-39 Fordin takajarrut

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Jarrut ja jousitus.', aloittaja Puli-Song, 6.5.2005.

  1. Puli-Song

    Puli-Song Gearhead

    Tää voi olla aika tyhjänpäivänen topicci, mut kysyn silti. Laitoin tohon -39 Fordin vetareihin -46 Ford vedeten pyörännavat, kun niissä on 4,5" jako (piti saada bolt on osat, ettei tarvii pilkkoa ehjiä osia). Ni vedetessäpä onki paljon pienemmät jarrut (9" vs Ford 12"), eikä jarrukilven pultijako tietenkää täsmää. Nyt kuuluu kyssäri: Onko missään autossa jarrurumpuja, joissa ois pulttijako 5x4,5" ja rummun halkasija 12"? Ni vois käyttää -39:n omia jarruosia.
     
  2. jzl

    jzl 1st gear

    Popedan taka-akseli on aika lähellä fordia, joten sen pyörän navat vois mennä mutta jako on 5,5" muistaakseni
     
  3. Puli-Song

    Puli-Song Gearhead

    jeps. Se popeda pitää unohtaa, ku jako heittää tuumalla... Mut yv:llä ehdotettiin Mustangin rumpuja. Käykö myös Faikun vastaavat? minkä ikäsissä tommosissa on 12" rummut? Entäs III Furyt? oisko moparista apua (saako Fordi näppylöitä niistä?) Oisko kellään jouten Mustang/Faikku/Galaxie 12" rumpuja?
     
  4. Chevy ´53

    Chevy ´53 Gearhead

    Eikös Fordien lisäksi tuo jako löydy vanhasta Volvosta ja jostain Mopareista? Olisko niissä sopivankokoisia jarruja? Paha sanoa kun on mulle henk.koht. niin outo koko tuo 4,5"... :wink:
     
  5. impala1968

    impala1968 Gearhead

    juuri mitään mopareista tai foordeista ymmärtämättä väittäisin että noita 12" rumpuja löytyy varmasti, ainakin 60-luvun puolivälin full-size-mallien etupäästä. Mä tärväsin tuollaiset navat (65 fury???) venetraileriin ja oli pirun isot rummut.
     
  6. Puli-Song

    Puli-Song Gearhead

    Onhan noita 4,5 jakosia joo ramplerit, hiassit amatsonit ym ym, mut ku pitäs olla 12" Noita 60-luvun fullsizereiden rumpuja ku löytys... 2kpl riittäis. alkaa muuten olla taka-akselisto kasassa ja pyörillään. Vielä pitäs korjata ne vuoden -62 katsastuksessa otteeseen merkityt ruostevauriot....
     
  7. metriläinen

    metriläinen Gearhead

    No mutta sähän voit vedota konttorilla siihen että se vuonna -62 katsastuksen tehnyt setä on jo luultavasti kuollut, joten sen tekemät diagnoosit eivät voi olla enää 2000-luvulla paikkansapitäviä...
     
  8. A-V8

    A-V8 1st gear

    Taitaa Mustissa ja Faikussa olla 10/11" ja Galkussa 11" jarruja.
    Fordilla ei ole mun mielestä ollu 4,5" jaolla 11" isompaa rumpua.
     
  9. Puli-Song

    Puli-Song Gearhead

    Kiitos vihjeestä! Tarvii varmaan alkaa katella tota truck-osastoo. Vielä ku sais joltai Mopar-tietäjältä tiedon, et onko jossain Crysler-yhtymän vehkeessä 12"rumpuja?
     
  10. rustbucket

    rustbucket 3rd gear

    Kanterin sivuilla oli maininta 12" rummuista muutaman auton kohdalla:
    Chevrolet 1971-73 11" or 12" drum
    Chrysler 1957-62 11" or 12" drum
    DESoto 1957-61 11" or 12" drum
    Dodge 1957-61 12"drum
    Plymouth 1960-62 12"drum
    Pontiac 1971-76 11" or 12" rear drum
    Ei tarkka lista mutta ehkä auttaa http://www.kanter.com/drumroto.html

    Tuolla on vähän truck-osastoa http://www.brocksupply.com/html/products/BrakeDrums.htm

    Jos ei mikään muu nappaa, Mac's Antique Auto Parts (varmaan joku muukin) myy uusia
    '39-'48 rumpuja 120$ kipale. http://www.parts123.com
     
  11. Puli-Song

    Puli-Song Gearhead

    A: -39 -48 Fordien orggis rummut ei sovi (edelleenkään) koska jako mun laitteessa on 4,5" eikä 5,5"
    B: 120 dollarii on mielestäni kohtuuton hinta jarrurummusta - harrastan Fordia, en Jaguaaria!!! :eek:

    Mut muuten kiitokset listasta - toi oli arvokasta tietoa!!! Noita ko Mopar-tuotteita pitää alkaa metsästää.
     
