Ilokaasujen kieltoon johtanut ulosajo Kemissä v.85, tietoja?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja WSE, 4.11.2006.

  1. WSE

    WSE 1st gear

    Kaikki lisäinformaatio tervetullutta (vaikka YV), tällä varmistellaan erään harrasteajoneuvon historiaa jotta onko se todellakin ollut tuossa tapauksessa käytetty auto vaiko ei. Pienetkin muistikuvat/tarinat tapaukseen liittyen kiinnostavat.
     
  2. Jukka K

    Jukka K 1st gear

    Tapauksesta kirjoitettiin ainakin V8:ssa samana vuonna, eli kirjastoon vaan vanhoja kaseja selaamaan.
     
  3. WSE

    WSE 1st gear

    V8 3/86 on kirjoitettu ilokaasujen kiellosta tieliikennekäytössä, lienekö astunut voimaan tuolloin, kyseistä lehteä en kylläkään ole vielä nähnyt mutta kuullun perusteella se ei tuo kovin suurta lisävalaistusta asiaan, vaikkakin juuri siinä on kyllä maininta tästä tapauksesta. 4/86 on ollut taas juttua myynnin kieltämisestä.
    -85 vuoden lehtiä selasin tuossa koko vuosikerran läpi ja niissä ei ollut mitään aiheesta.
    Kyllä tässä on tarkoitus tutkailla vanhoja Pohjolan Sanomien mikrofilmejä, hankkia kyseisestä autosta täydelliset historiatiedot ja niin edelleen. Asia kun vaikuttaa olevan sen verran faktaa jotta jotain sen takaa täytyy löytyä.
    Jos löytyisi täältä henkilöitä joilla on muistikuvia taikka joku kehtaisi skannata nuo kasin artikkelit, tapahtumapaikka lienee ollut mäntylänkadulla (tai lapintiellä), kuitenkin mäntylän ylikulkusiltojen tienoilla.
     
  4. CTS

    CTS Gearhead

    Eikös kyseessä ollut japanilaisvalmisteinen auto, jolla joku ajoi kännipäissään kolarin?
    Ilokaasut eivät olleet syynä onnettomuuteen, mutta ne kiellettiin siitä huolimatta.
     
  5. onbuicks

    onbuicks Gearhead

    Mahtaako olla tapaus, jonka kuvatekstissä luki näin vuosikymmenten jälkeen muisteltuna jotakin seuraavaa:"Sutimisjäljet kertovat, että lukko piti loppuun asti. Tällä kertaa noutaja veti tyhjän arvan, jatkossa ei anneta mahdollisutta edes siihen". Jutussa muistaakseni Duster kimposi puuhun ja katkesi kahtia.

    Kaivarista muistan tapauksen, jossa ilmeisesti hopeanvärinen Javelin meni hiukan etäämmälle sudittelemaan ympyrää ja antoi laulaa, kunnes kattila räjähti, siis ilokaasuilla, joskus 80-luvulla.
     
  6. WSE

    WSE 1st gear

    Mahdollisesti Ford 17m 2000S. Autossa oli ilokaasut jotka kytkettiin mutkassa -> tutkijalautakunta totesi ilokaasujen käytön johtaneen hallinnan menetykseen siitäkin huolimatta vaikka kuljettajan verestä löytyi alkoholia -> suositus ilokaasujen kieltämisestä tieliikenteessä.
    Noin olen tapauksen käsittänyt.
     
  7. WSE

    WSE 1st gear

    Tuo duster tapaus on myöhemmältä ajalta, kiellon jälkeen taikka sitten vähän ennen sen voimaanastumista. Kieltoon käsittääkseni johti kuitenkin tuo Kemin tapauksen johdosta annettu suositus. Kemissä on kuuleman mukaan käynyt sen verran pahasti jotta tutkijalautakuntaa tarvittiin. Silti auto on korjattu? No tätä tässä nyt yritän kaikin puolin selvitellä.
     
  8. pas2

    pas2 Gearhead

    Mul on tuolla mökillä toi lehti missä ne tuosta itkeepi.

