hiiri joka murisee!

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja max, 28.6.2006.

  1. max

    max Double Gearhead

    edes mennyt pata ekman kirjoitti artikkelin 350 koneestaan vauhdin maailmaan noin 25 vuotta sitten.moottori olikin tosi tehokas ja vei hänen novaansa liukkaasti.
    artikkelin nimi oli"hiiri joka murisee".olisi hauska saada kyseinen artikkeli jälleen luettevaksi,mutta mistähän sen voisi löytää?
     
  2. kime2

    kime2 Gearhead

    Minulla on tuo lehti,mutta kuinkakohan sen saisin sulle luettavaksi kun en osaa noita skannereita käyttää :odroll:
     
  3. Henski

    Henski 1st gear

    Vähän OT, mutta kyseinen ex-Pata Ekman Nova on mukana ajamassa kilpaa huomenna alkavissa Nitro Nationals kiihdytyskisoissa Alastarolla.
     
  4. Mopeman

    Mopeman 3rd gear

    Lehtiartikkelissa tosin tais olla unohtunut pikku maininta siitä, että toi suorituskyky minkä auto silloin parhaimmillaan kulki, tais olla 12.08, ajettiin kaasuilla. Motti dynottiin myöhemmin freesauksen jälkeen ja se anto muistaakseni 406 heppaa? Tätänykyä moottoria on pikkasen edelleenkehitelty, mutta se on edelleen 355 kokoinen ja tehoa on tullut sen verran lisää, että se menee todennäköisesti vaparina nyt kovempaa mitä aiemmin kaasuilla. Mutta sen siis näkee vaikkapa EM kisoissa.
     
  5. B.B.Chevy

    B.B.Chevy Double Gearhead

    Kyseessähän lie tää auto: http://kotisivu.mtv3.fi/bbcruiser/swap06_12.jpg
    Tuntui hiiri ainakin murisevan ellei peräti ärjähtelevän aika mukavasti kun se pari kertaa pikkusen polkas ton Kouvolan Swap&Meetin jälkeisellä cruisinkilenkillä 8) Pidon kanssa vaikutti vaan olevan ongelmaa kun auto näytti piirtävän ihan millä vaihteella vaan ja miten pitkään vaan, mut se tais olla silloin liikkellä ihan tavallisilla katunakeilla :wink:
     
  6. MiLe

    MiLe 1st gear

    Multa löytyy artikkeli kopiona, koitan saada sen putkelle, tai jos sulla on faxi, onnistuu helpommin. Tosin mun täytyy löytää se ekaks. Eikös Nova ollut ainakin Hangossa aikojen alussa musta/ hopea.
     
  7. 68corvette

    68corvette Gearhead

    kuulin huhuja että tossa olisi nykyään novasta kaapattu kone ja teho lukemat alkaisivat kuutosella.. tiedä sitten.
     
  8. B.B.Chevy

    B.B.Chevy Double Gearhead

    Ja on silti oikein real street eli ajamallahan toi käväs Helsingin suunnalta Kouvolassakin ja ajelivat sit illalla takas. Eli hieno on peli :D
     
  9. Rocket engineer

    Rocket engineer 1st gear

    Vastaava artikkeli oli myös 1985(?) Tekniikan Maailman "Auto"-teema-aiheisessa lehdessä? Siis sellaisessa mukana jaetussa lisälehdessä. Oli muistaakseni harmaa/ musta ja Gragarit alla..
     
  10. B.B.Chevy

    B.B.Chevy Double Gearhead

    Mä muistan kanssa lukeneeni joskus nuorena sällinä tosta Novasta jonkun lehtijutun missä kertoivat mm. käyneensä sillä Euroopan reissulla kiusaamassa paikallisia Porscheja ja Ferrareita 8) Siihen aikoihin se oli semmonen hopean värinen mustilla raidoilla, oliskohan kyseeessä ollut just toi VM:n juttu?
     
  11. tapio

    tapio Gearhead

    Muistaako joku tarkkaan lehtien numeroita? Olisi kiva käydä kirjastossa lukemassa ko. lehdet.
     
  12. Anonymous

    Anonymous Guest

    mulla on tm. vuodelta 85-auto spesiaali jossa muistan ainakin 2 corvette
    juttua... Ekmanin peliä siinä en muista-voin tarkastaa kotona.
    löytyy myös street race lehtiä joissa on juttua ko. kapineesta.
     
  13. 383

    383 Gearhead

    hiiri joka murisee on julkaistu vm 1-83 :rotfl: :rotfl: :rotfl:
     
  14. max

    max Double Gearhead

    tais olla just hangossa kun ekman novalla kiihdytteli,niin sillä ei pysyny takaluukku kiinni.suurinpiirtein 20 vuotta sitten.
    samoissa kisoissa risto koskinen ajoi isolohko chevellensä katolleen rataa reunustavaan ojaan.ihme että kukaan ei jäänyt auton alle!
     
  15. Henski

    Henski 1st gear

  16. MercComet

    MercComet Gearhead

    Tässä muutaman vuoden takaa Hkäältä: http://public.fotki.com/MercComet/cars/ ... n0020.html

    Muistissa tuo auto on ollut koko "autoiän" eli talteen muksuna artikkelit otin yli 20v. sitten! Munakkaalta (siis hyvässä mielessä) tuo jo silloin näytti metallihohtosena mustilla raidoilla ja centerlinet alla...
    En ihan varmasti sitä osannutkaan yhdistellä kuin vasta muutama vuosi sitten, kun oli punaseksi muuttunut, vaikka autokuntaa (nova+2xcamaro) tuli joskus autettuakin tienpäällä ja noin juttusissa oltua. Kiitettävästi on aina oikea katuauto ollut ja kisoja tahkonnut..

    VM:n "Hiiri joka murisee" ja TM:än "Isojen poikien iloksi"-artikkelit löytyy iteltä skannattuina tiedostona, jos joku kaipailee (kunhan vähän niitä pakkaan vielä)...

    Olihan samaisessa TM Auto Maailma 16/85 numerossa myös 4-sivunen artikkeli jenkkiraudan handling-parantamisesta!!
     
  17. max

    max Double Gearhead

    sen verran tiedän tämän novan historiasta,että jo kai kuopatun VIP-car autoliikkeen omistaja ilari kukkamäki olisi hankkinut tämän novan joltain ikäihmiseltä ahvenanmaalta pata ekmanin toimeksiannosta.
    näin väitti kukkamäki mulle,mutta automyyjän juttuihin voi tietysti suhtautua varauksella.
    oli kuulemma ekmanin silmät loistaneet kun kukkamäki oli esitellyt vasta ahvenanmaalta tulleen kuutosnovan.
    korjatkaa,jos ei pidä paikkaansa.
     
  18. tapio

    tapio Gearhead

    Lähetin sulle sähköpostiosoitteeni YV:llä.
     
  19. jukka63

    jukka63 1st gear

    Hiiri joka murisee,suora kopio Hot rod lehdestä.
     
  20. gm dealer

    gm dealer Gearhead

    Aihetta sivuten myös vanhassa street&race 1/87 lehdessä on artikkeli/kuvasarja Kivinumen Antin 400cid sb Chevyn koneesta.Koneella ajettiin vastaavassa kopassa kuin Ekmanin Nova niin 11,55 myös kaasuilla.Oliskohan myöhemmin mennyt jopa kympin puolelle?
     

Kerro tästä muillekin!