksa näistä mitään. :odroll:

    Tämän "harrastelija" joutuu teettämään töitään ympäri Suomea, koska ei voi enää lähialueilla mitään teettää. Yhteydenpito katkeaa sen jälkeen, kun piikki on täynnä ja osat on haettu.

    Hemmoa on seurailtu muutama vuosi ja sama peli jatkuu aina vain. Harmi vain, kun ei aina ehdi varoittaa etukäteen. Nämäkin tällä viikolla huijatut olivat kumpikin uusia yrittäjiä täälläpäin. :argue:

    YV:llä lisätietoja.

    "Oli pirun kallis mainos, mutta rahakin olis kelvannut", sanoi tuttu automaalari, kun oikein GTI-Magazinessa kiitettiin hyvästä maalauksesta. :poff:
     
  2. musse67

    musse67 3rd gear

    Taidanpa tietää tapauksen. Ei onneksi omakohtasta kokemusta, mutta tuttu maalari veti joku vuos sitte kameleontit auton pintaan. Sen jälkeen auto on maalattu ainakin kahdesti eri väreillä.
     
  3. transport01

    transport01 3rd gear

    Ei muuta kun käräjien kautta ulosmittaukseen laskut. Tarpeeksi monta yrittäjää kun on mukana voi ulosoton lisäksi häkki heilahtaa.

    Tiedä, että rumba ei välttämättä kannata taloudellisesti, mutta saisi edes rikollisen vastuuseen ja mahdollisesti rikoskierteen katkeamaan, kun auto ulosmitataan, niin ei ole vähään aikaan mitä harrastaa.
     
  4. köyhä

    köyhä 3rd gear

    Laita kuvia siitä velaksi tehdystä autosta :)
     
  5. rebel58

    rebel58 Double Gearhead

    On se nyt perkele lu ette saa paria skoijaria kuriin. Tää ei ole "gorgonzola" siitä sai yv. Pistän sanaa meidän piireihin. Ne ei tosin tee luotolla. Mutta jos tulee pajalle niin kiesi ei lähde ennen kuin on maksettu ja voidaan sinne kutsua tyyppejä kelle tää on jäänyt pystyyn. Näin meillä.
    Kyllä noilta on aina rahat saatu tavalla tai toisella. Laillisesti, tai ei ehkä ihan laillisesti. Maalauksessa ja verhouksessa on kuitenkin isot rahat kyseessä.
    Tää on hyvä keino varoittaa muita. Nää on kuitenkin aika pienet piirit. Nimi ja kuva julki niin kaveri saa "feedbackkia" jos uskaltautuu näyttäytyy julkisesti.
     
  6. Rusty

    Rusty Double Gearhead

    Niin pistäkää nyt ainakin joku linkki missä voi käydä katsomassa mistä autosta on kyse.
     
  7. Ämbee

    Ämbee 3rd gear

    Samaa mieltä. Nimet ja naamat vaan tänne julkisesti, niin osaavat kaikki varoa. Turha tällaisia venkuloita on suojella yksityisyyden varjolla. Jos tällainen tyyppi huijaa ja siitä kertoo kiihkottomasti totuuden (ja vain totuuden), niin siinä ei ole kellään mitään sanomista. Totuuden kertominen ei ole kunnianloukkaus.

    Toki Suomessa on pitkät perinteet siitä, miten rikoksen uhri on omillaan ja rikollista ymmärretään ja sen oikeuksia suojellaan loppuun asti...
     
  8. WBBC

    WBBC Double Gearhead

    Ihmettelen näiden huijareiden rohkeutta.
    Joku päivä voi oikeesti käydä niin, että tulee kusetettua väärää ukkoa.
     
  9. FuryIII '71

    FuryIII '71 Double Gearhead

    Toivottavasti jää tuo mulkku nalkkiin. :mad: Ja vaikka en yrittäjä olekaan, niin samaa mieltä että naama, auto ja nimi julkiseksi...
     
