rengaspaineiden valvonta-anturi?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja impala67, 22.11.2008.

  1. impala67

    impala67 Double Gearhead

    uudehkoon jenkkiin hankittiin aluvanteet. Orggis vanteissa on rengaspaineen anturit. Tarttis varmaan asentaa uusiinkin vanteisiin?

    mistäs moisia kannattaa kysellä...?
    vai onko moiset anturit viritettävä venttiileihin, mitä tapahtuu jos ne jättää laittamatta?
     
  2. Vilu_86

    Vilu_86 3rd gear

    Eipä niitten pois jättämisestä pitäis olla muuta haittaa kun, että ajotietokone saattaa herjata ettei saa niihin yhteyttä.

    Jostain ajotietokoneen syövereistä saattaa löytyä valikko, josta saa paineiden tunnistuksen päälle ja pois.

    Ne tunnistimet ei oo ihan halpoja ainakaan jos on merkki kohtaset. Duuni kaveri joskus vahingossa särki jostain ooppelista sellasen anturin, kun otti rengasta vanteelta ja uus anturi oli toista sataa euroa.

    Ja ne uudet anturit pitäis vissiin sopeuttaa siihen autoon, mikä vaatii korjaamolla käynnin ja testerillä chättäilyä.

    Toivottavasti joku joka tietää paremmin, korjaa jos höpötin omiani muutaman lonkeron jälkeen.
     
  3. frimma-q

    frimma-q 1st gear

    http://www.elv.de ja sieltä Funk-Reifendruck-Kontrollsystem-für-Pkw/x.aspx/cid_74/detail_10/detail2_21731
    tämä ollut pari kk käytössä,tuolta löytyy kaikkiaan 3 erilaista sarjaa, moottoripyörästä rekkaan.
     
  4. dart -66

    dart -66 Gearhead

    Tuo on jälkiasennussarja, ei sovellu käytettäväksi autoissa, joissa alkuperäisenä painevahti.

    Jos kysyjällä Chrysler/Dodge/Jeep, niin muistaakseni sen järjestelmän saa (ainakin) merkkiliikkeessä kuitattua pois käytöstä.
     
  5. impala67

    impala67 Double Gearhead

    jep. dodge avenger.
    malli on suomi-editio neekeri, eli siinä ei varsinaista tarkkailujärjestelmä-optiota ole- mutta kojelaudassa on varoitusvalo rengaspaineiden laskulle.

    itse olisin tyytyväinen jos anturin puuttuminen vain sytyttäisi tuon idioottivalon rengaspaineista, mutta haluan varmistaa ettei se aiheuta jotain raivostuttavaa pimputusta tms.
     
  6. Rocket engineer

    Rocket engineer 1st gear

    Oletko varma, että noissa on anturit? Renkaanpaineita voidaan valvoa myös abs:sän pyörimisnopeusantureita hyödyntämällä.. Luttuun menevän pyörän pyörintänopeus muuttuu hivenen täysiin verrattuna. Joissain (edullisemmissa) autoissa on tuontyyppinen systeemi. Ei varoita, jos kaikki renkaat tyhjenevät samaantahtiin :poff:
     
  7. yks toine mikko

    yks toine mikko Double Gearhead

    tosi kätevää, ei ota niin paljon pattiin, tai aiheuta toimenpiteitä, kun ajaa piikkimattoon. ei sitä pimputusta kuuntele kukaan.
     
  8. Jza

    Jza Double Gearhead

    Nehän täytyy olla langattomat...? Tällää ne orkkisanturit takakonttiin tai hanskalokeroon, niin ei tietokone vittuile paine-eroista ja siitä ettei saa niihin yhteyttä :rotfl:
     
  9. impala67

    impala67 Double Gearhead

    kyllä ne anturit oli ensiasennus peltivanteen renkaiden venttiileissä.
    yksi vaihtoehto on joka kerta vaihtaa tuo sama anturi vannesarjasta toiseen mutta siinä on hitonmoinen homma vuosittain.
     
  10. impala67

    impala67 Double Gearhead

    niin tosiaan, riittäisiköhän että laittaisi yhden anturin vararenkaaseen- se voisi olla hyväkin että mittaristo ilmoittaisi että vararenkaan paine on liian alhainen...!
     
