Vaasan kisat loppuu? (Oikeasti?)

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Street & Race', aloittaja bbford, 3.8.2006.

  1. bbford

    bbford Gearhead

    Mitäs nää huhut oikein on?
    Ihan oikeastiko on loppumas vaiko taas ensi kesänä ajetaan?
     
  2. Eyerace

    Eyerace 1st gear

    Valitettavasti näin se taitaa olla. Puheltuani Vaasan kavereiden kanssa Kalajoella mulle kerrottiin kanssa samaa asiaa.

    Vaasan kenttä kun on kansainvälinen kenttä (Ruotsin ilmaliikenne??),niin EU:n uusien säännösten mukaan pitää kentällä olla suurempi suojavyöhyke kuin nykyään ja uusi aita tulisi kuulemani mukaan kulkemaan noin maalin kohdalta poikki radan.

    Kauhulla vartoon että miten tulee Porin kentän kanssa käymään,toivottavasti siellä on jo riittävät suojavyöhykkeet.

    Jos tämä meni aivan lepikkoon,korjatkaapa.

    - Eyerace -
     
  3. Dahlton

    Dahlton Gearhead

    näin se taitaa olla joo. Että toivottavasti kaikki tulee vaasan viimeisiin kisoihin tehdään ISO loppurykäsy!! Toivottavasti nämä kaupungin hallituksessa istuvat jalkapallo ja jääkiekko ukkelit huomais että on muita lajeja jotka tarvivat paikan missä saa häärätä rauhassa.


    Mutta tosiaan kaikki mukaan viimeisiin kisoihin ne ON viimeiset mitä ajetaan vaasan lentokentällä ikinä! :( :( :( :(
     
  4. Rinnewood

    Rinnewood 3rd gear

    Joo näin on nyt tosiaan tilanne että Vaasan lentokentällä ajetaan enää yksi kisa ja sen jälkeen se on historiaa. On sellainen kutina että saattaa olla ennätysmäärä osaanottajia kun on jutellu muiden kanssa, toivottavasti myös yleisöä!
    :odroll:
    Nyt kannattaa laittaa keskeneräisiin projekteihin vauhtia jos haluaa vielä kerran ajaa vaasan "legendaarisella" lentokentällä!
    Tulevaisuudesta ei osaa sanoa muuta kuin että ainakaan vaasan lentokentälle ei ole enää asiaa mutta onhan sitä tietysti nuo muut paikat kuten kauhajoki, kalajoki ja miksei menkijärvikin voisi olla yksi kisapaikka..?! Ehkä sitten jonain päivänä saadaan ihan oma moottorirata...?!
    :wink:
    Pankaas finaalien finaalista puskaradiota liikkeelle.. varmaan tulee niitäkin jotka eivät vuosikausiin ole kisannut/seurannut kisoja joko radalle tai katsomoon joten tervetuloa vaan jokainen paikanpäälle!
    8)
     
  5. 4dFunClub

    4dFunClub 1st gear

    Siis häh. Kiitoradan on pakko jatkua vielä satoja metrejä varttimailin maaliviivan jälkeen. Kai siellä jarrutusalue on. Miten kiitoradan keskelle voidaan rakentaa aita?
    Kysymys 2. Koska on viimeiset Vaasan kisat?
     
  6. Rinnewood

    Rinnewood 3rd gear

    Vaasan kisat on ajettu sivukiitoradalla joka loppupäästä risteää pääkiitoradan kanssa. Kun pääkiitoradalle pitää saada jonkinlainen direktiivien mukainen turvavyöhyke niin loppupää sivukiitoradasta jää turvavyöhykkeen alle.

    Vaasa Street Race & West Coast Street Cup finaali ajetaan Vaasassa lauantaina 26.8.2006.
     
