Ranskan Ford

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja Rodi, 18.12.2006.

  1. Rodi

    Rodi Gearhead

    Eli kysyisin asiantuntijoilta, että onko Ranskassa aikoinaan valmistettu/kasattu Fordia, joka olisi samannäköinen Usa Fordin kanssa?
    Tässä vähän tausta tietoa: Papan ensimmäinen auto on ollut Ford vm. noin 1937-38, tarkka vuosi ei ole tiedossa. Autoa on liikuttanut 60 hevosvoimainen V8. Pappa osti auton vuonna 1951 ja se oli ollut ns. sota-auto, isän kertoman mukaan (hän oli silloin 4-5 vuotias) auto oli jo aika huonossa kunnossa, oli mm. paikattu sanomalehdellä ym. paikkaus tarvikkeilla. Auton vuosimalli vois olla jossain noilla tienoilla, koska hänellä on muistikuva etuvaloista, pisaran muotoiset ja upotettuna lokasuojiin.
    Auton historia on vaivannut minua niin pitkään, kun näistä vehkeistä oon jotain tajunnut ja tarinaa kuulluut :) Vielä se lisättäkööt, että aina kuulemma puhuivat Ranskan Fordista ja lisäksi nimi Vedette, joka kummitteli auton nimen yhteydessä. Simca Vedeten jollain lailla tiedän, mutta eikös se tullut vähän myöhemmin. Eli, jos asia on näin, niin oliko autot aivan samanlaisia (Ranska/Usa) koriloiltaan ja tekniikoiltaan?

    Veekaseja jo kolmannessa polvessa :D
     
  2. heikkisj

    heikkisj Gearhead

    Tokihan Ranskassa on Fordeja kasaan nuijittu, ihan niin kuin aika monessa muussakin maassa. Katselehan tästä kuvia:
    http://membres.lycos.fr/ami_matford/toutes.htm
    Vuoden 1937 mallit eivät mene aivan yksi yhteen jenkkimallien kanssa (lue: enpä usko että yksikään koripelti käy) ja jos niitä on Suomeen tullut niin ei varmaankaan montaa, en ole kuullut huhua yhdestäkään sotaa edeltäneestä mallista. 1940-luvun Matfordeja Suomessa taas on ollut, siis Vedetteä edeltävän näköisiä. Ehjät ovat harvinaisia, esimerkiksi täällä Ruotsissa olen nähnyt yhden 40-luvun Matfordin (josta oli muuten tehty rodi). Yhden yksilön huhutaan yhä olevan Suomessakin, Vedette taas on jopa yleinen (veljellänikin on ollut vm -52 Vedette juuri tuolla pikkukasilla jo vuodesta 1980).

    Olettaisin että kyseessä on ollut jenkkimalli tulla pikkukasilla. Sekaannus tulee helposti siitä että kyseistä moottorikonstruktiota (2,2 litrainen 60-heppainen pikku-lättis) valmistettiin sodan jälkeen vain Ranskassa ja sitä tuli Vedettejen nokilla runsaasti Suomeen. Tosin tuskin mikään osa oikeasti käy jenkkimoottorista mutta se nyt on taas ihan toinen juttu...

    Tässä esimerkkikuva 1937 USA-Fordista:
    http://www.dyna.co.za/cars/Ford_37_Seda ... e_ffss.jpg

    Lisäys: katselin tarkemmin tuon ensimmäisin linkin kuvia ja kas, siellähän oli jenkkivoortienkin näköisiä malleja Ranskanmallien lisäksi. Eli niitäkin lie tehty siinä sivussa?
     
  3. Rodi

    Rodi Gearhead

    Kiitoksia informaatiosta. Jotenkin vaan jää kaivamaan mieltä, et mikäköhän auto se papalla sitten on ollut... Yksi juttu pitää vielä tarkistaa, isällä on vanha mustalaatikko täynnä -50/-60-luvulla otettujen valokuvien negatiivejä, jos sieltä sattuis löytymään jotain.
     
  4. 19Ford59

    19Ford59 Gearhead

    Tuohon heikkisj:n vastaukseen ei ole juurikaan mitään lisättävää, niin tyhjentävä se oli. Itselläni on esite 30-luvun loppupuolen MatFordista ja kyllähän se hieman muistuttaa Ameriikan serkkuaan mutta on silti täysin eri auto. Koneissa on kyllä muutamia osia jotka sopivat keskenään Ameriikan moottoreiden kanssa mutta nekin sopivuudet taitavat olla ihan täyttä sattumaa. Ihan eri moottoreita ne ovat keskenään vaikka hv onkin yhtä paljon.
    http://groups.msn.com/SimcaVedette

    Toni Naskali
     
  5. Puli-Song

    Puli-Song Gearhead

  6. mercman

    mercman Gearhead

    Eikös ihan jossain ensimmäisissä Mobilisteissa noin v.1980 ollut juttua Matfordeista ja jokunen kuvakin suomiautoista 37/39 taisi niissä kilvetkin näkyä.mulla on lehti jossain tallessa .......
     

Kerro tästä muillekin!