  11. flatonia flattop

    flatonia flattop 3rd gear

    Kaveri osti avengeriin toiset alut talvirenkaille ja jätti anturit pois (olisivat kai maksanut 80€ kipale) Kaikki oli hyvin siihen asti kunnes valoissa oli ajanut samanlainen viereen, sen jälkeen pimputtaa aina käynnistettäessä ja merkkivalo palaa mittaristossa...Kaipa tuonkin kanssa pystyy elämään :odroll:
     
  12. mopar72

    mopar72 Gearhead

    Mites onnistuu -08 Dodge Avengerista ton rengaspaine valvonnan ohjelmoimaan pois käytöstä?
    Onnistuuko koti konstein? Vai Autokeskus keikka?
     
  13. JAMANT

    JAMANT Double Gearhead

    Ei ne suostu, olen kysynyt!!
     
  14. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead

    Koska joku tekee paineastia noille antureille eli pelli pönttö takakonttiin ja siihen ne anturit kiinni ja sopivasti painetta pönttöön
     
  15. mopar72

    mopar72 Gearhead

    Vaikka on sen verran vanha että ei ole pakollinen?
     
  16. JAMANT

    JAMANT Double Gearhead

    Jep! Voihan se olla tilanne eri toimipisteessä, Espoossa nope...

    Eikä se uudemmissakaan ole pakollinen kuin siinä ensimmäisessä vannekerrassa...
     
  17. teddy99

    teddy99 Gearhead

    Milloinhan tulee lakisääteisenä asuntoihin tapettien kellastumisanturit? Ja sen jälkeen tapetit olisi pakkovaihdettava parinvuoden välein uusiin jonkun EU:n sertifioiman yrityksen kautta. Tavalliset rakennusalan ammattilaiset eivät tietenkään olisi riittävän päteviä tekemään kyseistä työtä. Tämäkin lakiehdotus varmaan menisi läpi jos joku sitä ehdottaisi...

    Viimeiset 30 vuotta on minulle riittänyt kun vilkaisee silloin tällöin renkaisiin päin, jotta onko ne vajaat. Lisää ilmaa, jos on tarvetta. Tosin tämä silmämääräinen arvio taitaa olla luotettavuudessaan ylivoimainen näihin sähköisiin tingeltangeleihin verrattuna. Saakos noihin anturirenkaisiin lisätä mitään muuta ilmaa, kuin merkkiliikkessä myytävää autovalmistajan standardisoimaa erikoisrengasilmaa?
     
    Zejk1, viikinki75 ja Roberto tykkäävät tästä.
  18. T.

    T. 3rd gear

    Luulisin ettei täysin metallista valmistettu pönttö toimi. Ei pääse signaali ulos, tulee Faradayn häkki. Joku metalliboksi ja siihen paksu pleksi-ikkuna, tai sitten tutkailee millä taajuudella ne toimii, ja mitoittaa sopivan anteennin purkin sisä- ja ulkopuolelle?
     
  19. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead

    Spessu vararengas vanne ja 4 venttiiliä [naurava hymiö]

    Miten ne anturit muuten latautuu, vai pitääkö ne käyttää merkkiliikeessä vaihdettavana jos auto seisoo vaikka vuoden pukeilla tai vanteet vaikka varastossa 2 vuotta

    Nykyään on sellaisia ihmisiä kuten eräs täti joka asuu matkan päässä, ajeli kotiin päin toyotallaan etunen vajaana ja sit kylälle etunen vajaana, sit taas takaisin kotiin etunen vajaana ja seuraavanan päivänä näky olevan kylällä se auto vieläkin etunen vajaana, et rengas kulkee kylkien varassa kolmantena päivänä kun näin näky olevan pikkuinen varanen alla ja samanmallinen vanne rengasfirmassa pihalla kantit paskana

    Eli kyllä se nyky ihmisille rengaspainesysteemi voi olla ihan tarpeellinen, mutta toisaalta jos se alkaa ujeltamaan otetaan sulake pois, niin lakkaa huutamasta [roll eyes]
     
  20. T.

    T. 3rd gear

    Ei tullu muuten tuollainen mieleenkään, ois aika hyvä! :D
     

Kerro tästä muillekin!