    OT:
    Sittemmin on urpoiltu turpoautoilla ja vissiin ahdetuilla ja kohta kait jollain "ei-ihan-laillisella-lokarittomalla-kulkineella" jonka jälkeen ei saakkaan ajella enää "millä vaan"

    Notta tarkkuutta siellä tien päällä!
     
  9. MudMax

    MudMax Gearhead

    V8 3/86 lehdessä mainittiin auton olleen eurooppalainen, autosta ei löytynyt ilokaasulaitteitten lisäksi mitään teknisiä parannuksia alustan, renkaiden tms laitteiden osalta, ulosajo tapahtui loivassa mutkassa ja kuljettajan verestä löytyi melkoinen määrä alkoholia :mad:
    Ei oikeastaan muuta tapaukseen liittyvää.
     
  10. WSE

    WSE 1st gear

    Ovatkohan tutkijalautakuntien raportit julkisia ja mistäköhän niitä voisi tiedustella? Tuntuu että aika kevyin perustein nuo kaasut kiellettiin tuolloin.
    Kummastelin myös tuossa lueskellessa jottei vuoden -85 V kaseista löytynyt yhtään ilokaasulaitteiden mainosta taikka autoesittelyä vaikka olivat laillisia vielä tuolloin. Eli kovin yleistä ei touhu siltikään ollut?
     
  11. MudMax

    MudMax Gearhead

    Tämäkin tapaus Kesältä -85, juttu otsikolla "Uuden vuoden lupaus" kasissa 8/85. En kyllä kuvasta huomaa nyt kaasujakaan...........tai voi siinä olla, on niiiiiin paljon putkilinjoja.......
     
  12. 280471

    280471 1st gear

    kyseessä oli känninen corolla kuski !
     
  13. kime2

    kime2 Gearhead

    Täytyypä ens viikonloppuna kysästä kemissä asiasta,josko muistaisivat?
     
  14. hoppa69

    hoppa69 3rd gear

    Joku hämärä muistikuva nousi mieleen, jonkun saman suuntaisen huhun olen kuullut tosta Metrivoortista. Pitääköhän paikkaansa?

    Jos Metrivoortia ei ole paranneltu alustaltaan, ainoastaan tehoa nostettu, niin se on kyllä aikas "kiikkerä", mutta eihän se ole autosta kiinni jos kuski on kännissä.
     
  15. WSE

    WSE 1st gear

    Corolla, B Ascona jne. Varmasti näitä ulosajoja on tuohonkin aikaan sattunut muitakin. Tosin joka autossa ei ole ilokaasuja ollut tuohonkaan aikaan.
    Autossa ollut ~parikymppinen nuorisoporukka(?), ja tapausta sivuavalta taholta on nämä minun tiedot asiasta, auto siis juurikin tässä ilokaasujen kiletämiseen johtaneessa tapauksessa on hyvin todennäköisesti ollut (euro) ford, V6 moottorilla.
     
  16. WSE

    WSE 1st gear

    Joo kyllä tuossa paikassa tiellä pitäisi pysyä metriselläkin. Punainen Ford 17m 2000S vm. -69? Voi olla muukin kuutos fordi. Täsmennystä ja varmistusta kaivataan, näille huhuille/muistikuville. Jos vain löydät taikka muistat jotain informaatiota niin kiitoksia!
     
  17. WSE

    WSE 1st gear

    tuplapostaus.
     
  18. Dartblower

    Dartblower Gearhead

    eikö tuo ollut joku Toyota-merkkinen.......vai muistanko väärin ?
     
  19. WSE

    WSE 1st gear

    Voi se ollakin. Sehän tässä kiinnostaakin mikä littyy juuri tuohon tutkijalautakunnan raporttiin ja mikä liittyy johonkin muuhun saman aikakauden tapaukseen.
    Toyota ei ole kuitenkaan euroauto ja uskoisin V kasinkin tuolloin jonkin verran taustoja selvittäneen joten toyota tapaus voi olla jokin toinen samalta ajalta.
     
  20. karra

    karra Double Gearhead

    Heh, miten corolla ja Ascona-B liittyy toisiinsa :wc: . Olin tuona vuonna 21 vuotias ja himppasen merkitystä oli että oliko alla riisikuppi vaiko saksanrauta :mad: .
     

Kerro tästä muillekin!