  7. bbford

    bbford Gearhead

    No ajattelin että nyt on pakko tulla Vaasaan itsekin ajamaan,että edes kerran saa sielläkin päästää.Siellä on tullut kuitenkin käytyä niin monta vuotta katselemassa haaveillen että "kyllä mäkin joskus... :odroll:
    Voi paska,missäs nyt kisat ajetaan? Ei sellaista mahdollisesti rakennettavaa moottoriurheilu kompleksia rakenneta kovin äkkiä,eli menee ainakin ensi kesä tuuliajolla?
    Vai pidetäänkö esim. Kauhajoella sit enempi oikeita kisoja ennemmin kuin harjoitusiltoja?

    Ps. Siitä Vaasan vipasta kisasta tulee todennäköisesti jäähyväiskilpailu myös mun Galaxielle,ensi talvena "detuunaan" sen kruiseriksi ja istutan rallyeosat johonkin ihme sirkus-tivoli-himmeliin jonka hinaan kisoihin kalkkunalla... :)
     
  8. triniemi

    triniemi Gearhead

    :mad:

    Nyt varmaan kannattaa tulla Poriinkin ajamaan rahakisoihin, eihän sitä tiedä vaikka nekin olis viimeset. Siihen malliin sielä koneet nousee ja laskee kisojenkin aikana. Stanan tana.
     
  9. Akke

    Akke Gearhead

    Joo loppu häämöttää vaasan suhteen ja sekin pistänyt "pikkasen" vipinää meidän (sometime racing Outlow omega stw.) kilpuri rojektiin että sitäkin yritetään lainamoottorilla epätoivoisesti kisakuntoon Vaasan Grande finaaliin. Jos ei peli ajokuntoinen jostakin syystä niin melkoisen likellä kuitenkin semmoista ja on joka tapauksessa näytillä kentällä kaikkien ihmeteltävänä. Ei muutakuin sankoilla joukoilla katselemaan ja ajelemaan suomen aurinkoisempaan kaupunkiin "toivottavasti"

    T. Akke/Sometime Racing
     
  10. GMC 6000

    GMC 6000 Gearhead

    Tuo vanha kenttähän jossa kisoja on ajeltu, ei ole ollut lentokäytössä sen jälkeen kun vaari rippikoulun kävi. Kun ne nyt on viimeiset kisat Vaasassa, niin maaliviivalle laitetaan betoni-aita, siinä sitten katsotaan kuka pläjäyttää autonsa pahiten. Hyi hitto, ei noin saa edes kirjoittaa, turvallisia kisoja itse kullekkin, toivottavasti neljän järjestäjän WCSC-systeemi pyörii jatkossakin.
     
  11. SpedeX

    SpedeX 3rd gear

    Tässähän joutuu kohta järjestään "pimeitä kisoja" kadulla... :x
     
  12. studio57

    studio57 Gearhead

    olin joskus ajelemassa ensimmäisissä 200m kisoissa ja nyt aattelin mennä ajeleen noita viimisiä.
    Eiköhän noi pojat jotain keksi tilalle kun muuten homma on jo hansikkaassa
     
  13. JHa

    JHa 3rd gear

  14. bbford

    bbford Gearhead

    Menkijärvellä olis muuten sellainen hieno tsysteemi kuin paluutie,ei tarttis ajattaa porukkaa rataa pitkin takaisin vähän väliä. Mulla olis sinne about sama matka kuin kauhajoelle,eli kävishän sekin kisapaikaksi.
     
  15. kad_boost

    kad_boost Gearhead

    menkijärvi ois hyvä paikka mutta sinne nuitte lupie saanti onki sitte vaikeempaa,jostai pitäs löytyä kaveri kuka sais nuo lento porukat puolellensa.
    muutamat viime vuojet yritetty lupia mutta eipä heru...
     
  16. Speed Bird

    Speed Bird 1st gear

    Kalajoella suunitellaan radan pidentämistä että pystyttäis ajamaan lujempaa ja isommilla vehkeillä,kaupungin päättäjät on huomanneet radan matkailuarvon,jotain positiivista tähän topikkin.
     