  10. PauliP

    PauliP 1st gear

    Kuulin myös vastaavan tarinan jenkkiauton erikoismaalauksesta.
    Autoa noudetaessa maalaus oli hyvä, mutta käteismaksuun tarkoitetut rahat olivat kotona. Käteismaksu kävisi parhaiten silleen että viedään auto porukalla kotiin ja maksetaan siellä. Kotona ei yllättäen ollutkaan rahoja kun vaimo oli maksanut niillä jotain muuta, mutta eipä hätää, maksetaan aamulla pankkisiirtona.
    Aamulla maalus olikin huono ja sitä ei makseta.

    Kuulin tarinan siinä vaiheessa kun maksun perintä oli kuulemma siirtynyt sellaisille kavereille että se pelkkä maksaminen ei ollut enää mahdollista. Oli vaan itketään ja maksetaan -vaihtoehto jäljellä.

    Tämä tarina ihan vaan siksi että ymmärrettäisiin välttää noita venkoiluja.
    Tässäkin tapauksessa oli kyseessä henkilö joka joutui autojaan korjauttelemaan ympäri maata. Ja osatkin ostelmaan kauempana olevista liikkeistä.
     
  11. WBBC

    WBBC Double Gearhead

    Ei laki kiellä laittamasta kuvaa esille.

    Ainoastaan uhkailu ja solvaaminen on kielletty.

    Kaikki varmaan muistaa sen huijari-tommin tapauksen muutaman vuoden takaa.
     
  12. JariV

    JariV 2nd gear

    Tää netiketti on joskus melko turhauttavaa. Varotetaan huijarista mutta annetaan vaan vähäisiä vihjeitä siitä kuka se on. Jos joku on tullut huijatuksi ja kyseessä vielä tällanen ääliö joka tekee sitä joka suuntaan niin eikö se omakohtaista kokemusta omaava vois tänne kirjoittaa tilanteen faktojen kanssa?
     
  13. sipoonkeisari

    sipoonkeisari 3rd gear

    pistetäänkö ulkomaalaiselle palvelimelle kuvakirjasto kaikista
    tyypeistä ja yrityksistä joiden kanssa ei tehdä kauppaa.
    rikotaanko siinä lakia jos ne kuvat olisi ulkomailla??
    itselläkin saatavia tällähetkellä 4000 eur .
    nyt on sellaiset ajat että varovaisuutta.
    käteismaksu noudettaessa ja ei uskota selityksiä.
    haluaisko joku myydä mulle avo cadillakin?
    maksan ensiviikolla ,tai sitä seuraavana,,,
     
  14. allu

    allu 1st gear

    NO ON TÄÄLLÄKIN MUNATONTA PORUKKAA JOS EI TOMMOSESTA KUSIPÄÄSTÄ VOI TIETOJA/KUVAA TÄNNE LAITTAA !!!!!!!!!!!!!!!!
     
  15. janiluo

    janiluo Gearhead

    Saisko kuvan autosta tai linkin kuvaan, kiitos!
     
  16. Heikki

    Heikki Gearhead Admin

    Kyllä siinä nykytulkinnan mukaan on kotimainen ylläpitäjä ja tietojen lataaja vastuussa vaikka palvelin olisi ulkomailla.

    Se ongelma mikä esim. kuvan ja nimen lataamisesta OD:lle koituu on se, että kyseessä on vain yhden osapuolen näkemys ja jos tällaista luetteloa tai listaa alkaisi ylläpitää niin kukaan ei pystyisi varmistamaan onko ne kaikki huijarit aitoja huijareita vai esimerkiksi kostomielessä laitettuja. Ihan yhtä hyvinhän se huijarikin voisi ladata sen rehellisen asiakkaan kuvan nimen nettiin ja väittää huijariksi. Tämän takia kannattaa olla varovainen näissä asioissa, koska en pitäisi tuollaista kostotoimintaa mitenkään epätodennäköisenä, sillä toinen ilmiö mihin on joutunut ylläpidollisissa merkeissä törmäämään on se, että ketku yrittäjä rekisteröityy sivustolle ja alkaa nimimerkin takaa mollata kilpailijaansa. Ihmisiä on moneen junaan.

