Saako th350 hinata???

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Vaihteisto ja voimansiirto', aloittaja Raakku, 16.8.2005.

  1. Raakku

    Raakku 3rd gear

    Niin mitenkäs on...ja jos saa,mitäs pitää huomioda????
     
  2. 1purehell

    1purehell Double Gearhead

    Voi hinata hitaasti lyhyitä matkoja, mutta ei suositella. Paras olisi, jos irroittaa kardaanin hinauksen ajaksi.
     
  3. PauliP

    PauliP 1st gear

    Muistan jossain nähneeni american-ohjeen; max 50mph/50mile. Mutta parempi irrottaa se kardaani. Jos moottorin saa vaika välillä käyntiin hinauksen aikana, se auttaa voitelussa.
     
  4. Stone

    Stone 3rd gear

    Niin ja pätee muuten kaikkiin automaatilla varustettuihin autoihin. (siis hiljaa ja lyhyt matka). Etuvetosissa lisäks ei oikein ole muuta vaihtoehtoa kuin hinaaminen etupyörät ylhäällä. (traileri :odroll: mutta se onkin jo vähän muuta kuin "hinaamista").

    EDIT: toi 50 mph on sitten jo hinaamiseks vähän perkeleen luja vauhti, ite en menis kumpaankaan autoon istumaan :eek: Vai ootteko yleensä hinailleet kavereiden autoja 80 km/h vauhdilla? Siinä saa olla hinattavan auton jarruttelija todellakin hereillä.
     
  5. Anonymous

    Anonymous Guest

    Suomessa ei saa hinata kun 60 km/h. Sekin on aika kova vauhti, kun on 5 metrin päässä toisen takapuskurista, ainakin jos hinattavassa on moottori sammuksissa eikä jarruissa tehostusta.
     
  6. Tomaso

    Tomaso 3rd gear

    Joitain uudempia automaattivaihteisia autoja voi hinata huoletta. Mm. Mercedeksellä on sellainen malli.
     
  7. Anonymous

    Anonymous Guest

    JES! Pitää ostaa Mercedes niin hinaus on huoletonta. Prkl koko ikänsä tapellu jenkkien kans ja ainanen hinauksen vaivallisuus alkaa syödä mieheltä jo tukan päästä. Missäköhä lähin Veho?
     
  8. jarke

    jarke 1st gear

    kuulopuheiden mukaan koneen käydessä vaihde N:llä kork.60km/h tai kone sammuksissa kardaani irti tai hinurilla perä ylös.kone sammuksissa lootaan muodostuu kuulema vastapaine hinattaessa(ei tee hyvää)
     
  9. rysty

    rysty 1st gear

    Kehäteillä täällä helsingin ympäristössä on tapana ajaa vähintään sataa ja maximissaa 5m:n turvavälillä, "parhaat"kuskit vielä lähempänä.

    Jos pitää pidempää rakoa, on joku vitun maalainen.
     
  10. FuzzyDice

    FuzzyDice Gearhead

    Eli auto käynnissä vaihde vapaalla voi hinailla huoletta pitempiäkin matkoja, vai ymmärsinkö jotain väärin?? Onko muuten millanen homma irrotella toi kardaani, riippuu tietty autosta. Eli onnistuuko tien päällä? Ja perästähän se kardaani irrotetaan, vai?
     
  11. jarke

    jarke 1st gear

    voi kai kun vauhti ei päätä huimaa,mutta varmintahan on irrottaa kardaani(viasta riippuen)vanista kun irrottaa 4 pulttia takaa niin kardaanin voi sitoa pohjaan tai heittää peräronttiin.kannattaa muistaa pitää vaihde P asennossa!
     
  12. Speedo

    Speedo Gearhead

    Vielä yksi vastaus tähän jatkoksi. Jos kone ei käy niin voi hinata HITAASTI ja LYHYEN matkan. Ja miksi? Kun moottori ei pyöri, niin laatikon öljypumppu ei pyöri ja näin ollen laatikon painevoidelluille laakereille ei tule voitelua. Melkein sama, kun pyörittäisi konetta ilman öljynpaineita. Viisainta siis irrottaa kardaani tai hinata vetävät pyörät ilmassa.

    Mikäli taas kone käy ja laatikon öljypumppu pyörii, voi autoa hinata vaihde vapaalla vaikka maailman ääriin ja millä vauhdilla haluaa ilman pelkoa vaurioista.
     
  13. PauliP

    PauliP 1st gear

    Onkos tuo konekäynnissä hinaamisen aiheuttama vastapaine urbaanilegenda vai perustuuko se johonkin. Ei se varmaan ainakaan mikään yleinen ongelma voi olla, vaihteistojahan on vaikka kuinka monta eri mallia. Tuo 50mph kyllä kuulostaa itsestänikin aika kovalta, oliskohan se 5mph.
     
  14. pontiac safari

    pontiac safari 1st gear

    mä hinasin neliveto isuzulla skotsdalea yksin umpihangessa. tuli nätimmin kun chevy kävi tyhjäkäyntiä ja pakkoykkönen päällä. sit kun pääsi auratulle alueelle niin piti äkkiä koukata isuzulla sivuun että vetovaijeri jäi hinattavan etupyörän alle ettei chevy karannut koivuun :rotfl:

    piti saada 1 pihahärveli tienvarteen hakijaa vartoomaan. meidän mäen kerhon sisäinen siirto... 8)
     
  15. pontso

    pontso Gearhead

    fordilla on joissakin malleissa kaksois pumppu , vai oliko kaks öljypumppua niin niitä voi hinata , muistaakseni voi hinaamalla käynnistää 80 vauhdissa
     
  16. mietmi-3

    mietmi-3 Double Gearhead

    Joskus oli sellainen Sunbeamin sukuinen Chryslerin 2L Automaatti. Kone sippas ja kotia matkaa reilu 30km. Hinattiin kartaani kiinni eikä mikään rikkoutunut.
    Viime vappuna kun vedettiin Vani (TH-350 lock up) kotia 20km päästä oli kartaani kiinni.
    En suosittele mutta on tullut testattua että ainakin osittain urbaanilekenda.
     
  17. vinkkeli

    vinkkeli Gearhead

    meilläpäin on hinausvauhti yleensä aluksi toi 60kmh, mut jos 35km hinausmatkaa niin matkan lopussa mennään jo 80-110kmh :poff:
    ei hermo kestä hinailla hiljaa. :rotfl:
     
  18. pontiac safari

    pontiac safari 1st gear

    1 tuttu oli hinannu maasturilla toista sataa takamoottoriskodaa, siis pirkanmaalla. RENOn sukulainen hinas autolla 80:ä kun tulin kiinnileikanneen motskarin kanssa narun perässä. :poff:
     
  19. Mudracer

    Mudracer Double Gearhead

    Jos ton lootan laittaa pulkkaan niin sitä voi hinata vaikka siperiaan ja takaisin :rotfl: .
     
  20. SamiL

    SamiL Gearhead

    Noita takapumpulla varustettuja oli muillakin, mutta ne jäivät pois 60-luvun alussa.
     

Kerro tästä muillekin!