  12. rustbucket

    rustbucket 3rd gear

    Eipä taida helposti löytyä Mopariltakaan 12" rumpua 4.5" jaolla. Imperialeissa sun muissa isokoppaisissa taitaa olla isompi jako.
    50/60-luvun puolitonnarituckeissa oli kyllä tuo 4.5" jako, muttei 12" rumpuja.
    Ainakin mulla oli '64 truckissa 16" vanteet 4.5" jaolla, mutta rummut olivat vain 11" edessä 2,25" ja takana 2" leveät.

    Ei kai sillä pulttijaolla ole niin väliä, jos vaan rummussa olisi tilaa toiselle jaolle. Onhan niitä ennenkin porailtu uusiksi. :wink:
     
  13. Puli-Song

    Puli-Song Gearhead

    Kun mä saan rakentelussa kiksejä siitä, et kaikki muutokset voidaan toteuttaa yhdistelemällä osia suoraan ilman, että osia tarvii muokata. ts. et varaosia saa "hyllystä" eikä jokakerta tarvii osaa vaihtaessa tarttua sorviin. ts. Sorvaan sopivat adapterit/valkkaan sellaset osat ym. et ne menee heittämällä paikalleen. (tosin meneehän ne kaikki, ku heittää tarpeeks kovaa)

    En tiiä tajusiko kukaan mun pointtia, mut vaikka olisinkin outo, ni tartteeko sitä kaikille kertoo!! :soosoo: :rotfl:
     
  14. rustbucket

    rustbucket 3rd gear

    Toi on hyvä pointti. Helpompaahan se on kun voi tulevaisuudessakin marssia varaosatiskille ja pyytää osan joka menee heittämällä paikalle. Ei mullakaan ole mitään hinkua ruveta modifioimaan mitään kuluvia osia ihan pelkästä muotoilun riemusta, joskus vaan ei valmiita osia tule vastaan.

    Toi sun hakemasi koko/jako yhdistelmä vaan kuulostaa aavistuksen haasteelliselta löytää. Toivottavasti onnistaa. :D Kerro jos löydät, mullakin saattaisi olla käyttöä...
     
  15. Kaveri rakentaa 35 junior-fordia jonkunnäköiseen rodi-kuosiin ja siinä häkystimessä on popedan perä johon alkuperäiset fordin pinnavanteet kävi suoraan ja popedan perähän näyttää hyvinkin orginaalilta sielä fortin alla + että on avokardaani..... Jako?
     
  16. Puli-Song

    Puli-Song Gearhead

    Popedassa on joo sama jako, ku 30-40 luvun fordissa (pl -37-39) Eli 5x5,5" Tämä jako on myös muistaakseni David Brown traktorin etupyörissä, joissain kylvökoneissa, sekä Suzukin 80-luvun maastureissa. Merkittävin ero Popedan ja Fordin perissä on se, että pyöränlaakeri on Popedassa naaras- ja Fordissa urospuoleinen. Ts. laakeri tulee Fordissa banjon "päälle", kun Popedassa se menee banjon "sisään". Päällepäin ei eroa juuri huomaa, kun jarrut on läjässä - osat vaan ei sovi ristiin keskenään.
     
  17. rustbucket

    rustbucket 3rd gear

    Muistan nähneeni '35 pinnavanteet Pobedan akselissa. On se jako 5.5"
     
  18. jzl

    jzl 1st gear

    nostetaan ikivanha juttu esille.

    Onko missään servoletis tai muissa 12" rumpuja 5*4,75" jaolla?
     
  19. AFTERBURNER

    AFTERBURNER 1st gear

    Oliskohan delta 88 olds tai muu vastaava full size gm.Minua kiinostais mitä napaa käytät ,jos kyseessä on 39 fordin perä
     
  20. rusty rocket

    rusty rocket Gearhead

    Tuli tuossa viimeviikonloppuna jutusteltua henkeviä yhden vanhan rattori miehen kanssa ja esiin nousi semmoinen asia, että 25 Zetorin etuakselissa(navoissa) olisi myöskin sama jako, kuin Popedassa ja Warzawassa ja näin ollen näitä vanteita olisi laitettu myös näihin traktoreihinkin, jopa ensiasennuksena..
     

Kerro tästä muillekin!