    Se on kuitenkin hyvä asia, että huijareista varoitellaan. Kannattaa kuitenkin olla tarkkana ettei itse syyllisty mihinkään ja varsinkin jos tuo ilmi huijarin nimen niin on syytä tuoda oma oikea nimensä esille myös eikä huudella nimimerkin takaa.
     
  17. shark

    shark 3rd gear

    Mitenkähän tosiaan käytännössä toimii tollanen julkaiseminen kuvien ja henkilötietojen kanssa.
    Tässä sivu joka suvailematta julkaisee,nimet ja sos.tunnukset rikollisista,pidätetyistä ja muista.
    On Ruotsalaisia pedofiilejä,Suomalasia murhaajia,Alibaba raiskaajia yms.
    Toiminut monta vuotta ja ei ole kovin suosittu "Akateemisissa piireissä :lol:

    Kun tota seuraa niin saa aika erilaisen kuvan ,mitä lehdistö yms mediat meille tavallisille tallaajille yrittää tuputtaa rikollisuudesta :eek:

    Heikki on tosiaan oikeassa tosta"kilpailijan/naapurin" hirttämisestä yleisesti.
    Tosin jos todistettavasti joku puhaltaa useita toisistaan riippumattomia henkilöitä, uskoisin että seuraukset olis positiivisia ja ennaltaehkäiseviä.
    http://politisktinkorrekt.info/
     
  18. DS 325

    DS 325 Double Gearhead

    Eikös poliisilla ole sellainen "ilmoita rikoksesta" nappi olemassa netissä jossa voi "nimettömänä" tai jopa nimellään tapauksissa jossa on aihetta, tehdä ilmoituksen. Tämä siksi, että vois olla rikosilmoituksen paikka jos joku on kussut linssiin useita eri yrittäjiä. Yrittäjät vaan kaikki yhteen hiileen puhaltamaan ja ilmoitusta kehiin jos siihen on aihetta.

    Kysymys tietysti kuuluu, että miksi ihmeessä luovutitte auton asiakkaalle ilman, että hän sen maksoi. Mä oon joskus nuoruudessani, ennenkuin itse osasin mitään tehdä nähnyt monissa "korjaamoissa" kyltin: I trush only god, all others pay cash. Luulisi pienyrittäjien käyttävän tollasta jo ihan rahaliikenteen sujumisen takia itsestäänselvyytenä.

    Toisten mollaaaminen kuullun tai musta tuntuu periaatteen vuoksi ei taas ole oikein suotavaa. Tapaustahan tai sen yksityiskohtia en tunne ja uskon, että työn tekijäpuolta oikeasti harmittaa tollanen käytös . Mutta kyllä kai sen jätkän saa ihan virallisestikkin poseen ilman leimaamista julkisesti sana sanaa vastaan ominaisuudella.
     
  19. 1purehell

    1purehell Double Gearhead

    Periaatteestakaan en laita ko. henkilön nimeä näkyville, sen voin kyllä kertoa yksityisviestillä. Ei kuitenkaan vaadi suuria selvittää mikä tuo "saksalainen retroauto" on.

    Jos nyt kuitenkin yhtäkkiä tämä hemmo tuntee piston rinnassaan ja maksaa edes nämä velat tuttavilleni, niin lupaan pyytää julkisesti anteeksi. (Tuskinpa tarvii.. :poff: )

    Seppo Paananen
     
  20. vw79

    vw79 3rd gear

    Oli aika yllätys miten näkyvän retroautotuunaajan komeroista löytyi tälläinen tausta. Melkein hävettää harrastaa volkkareita...
     

Kerro tästä muillekin!