  17. kime2

    kime2 Gearhead

    Eikös menkijärvellä ole ajettu viime kesänäkin? Hienoa jos jatkavat kalajoen rataa,kunhan jatkaisivat tarpeeksi et saataisiin isoja kisoja ja kalustoa vaikka ruotsistakin...
     
  18. Rinnewood

    Rinnewood 3rd gear

    Tuota..oon joskus nuorempana kyllä harrastanu noita lentotouhuja ja on jotain vanhoja tuttuja tuolla vaasan lentokerhossa (joka toimii nykyään menkijärveltä käsin).. Täytyy olla valppaana jos/kun näitä tuttuja tulee seuraavan kerran vastaan niin vois ottaa asian puheeksi.

    Ymmärrän kyllä jos ovat hiukan vastahankaan kun harrasteilmailijat on myös ajettu ahtaalle ja ovat saaneet lähtöpassit vaasan lentokentältä jo aikoja sitten! Mutta voihan sitä toivoa että rakentavassa hengessä voitais saada yhteistyöllä jotain aikaan..?!
     
  19. kad_boost

    kad_boost Gearhead

    ei viime mutta sitä eellis kesänä kerra ajettii,tai mitä laitteet anto myöte.hankala ku valolaitteet seisoo käyttämättömänä pitkiä aikoja ku lupia ei oo nii eiväppä pelaa sitte ku tarvis... :mad:
    toivotaa että sinne jotenki joku lupia rupeis saamaa,kenttähä o ny kohtalaine ja plussana se paluu reitti takasi.
     
  20. GMC 6000

    GMC 6000 Gearhead

    Ei voi pieni ihminen aina ymmärtää noiden lentokenttiä lentämiseen käyttävien intressejä :eek: . Miksi ihmeessä pitää olla kentästä niin mustasukkainen, ettei sitä saisi missään nimessä käyttää vaikka kiihdytyskäyttöön, vaan annetaan mieluummin olla täysin käyttämättömänä.

    Hauskaa tässä kyseisen Alajärven lentokentässä on muutama seikka; Reilu viisi vuotta sitten kuulin "varmalta taholta" sen olevan myynnissä puolella miljoonalla markalla maapohjineen, rakennuksineen kaikkineen. Aloin tietysti heti soittelemaan kaikille mahdollisille tahoille jotka mahdollisesta myynnistä päättäisi. Hintahan ei ole kohtuuton, ostamiseen olisi voinut perustaa vaikka yhtiön, eikä rahan kasaamisessa olisi ollut vaikeuksia. Kuitenkaan kukaan ei tiennyt sen olevan myynnissä, Alajärven kaupunkikin oli pistänyt rahaa silloin lähiaikoina kenttään yli millin. Sitten paljastui toinen hauskuus, Vaasan lentokerho on "ominut" kentän itselleen, vaikka kentän omistavat käytännössä lähiseudun kunnat, kuka minkäkin suuruisella osuudella. Muistaakseni Vaasalla ei ollut minkäänlaista omistusosuutta. Lisänä tietysti on puollustusvoimien käyttö- tai jonkinlainen osa-omistussuhde.

    Kannattaisi selvittää ketkä kentän omistaa, ( selvitin silloin omistajat, mutta lista on eksynyt jonnekin :cry: ) ja aloittaa lobbaaminen näiden omistajakuntien edustajien suuntaan. Heillä on kenttää koskevia kokouksia aina tietyn ajan välein ja positiivisella lähestymisellä voisi saada aikaan toivottuja tuloksiakin.

    Kenttähän on tietysti pohjavesialueella ja eniten pelätään kiihdytysautoista valuvia öljyjä maastoon. No, kuten varmasti jokainen voi arvailla, pelkohan on lähtöisin varmaan lennokkipuolelta? Kentällä on järjestetty joskus jonkin runsaslapsilukuisen uskonnollisen yhteisön kesäjuhlia. Kun miettii millaisilla kotteroilla he vetävä asuntovaunujaan juhlilleen ja parkkeeraavat karavaaninsa hiekalle, saattaa vesistö olla suuremmassa vaarassa.
     

Kerro tästä muillekin!