mercury 8 -39

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Mobilismi', aloittaja Anonymous, 18.1.2004.

  1. Anonymous

    Anonymous Guest

    Onko kellään tietoa ko autosta?Maahantuotu aikanaan joitakin kymmeniä kpl,joista muistaakseni 2 yksityiskäyttöön loput puolustusvoimille.Toinen Heinolaan taksiksi toista en tiedä.Heinolaan tullut auto oli työnantajani isoisän.Työnantajani tapasi tulevan vaimonsa tällä mercuryllä ja osti ennen kuolemaansa tällaisen Rovaniemeltä, tarkoituksena vielä kerrn ajella vaimon kanssa mercuryllä,mutta ei ehtinyt.Auto oli alunperin 4 ovinen mutta siitä oli tehty 2 ovinen ja takakontin luukku oli hitsattu umpeen ,nyt auto on taas 4 ovinen.Jälkikasvu on hiljalleen yrittänyt entrata tätä,mutta heikoin tuloksin,osia puuttuu jonkin verran listoja ym ym penkkejä ei muistaakseni ole kone on kyllä tikissä.Ymmärtääkseni Esko Rahkosella Lahdessa on samanlainen.Esko oli silloin n.5 vuotta sitten yrittänyt ostaa tätäkin mutta kun ei ollut myytävänä oli ehkä suuttunut eikä antanut mitään tietoja eikä vinkkejä.Onkohan näitä suomessa automuseoissa.Aika vähän tätä vuosikertaa tuntuu olevan muuallakaan maailmalla,netissä viettämieni varmaan satojen tuntien haut ovat antaneet vain pari kolme -39 mallia.Osia tuntuu kuitenkin olevan kohtuudella saatavilla,pojat ovat vain melko arkoja tilailemaan mitään.Olikohan Rukajärventie elokuvassa n 15 min alusta tälläinen Mercury vai Ford ,vilahti vain pari sek. mutta maski oli ainakin samanlainen?Otin sen nauhalle mutta humalapäissäni nauhotin väärää kanavaa joten sitäkään ei pysty tarkistamaan.Että tällanen.
     
  2. heikkisj

    heikkisj Gearhead

    Varkaudessa oli ennen Ford-piirimyyjä nimeltään Varkauden Kello ja Kulta (!!), muistelen kuulleeni että heillä olisi ollut tallessa tämmöinen Mercury - mutta en ole kyllä autoa itse kertaakaan nähnyt! Ja liikekin meni konkurssiin joitakin vuosia sitten. Jokatapauksessa on Suomessa varmasti harvinainen, Fordeja on enemmän.
     
  3. cordoba

    cordoba 3rd gear

    ei sulla satu olemaan tietoa nimestä niin vois ruveta kyselemään.Ei ollut tarkoitus laittaa nimettömänä tota ekaa , mut en hokannu että mut oli ulostettu tupakilla käydessä ja olutta hakiessa.
     
  4. heikkisj

    heikkisj Gearhead

    Valitettavasti en tiedä nimeä mutta kyselläänpä Kuopion suunnan tutuilta, jospa joku tietäisi...
     
  5. Anonymous

    Anonymous Guest

    Tota 39 mallia ei tosiaan paljon näe. Mobilistissa oon nähny kuvia noin kolmesta eri yksilöstä ja kerran oli veekasissa myytävänä melkein valmis projekti.
    Jos siinä rukajärventien autossa oli samanlainen maski ku teillä, niin on se varmaan ollu Mercury, koska 39 Foordin maskissa ne rivat on pystyssä.

    Tommonen linkki oli mulla jääny talteen: http://www.mercuryarchive.com/1939to1948/
    Siel on muutamia kuva.

    M.K.
     
  6. Anonymous

    Anonymous Guest

    kiitos linkistä muutama näistä kuvista mulla oli mutta uusiakin oli.Minusta se rukajärventien auto oli nimenomaan samalla maskilla koska -40 on erilainen (muistaakseni) ja lampun kehykset ovat myös erilaiset.Kiitos.
     
  7. heikkisj

    heikkisj Gearhead

    Viime vuonna (vai oliko se edellisenä?) oli Power Big Meetissä myytävänä uustuotu neliovinen -40 Mercury. Samoin paikallisissa kustomkinkereissä on näkynyt mattamusta erinomaisen matala -39 avo mutta aika harvinaisia ovat täälläkin. Englannin aikoinani näin siellä yhden (-39 Coupe Rod) neljänä vuotena ja kävin kuitenkin aika aktiivisesti tapahtumissa!
     
