Honkkarin putkentaivutin

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja Gutless, 20.3.2005.

  1. Gutless

    Gutless Gearhead

    Nummelan Hong kongissa katselin 12t pullotunkkiin perustuvaa taivutussarjaa. Siinä oli monen kokoista lestiä ja sitten se itse kehikko vastepyörineen. Onko kokemuksia? Toimiiko ton periaatteen vehkeet kun tehdään turvakaaria? Eli saumallista 3mm seinällä olevaa vesijohtoputkee tarviis vääntää esim. pää- ja etukaarta varten suht napakat ja ilman rymppyä olevat mutkat.

    Kokemuksia, kertokaa? Ei olis pahan hintanen laite jos TOIMII :wink:
     
  2. moppe temppu

    moppe temppu 1st gear

    Mitä semmonen maksais?
     
  3. Le Mans

    Le Mans 1st gear

    Hetkinen: turvakaaret vesijohtoputkesta???
    Pitäis olla vedettyä.
     
  4. amis

    amis 1st gear

    http://koti.japo.fi/~dante/hb10/index.html

    Mulla on tollanen, ihan toimiva peli. En kyllä ole juuri muuta kuin 3/4" putkea taivutellut, mutta siinä ainakin on pelittänyt... Eikä hintakaan nyt aivan hirveä...
     
  5. rasvakoura

    rasvakoura 1st gear

    Kyll toi on ihan toimiva jos on paksuseinämäistä putkea, mut jos tarvittee tehdä esim. pakosarjoja tai jotain vs. niin ei tollasella tee mitään vaan tarttee olla ns. tuurnakone. Turvakaarten taitteluun uskoisin ko. laitteen olevan ihan omiaan.
     
  6. Anonymous

    Anonymous Guest

    eli 140eur maksaa honkkarin taivutin. Melko samanlainen toimintaperiaate. Mahtaako lestit vaan kestää ettei halkea. Ja rymppyä ei sais tulla mutkiin turvakaarissakaan. Ja saumallista tosiaan tuo jm-tason putki.
     
  7. Anonymous

    Anonymous Guest

    Rypyttääkö?
     
  8. amis

    amis 1st gear

    Kyllä se hieman, mutta ei paljoa. Putkissakin taitaa olla eroja, kun toinen 3/4" putki menee hiukan nätimmin kuin toinen... Pienintä, eli oliko se nyt 1/2" putkea en ole onnistunut onnistuneesti taivuttelemaan, aina menee lytyyyn...

    http://kotisivu.dnainternet.net/jansuo/kompura/index.html

    Toi on toistaiseksi isoin työ mitä sillä olen tehnyt...
     
  9. Anonymous

    Anonymous Guest

    tekisit kyllä hienon palveluksen jos saisit jostain vähän jarskimpaa putkea ja pistäisit väännösten tulokset kuvina nettuun näytille. Mietin jo että veisin turvakaariainesta kauppaan mukanani mutta eipä taitais myyjä innostua sillä demoamaan mulle :-?
     
  10. amis

    amis 1st gear

    Voin katsoa huomenissa jos löydän hiukan isompaa putkea sopivalla seinämällä, niin ehkä laitankin niitä kuvia...
     
  11. TMO

    TMO Gearhead

    Vastaavalla koneella olen muutaman kaarituksen tehnyt, tosin saumattomasta teräsputkesta 3 - 3.5 mm seinämällä ja ne onnistui ainakin hyvin. Ohuempiseinämäinen putki ei sitten taivukkaan enää kunnolla vaan rypyttää, tuli kokeiltua pakoputkiainesta, ei onnistunut.
     
  12. amis

    amis 1st gear

    Tässä kuvia...

    http://kotisivu.dnainternet.net/jansuo/mutka/mutka1.jpg
    http://kotisivu.dnainternet.net/jansuo/mutka/HB-10.jpg
    http://kotisivu.dnainternet.net/jansuo/mutka/paa.jpg

    Putki oli 5mm seinämällä ja halkaisija 48mm. Muuten ei rypyttänyt, mutta siihen, mistä taivutus alkaa, painoi pienen kolon, oliskohan lesti väärin muotoiltu tai jotain? Nooh, yllätyin itsekin, että noinkin hyvin taivutti. Pakoputkia tolla ei pysty tekemään kuten joku jo mainitsikin, on kokeiltu, 2" putkea n. 2,5mm seinämällä, paukahti lyttyyn...
     
  13. Anonymous

    Anonymous Guest

    kiitokset kuvista
    Miten mahtaa toi about 42mm ja 3mm seinällä oleva käyttäytyä honkkarin laitteessa. se on kuitenkin suht paljon ohkasempaa kuin toi 5mm. Entäpä tehot, tunkki on 12t mallia?
     
  14. amis

    amis 1st gear

    En osaa oikein sanoa tohon rypytysjuttuun. Luulisin, että noin iso putki taipuu hyvin, jollei lommahda lyttyyn. Voimaa taivuttimessa tuntuis olevan riittävästi, ton putken sai ainakin melko vaivatta taipumaan... Mun mielestä tossa oli voimaa 10t, joten on kai se 12t on aina parempi :wink:
     
  15. Anonymous

    Anonymous Guest

    Kattelin itekkin Nummelan honkkarissa sitä taivutinta,mut en kyllä nähny 42mm lestiä oli vaan 40 ja 50mm. 50 mm lestillä menee ainakin 42 putki lyttyyn.
     
  16. sasu

    sasu 1st gear

    Kokeilkaapa laittaa hiekkaa sisään ja tulpat päihin siihen ohutseinämäiseen putkeen...
     
  17. Anonymous

    Anonymous Guest

    se jää sitten sinne kauppaan se honkkarin laite jos ei löydy kaariputkia varten jämptiä lestiä. Tilaan sitten vaikka tollasen linkissä esitetyn laitteen jos siinä on parempi lestivalikoima.
     
  18. amis

    amis 1st gear

    6kpl, 1/2", 3/4", 1 1/2", 2", 1" lestit ainakin on... Yhtä kokoa en muista :oops:
     
  19. Anonymous

    Anonymous Guest

    Le Mans, saumallinen kelepaa Jm.ssä
     
  20. GMC 6000

    GMC 6000 Gearhead

    Ostin tuossa joku vuosi sitten Iso Quick Bend taivuttimen, siinä ei ole hydrauliikkaa, mutta pienellä harjoittelulla saa putket vaikka solmuun. Sitä vain ei ole hetkeen näkynyt minulla kun taitaa olla lainakierroksella :eek:

    http://www.atacon.fi/bend/iso_quick.htm
     

Kerro tästä muillekin!