sikafleksin irroitus ja tuulilasi?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja jontsa, 15.6.2006.

  1. jontsa

    jontsa Gearhead

    Auton edellinen omistaja on ollut kätevä ja ilmeisesti laittanut etu- ja takalasit (liimalasit) osaksi kiinni sikafleksillä tai sitten yrittänyt paikata sillä vuotoja. Nyt lasit pitäisi saada irti mutta tuo tökötti pistää vastaan. Onko hyviä ehdotuksia/kikkakolmosia miten sikafleksin saa irti vahingoittamatta lasia?

    Niiltä osin missä sikaa ei ollut, lasi irtosi nätisti ujuttamalla rautalanka ikkunan välistä ja vetämällä mutta sikaan se ei tehoa. Puukot ym ei tahdo mahtua että voisi veistellä irti.

    Samaan hengenvetoon voisi kysyä paljonko kustantaa uusi tuulilasi -70 4d skylarkkiin ?-)
     
  2. Elevator

    Elevator 1st gear

    koeile sahata se sika pois joko pianolangalla tai ohuella vaijerilla (vaijeri syö vähän tehokkaammin, pitkä vaijerin pätkä, toinen ukko auton sisälle ja toinen pihalla). tietenkin sisältä käsin voi sinne ikkunan ja pellin väliin ujuttaa ohuen mattopuukonteränkin mutta onpa sekin aika kikailua. Ja noi liimat yleensä vähän anatavat periksi jos niitä pikkusen pääsee lämmittämään kuumailmapuhaltimella.

    Hintaa ei tolla voi olla 200e enenpää, tai enpä ainakaan usko. Eilen aamulla soittivat kuttilan lasista et olis mun 69 threepio chryslerin tuulilasi noudettavissa 190e hintaa.
     
  3. jontsa

    jontsa Gearhead

    Liimat lähti kyllä hienosti rautalangalla mutta ongelma on tuossa sikafleksissä. Mattopuukkoakin on kokeiltu mutta on kuten sanoit melko vaivalloista hommaa. Täytyy kokeilla ensi viikolla tuota vaijeria ja "sahausta".
     
  4. Qjet

    Qjet 1st gear

    Jos et löydä tarpeeksi ohutta pianolankaa, niin käytä kitaran kieltä.
    Sähkiksen ylä-E , jonka paksuus on .008-.010. Uusi maksaa vähäsen, käytetyn saa joltain popparinalulta ilmatteeks, varsinkin katkenneen. Kyllä sillä vielä isokoppasen tuuli- ja takalasin irti nirhaa. Kapulat instrumentin päihin, niin ei nirhaa näppejäänkin.
     
  5. niklas_

    niklas_ 1st gear

    tai sit pistät akusta virtaa siihen kitaralankaan niin hehkuu nätisti punaisena. ei ehkä toimi tässä tapauksessa mutta sillä leikkaa nätisti muovia 8)
     
  6. Mikkis

    Mikkis Double Gearhead

    kuumailmapuhaltimella lämpöä niin pitäis pehmetä, oo varovainen ettei lasi kärsi
     
  7. lemmy

    lemmy Gearhead

    Jos sulla tulee uusi lasi niin eikö tuon vanhan saa vasaralla :eek:
     
  8. jontsa

    jontsa Gearhead

    Kyselin siltä varalta jos hermostuksissani potkaisen koko ikkunan mäkeen :lol: Katsoo nyt saako tuosta etulasista enään hyvää aikaiseksi vai ostanko uuden. Takalasin sain irti mutta etulasi pistää vielä hanttiin.
     
  9. Jake Hammer

    Jake Hammer Gearhead

    Olisko pelkkä rautasahan terä liian järeä ase? Sillä on tietty vaara nirhata lasia tahi karmia, mutta on ainakin ohut ja taipuisa ja tehokas!
     
  10. Piru

    Piru 1st gear

    :mad: Camaron takalasi oli californian wilfredon jäljiltä sikaflexillä ympäriinsä kiinni,tai siis ei ihan vuosi alareunasta hattuhyllylle ja peräkonttiin,aika pirullinen savotta oli irrottaa.Kaikki listat sisältä ja ulkoa pois,sitten vaan MATTOPUUKOLLA veistelemään irti molemmin puolin.lystihän ei siihen loppunut että lasin sai irti,täytyi vielä putsata kaikki sikafleksi uuden lasin alta pois,eikä sen käytössä ollut nuukailtu.
     
  11. Rover v8

    Rover v8 Gearhead

    Taitaa tässä tapauksessa myös maalit kuplia pois.. Ainakin omasta koslasta otettiin isoimmat maalit pois kuumailmapuhaltimella ennen kuin auto hiottiin ja pantiin pohjamaalia päälle.
     

Kerro tästä muillekin!