Pullmax

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja B 49, 11.11.2006.

  1. B 49

    B 49 Gearhead

    Tulipa vihdoin ja viimein Pullmax hommattua.P 5/2 lukee kyljessä.Kenelläs täällä olikaan vastaavia laitteita?Käyttökokemuksia?
    Tässä ei tullut kuin leikkuuterät mukana,täytyy alkaa tekemään/teettämään uusia työkaluja siihen.Onko kukaan tehnyt pellin kutistus kaluja?Toimiiko?

    [​IMG]
     
  2. JanneK

    JanneK 3rd gear

    Onko kuvaa laitteesta?
    Meillä on parikin erikokoista Pullmaxia, toisen mallinimi oli muistaakseni P9
     
  3. Jäpälä

    Jäpälä Gearhead

    Minulla on p6 malli. Olen muuttanut sen jalkakytkimellä toimivaksi, mikä kannattaa tehdä, jos ei vielä ole .Saa molemmat kädet vapaaks ja jälki paranee. Venytysterät löytyy, kutistimena on vielä tuo jalkamalliks muutettu eastwood malli riittänyt. Muototerille kannatta tehä semmoset uralliset pitimet , mihin saa muotoja varten helposti tehtyä vastimia latikasta tai nailonista, minulla ura tais olla 15mm luokkaa ja palat pysyy kiinni pidinruuveilla ja saksisokalla. Löytyy myös suomenkieliset harjoitustyö ohjeet ammattikoulukäyttöön.
     
  4. B 49

    B 49 Gearhead

    [​IMG]

    Siinä kuva koneesta.Jalkakytkin täytyy siihen hommata.Kunhan saan sen talliin sijoitetuksi ensin.Aika iso härveli.
     
  5. JanneK

    JanneK 3rd gear

    Kyllä toi runko näyttäis ainakin ihan samanlaiselta kun tossa meidän isommassa koneessa. Teriä vailla on sekin kone.
     
  6. signet

    signet Gearhead

    Tolla tekee ihmeitä!Oikeesti;80-luvun lopulla kun oltiin pöpilistilinjalla Kouvolan taideoppilaitoksessa,niin siellä oli vähän isompi,lähes käyttämätön pullmaksi ja pari kaveria kun innostu niin ne teki siihen kaikenmoisia päitä jonka jälkeen sillä tehtiin pohjapeltejä,takakaaria ja kaikenmuotosia pellinkappaleita projekteihin.Asiaa helpotti vielä se että pajassa oli kaikki muutkin pellintyöstämiseen tarvittavat koneet ja se että porukassa oli koneistajia,ammattipeltiseppää,yms.Siinä ei nuori poitsu voinu muuta kun :eek:
     
  7. JanneK

    JanneK 3rd gear

    Niin, ja kiinnitysleuatkin puuttuu tosta kuvan kaltaisesta Pullmaxista, jos jollain on tietoa moisista niin saa ilmotella.
     
  8. JouniK

    JouniK Gearhead

     
  9. mietmi-3

    mietmi-3 Double Gearhead

    Töis on kans tollanen nakuteskone. Olen katsellut kun firman "Pelliheikki " väsää kaikenlaista osaa vehkeellä.
     
  10. Juho81

    Juho81 1st gear

    Pullmax löytyy kans. Tosin teriä ei ole muuta kuin leikkamiseen. Sitten on sellanen "piikki" jonka voi laskea peltiä vasten ja voi leikata ympyröitä.


    Eipä tuolla muuta käyttöä ole ollut, kuin leikattu 3mm levystä runkopalkin muotoja.
     
  11. Jäpälä

    Jäpälä Gearhead

    Samannäköiset säätövivut sekä teräpitimet kuin omassakin koneessa, ei muuta kuin jalkapolkimen tekoon...
    Oman laitoin 50mm paksujen kumipalkkien päälle ettei tallin perustukset tärise murusiks, eikä hiero jalkapohjia turtanaksi.
     
  12. B 50

    B 50 Gearhead

    P9:ssä menee voimansiirto rungon läpi.
    Askartelin tollaset yläkuvan malliset kutistustyökalut, toimii ihan hyvin. Onnistuu tiukan paikan tullen talliolosuhteissakin pylväspora-nauhahiomakone-saha varustuksellakin. Neliskulmaiseen jöllikkään poralla halutun kokoinen vino reikä, sahalla(tai miksei vaikka rälläkällä) sopivasta kohtaa halki. Siihen puoleen mihin jäi ehjä reikä, työnnetään akseli sisään. Jossei reikä ole ihan prässitiukka, niin migillä kiinni. Viimeistely nauhahiomakoneella. Hitsataan paloihin varret. Vähän vaikea selittää, mutta kyllä periaate ylimmäistä kuvaa toljottaessa selkiää.
    Pienempien Pullmaxien työkalun varren paksuus on vähän hankala, muistaakseni 19,4mm, mutta isommissa on 25mm:n varsi. Jostain(voin ottaa tarvittaessa selvää) voi ostaa 25mm:n neliökiilaterästä metritavarana, on valmiiksi oikean paksuista. Siitä sopiviksi pätkiksi ja hitsaamalla itse työkalupäät kiinni. Varmaan kannattaa heti alkuun tehdä kunnolliset hitsausjigit työkaluille. Toinen neliskulmaisille ja toinen pyöreille työkaluille.
    Ei muuta kuin peukalon kynnet herkiksi vaan.
     
  13. JanneK

    JanneK 3rd gear


    Haku on voimassa edelleen.
    040-5758319
     
  14. Chevy ´53

    Chevy ´53 Gearhead

  15. JanneK

    JanneK 3rd gear

    Löytyykö kiinnitysleukoja keneltäkään? Vieläkään ei ole löytynyt.
     
  16. B 50

    B 50 Gearhead

    Vahingossa törmäsin Cookin sivuille, oli kiinnityshilppeet 620$ pari.
     
  17. JanneK

    JanneK 3rd gear

  18. 57Sierra

    57Sierra 2nd gear

    Onko kukaan harkinnut tai tehnyt nopeuden säätöä? Mulla on P9:iä vastaava laite jota käytän päivittäin, monessa hommassa vaan olisi hyvä hidastaa toimintaa paremman tarkkuuden saamiseksi, portaaton säätö olisi paras vaikkapa mallia "ompelukone".
     
  19. Jäpälä

    Jäpälä Gearhead

    Itellä auttoi eniten muuttaminen jalkakäynnisteiseksi. Oli tuossa portaattoman säädön mahdollistava laatikkokin odottelemassa, mutta laitoin sen sikkikoneelle.
     
  20. rötkö

    rötkö Gearhead

    Pullmax?

    Mikä pullmax olisi paras pellin muokkaamiseen paksunkin 2,5 -4mm?

    Kiinnostusta ehkä olisi.
     

Kerro tästä muillekin!