  8. cordoba

    cordoba 3rd gear

    Aika harvinainen vuosi tuntuu todella olevan.Amerikassakin on ollut myytävänä muutama -40, -39 en muista pariin ainakaan pariin vuoteen yhtään.Brasiliassa näkyy olleen pari -39 kuvia netissä.
     
  9. Anonymous

    Anonymous Guest

  10. cordoba

    cordoba 3rd gear

    Yllättävän vähän niitä on maailmalla,jos ajattelee että niitä (-39) kuitenkin myytiin erään lähteen mukaan 70835 kpl.Vai onks se paljon.-40 86685 kpl ja -41 98412 kpl.Nää viimeset on valmistuslukuja.Niin ja rekisterissä pitäis olla ainoastaan 2kpl toinen siellä Varkaudessa ja toinen Vampulassa.

    <font size=-1>[ Tätä viestiä muokkasi: cordoba 2004-01-19 18:54 ]</font>
     
  11. mörkö

    mörkö Gearhead

    Monta vuotta sitten käytiin Paimiosta pelastaa moisen Mercuryn osia siellä varmaan vieläkin olevasta raadosta. Oli palannut tallin mukana joskus viiskytäluvulla ja kunto sen mukainen. Otettiin maskin vaakasuoria pinnoja ja jotain muuta...
    Näistä ei ole mitään tallessa mutta varmaan joku tällä palstalla tietää siitä enempi, jos haluut tietoja aihion mahdollisesta nykytilasta....1939 oli vissiin eka vuosi koko merkillä....
     
  12. Anonymous

    Anonymous Guest

    joo mercury 8 esiteltiin 8 lokakuuta -38 dearbornissa michiganissa edsel fordin toimesta.Merkin historia siis alkaa -39.
     
  13. late

    late Gearhead

    Jututin taannoin yhtä vanhaa isäntää (kuopiossa) jolla oli ollu uutena -39 mercury ja oli myyny sen muutaman vuoden jälkeen taksikuskille samaan kaupunkiin. Nykyisin sillä papalla on 65/66 T-bird jonka se on myös ostanu uutena.
     
  14. Mercury_king

    Mercury_king Gearhead

    Varkauden automuseon omistajalla voi olla tietoa tosta varkauden suunnalla olleesta Mrecury -39:stä...
     
  15. dirty

    dirty 1st gear

    Olipa eräällä pitkätukaisella nuorella herralla tällainen raato Kouvolan lähettyvillä ainakin reilut viisi vuotta sitten. Aika toivoton raato. Mottikin vaihtunut vuosien saatossa 21 pulttiseen. Perä oli orkkis 3,54 välitteinen hitsaamalla (tehtaalla hoppaa pitemmän akselivälin takia) jatketulla pinionilla.

    <font size=-1>[ Tätä viestiä muokkasi: dirty 2004-01-21 09:26 ]</font>
     
  16. Lähimaastossa lahoaa hyvää vauhtia 38-39 mercury... palastettiin käyttökelpoiset osat kuten toinen etuloksu, mutta loppu on niin pitsiä ettei tee kyllä hurjinkaan kyläseppä enää autoa. Sääli :sad:
     
  17. heikkisj

    heikkisj Gearhead

  18. Tupis

    Tupis 3rd gear

    Varkaudessa oli jokunen vuosi sitten pystyssä automuseo, mutta ei taida olla enään. Kävin kerran siinä automuseossa katselemassa mitä vehkeitä siellä on. En muista että siellä olisi ollut 39 Mercurya, mutta muita mielen kiintoisia autoja siellä oli. Tässäpä muutamia.
    39 Plymouth väri kuulema alkuperäinen metalli violetti
    A plus roadster Englannin poikien tekele A fordista kori vähän erilainen kuin foordissa alustaan lisätty ylimääräiset kierrejouset lehtijousiin
    38 Ford Fordor
    49-50 Ford 4d sedan
    53? Kaiser kts v8 1/83
    29 A Ford phaeton
    49-50 Cadillac
    53 Buick
     
  19. Mercury_king

    Mercury_king Gearhead

    Oli se ainakain viime kesällä viel pystyssä...omistaja kerto et hänellä on vielä kotopuolessa n.50 auton yksityiskokoelma ym. Oli siel ainaki:
    49-51 Mercury
    27 Chrysler
    haitarikatto käpitan
    54 Chevy Belair
    60-luvun Mercury comet ja Pontiac Catalina ym. Oli ihan halpa hinta ja sai vielä kaffeet ennenkuin lähti kotia.
     
  20. Mercury_king

    Mercury_king Gearhead

    En kyllä maininnut että sielä olisi ollut -39 Mercury.
     

Kerro tästä muillekin!