takavalot

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja nash, 15.5.2006.

  1. nash

    nash 3rd gear

    Nyt tietäjille kysymys. Mikäs on alin kohta autossa mihin sais sijotettuu takavalot. Mitä laki sanoo tollasesta asiasta. Kyse siis henkilöautosta. Kiitos etukäteen vastauksista
     
  2. puusilmä

    puusilmä Gearhead

    350 mm.

    Tässä lakiteksti

    Autossa pitää olla kaksi taaksepäin suunnattua punaista valoa lähettävää takavalaisinta asennettuna siten, että valaisimen etäisyys auton ulkoreunasta on korkeintaan 400 mm. Takavalaisinten välisen etäisyyden on oltava ainakin 600 mm, kuitenkin 400 mm, mikäli ajoneuvon kokonaisleveys on enintään 1300 mm. Takavalaisin ei saa olla alempana kuin 350 mm eikä korkeammalla kuin 1500 mm, paitsi korin muodon niin vaatiessa 2100 mm. Takavalaisimen tulee näkyä vaakatasossa vähintään 45° sisäänpäin ja 80° ulospäin sekä vaakatasosta 15° ylös- ja alaspäin. Sellaisen valaisimen osalta, joka sijaitsee enintään 750 mm korkeudella, voidaan näkyvyyskulmaksi vaakatasosta alas-päin sallia minimissään 5°.
     
  3. nash

    nash 3rd gear

    kiitoksia erittäin paljon
     
  4. B 50

    B 50 Gearhead

    `48-pykälät sanoo: "...takavalo, joka valkoisella valolla hyvin valaisee auton tunnusmerkin ja näyttää punaista valoa taaksepäin;
    f) takana joko e kohdassa mainittuun takavaloon yhdistettynä tai siitä erillään selvästi näkyvä punainen tai punakeltainen jarruvalo."
    `57-laissa annetaan ensimmäisen kerran määräyksiä lamppujen paikoista. Yksi takavalo keskilinjan vasemmalle puolelle, kaksi valoa enintään 40cm reunasta, korkeus enintään 125cm. Näytettävä 30astetta molemmille puolille auton pituus suuntaan nähden. Että suht vapaata on. Ja tätä uudempia pykäliä ei taideta tarvita, eihän? 8)
     
  5. nash

    nash 3rd gear

    no kyseessä on -28 tudor takavalot
    siinä on vain yksi takavalo
     
  6. RAAKA

    RAAKA 1st gear

    Katsastusasemilla on kirja mistä löytyy vuosimallien mukaan takavaloista ohjeet.
     
  7. 74

    74 Gearhead

Kerro tästä muillekin!