keinonahan maalaus?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Kori', aloittaja JuTi-racing, 9.6.2005.

  1. JuTi-racing

    JuTi-racing Gearhead

    Elikkäs, aina silloin tällöin näkee autoissa makeita "metallinhohtoisia" nahkasisustoja ja mietinkin, että millä maaleilla ne lie maalattu? (siis oletan että ne on itse maalattu)

    Onko ne vetästy ihan automaalilla? Millaisia lisäaineita (jos yleensä mitään) maaliin pitää sekoittaa? Kestäneekö miten penkeissä?

    Liekkö jo täällä käsitelty aihe? Tiiä häntä?
     
  2. Anonymous

    Anonymous Guest

    8) Kysäses viialasta(pieni KÄPYkylä noin 35 km treelt) nahkatohtorila nimeltään Halme Jukka (maalaa autojen sisustuxia yms) :)
     
  3. Buddy

    Buddy 1st gear

    Itse maalasin caddyn penkit ja ovipahvit tavallisella 2-k akryylillä. johon lisättiin joukkoon vaan himmennys ja pehmennysaine.
    On myös olemassa erityinen muoviosien pohjustusaine, joka ruiskutetaan ensin, mutta se oli niin epäilyttävän näköistä litkua, että jätin sen suosiolla pois. maalauksesta on nyt kymmenisen vuotta ja vielä on maali pinnassa. vetäsin vielä kojetaulunkin samalla maalilla, mutta ilman lisäaineita. Monisävyiseksi virttynyt vaalea sisustus tuli kertaheitolla kauttaaltaan samanväriseksi, niinkuin se oli joskus uutenakin ollut.
     
  4. JuTi-racing

    JuTi-racing Gearhead

    Hyvä kuulla, että toivoa on kestävästä lopputuloksesta. Ittekkin aattelin sen menevän jotenkin noin.
    Millä puhdistit penkit ennen maalausta? Joo tosta pohjustus aineesta olen tietoinen ja itelläkin moista myrkkyä löytyy, mut pitänee vielä harkita sen käyttöä.
     
  5. Otto

    Otto Gearhead

    Valkoisia nahkapenkkejä piti joskus korjailla kun olivat kuluneet, pesin ne... niin milläköhän se oli... no, jotain puhdistusainetta mitä maalikauppias suositteli, hain sitä apteekista. Niin, ja se maali oli valkosta nahkamaalia kilikali purkissa. Maalasin keltaistuneen kattoverhoilun ja kuluneet penkit. Katossa se pysyi, ja oli jopa hyvä, mutta penkeissä ei pysynyt. Se lähti silleen hitusina irti, ja jäi kaikkiin mustiin vaatteisiin kiinni... :-?
    Joskus noihin aikoihin oli V8-mag:ssa juttua jostain isosta 60-lukusesta jossa oli maalattu tollasella nahkamaalilla penkit yms ja siinä se maali oli pysynyt.
    No joo, tästä on aikaa 8-9 vuotta, se autokin on jo jatkanut matkaa luotani, mutta luulisin sen kattoverhoilun olevan vieläkin kunnossa.
    Niin... luulisin.
     
  6. Buddy

    Buddy 1st gear

    Paras keinonahan puhdistusaine on konetiskiaine! Pistä sitä veden joukkoon ja levitä se verhoiluun. Anna vaikuttaa vartin verran ja hankaa kevyesti esim tiskiharjalla. Huuhtele runsaalla vedellä pois ja puhdasta tulee. Olen puhdistanut myös kangaspenkkejä samalla metodilla, mutta silloin on hyvä olla märkäimuri, jolla voi imasta suurimmat vedet pois. Konetiskiaine on myöskin paras aine valkosivurenkaiden putsaukseen. (Ei vaurioita kumia eikä vinyyliä).
    Toinen vaihtoehto viyylin puhdistukseen ennen maalausta on rasvanpoistoaine, jota saa spraynä. Se on pirun kätevää ja hyvää kaikessa putsauksessa ennen maalaamista. 8)
     
  7. Otto

    Otto Gearhead

    Valkosivujen pesussa tuntuis Fairy olevan aika bueno...
    Tarkotatko Buddy rasvanpoistoaineella Bräkleen'iä? Pelottais laittaa sitä vinyylille. Vai 3M Citrus Cleaner'ia?
     

Kerro tästä muillekin!