mitkä äänenvaimentimet?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja ToNde88, 27.3.2015.

  1. Make.S

    Make.S Gearhead

    Mulla yhessä pikplökissä loppu putket ennen akselia, ja se kumina kyllä nosti verenpainetta...
     
  2. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Impalasta löin putken poikki takapenkin kohdalta, oli lattiassakin reikä likellä. Oli hianoo kun raavaat.miehet piteli korvia kun polki. Ei kyllä kumissu yhtään mutta aika repäkkä soundi muuten.


    Taitaa auto ja konekohtastakin olla miten mikäkin soi.
     
  3. pulttirengas

    pulttirengas 3rd gear

    Tulipahan mieleen että kerran koulussa kun yhet tyypit veti possu volvosta putken poikki ekan vaimentimen jälkeen niin kuulosti ihan perus pörinältä mutta sitten kun ne laitto 90 asteen mutkalla putken kyljestä pihalle ja siihen semmonen tuning kromi haarautuva putken pää niin alko sekin "lotkottaa" ihan eri tavalla. Kuulosti samalta kuin meidän volvo tuplakaasareilla, siinäkin tupla pakoputken pää. Kannattaa kokeilla.
     
  4. rebel58

    rebel58 Double Gearhead

    Tottakai on autokohtaisia eroja. Jaggessa hyvä äänieristys, mutta kuulee että V8 kyseessä eikä häiritse motarillakaan. Normaaliajossa eli kaasu pohjassa kuuluu kyllä hyvin kajuuttaan.
     
  5. Galaxie61

    Galaxie61 Gearhead

    alle 30 kilometrin on korvat jo turtuneet mölyyn ja matka voi jatkua. perille pääsyn jälkeen jälkeen vaan huutaa itekkin ja kyselee muilta että mitä oikeen sanoit. :rotfl:
     
  6. pulttirengas

    pulttirengas 3rd gear

    Sehän tässä onkin hauskinta kun se on totta...
     
  7. Mokaman

    Mokaman Double Gearhead

    Ääni näille Simonsin ovaaleille... Vuodesta -97 asti asennettu joka isolohkomopariin joka ollu itellä vähintään vuoden ajossa. Kyllä ne vaan on semmoset tunnelman antajat eikä mua ainakaan ole maantiepörinätkään haitanneet.

    Pikkulohkosta voi jättää vaimentimet kokonaan pois, riippuen vähän putken halkaisijasta... Jos on vaan kakstuumasta niin tulee justiin sopivat höpinät, kauheus tietysti on kuulijan korvassa. :D
     
  8. rebel58

    rebel58 Double Gearhead

    ^ Tulihan se sieltä. Isolohko vs. Pikkulohko. Mulla on vähä viri akkalohko ja ilman vaimentimia ei todella voi ajaa varttimailia pitempään tai ei kuule todella mitään.
     
  9. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Ja riippuu toki millaset pakosarjat, peltiä, lyhyet, ym
     
  10. kotr

    kotr 3rd gear

    Mulla oli mopen vähä piristetyssä pikkulohkossa pitkät peltisarjat ja 2.5" suorat putket puskurille asti,nii ei sitä kuunnellu pirukaan. Hetiku löin hallisa käyntiin,niin tajusin,että ei tätä kauaa viiti kuunnella.Hommasin sitte häjissäni tuommoset red hotsit ja laitoin laiskuutani,ne ihan perälle.Nehän hiljenti saatanasti vaikka tuommoset suorat huilut :O leikkaavat kyllä sen terävyyden alakierroksilta tehokkaasti pois.Varmaan äänet ois isommat ehkä mileuisammatki jos huilut ois lähempänä konetta.
     
  11. Pas(i)kiainen

    Pas(i)kiainen Gearhead

    Liika lähellä konettakaan ei "saa" vaimentajat käsittääkseni olla, heikentää vaimennustehoa. Tää on tosin mututieto.
     
  12. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Kai sillä tehojenkin kannalta minimaalinem vaikutus on.
     
  13. Ratrod34

    Ratrod34 Gearhead

    Vaimennin vaimentaa ja putki lisää mökää ainakin rosteri putki :D huomasin ite kun ensin tein loppupätkän rosterista niin mökä lisäänty ja sit kun teki koko putkiston rosterista niin mökä lisäänty edelleen :D yksi Simonsin ovaali ennen taka-akselia.
     
  14. Yorcci

    Yorcci Gearhead

    Mulla Magnaflow:n "vaimentajat" toivat aivan jäätävän kuminan auton sisälle. Ei pää kestänyt montaa kilometriä sitä huminaa. Okei, kyllähän sitten jossain kolmen tonnin jälkeen sävel oli kiva, mutta maantieajossa tasakaasulla tuntui, että pää halkeaa. GM:n orggisvaimentajat lopettivat kuminan, mutta sitten, kun polkeminen on mielessä, niin kyllä niistäkin ääntä löytyy ihan riittävästi.

    Henkilökohtaiset rajat kuminan ja 'riittävän' metelin suhteen tietysti vaihtelevat kovasti.
     
  15. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead


    Se on uskomattoman pieni millä saa pörinän aikaan, tekasin maasturin kylkiputkeen mutkan alas-sivulle puoltuumaa isommasta, noh porukat sit lähti sillä kylälle niin kuuli, et joku menee :poff:

    Sit takasin talliin kokeilin polkasta kaasua julma pörinän sekainen murina rälläkällä paksu mutka pois ja pörinä oli kadonnut :eek:


    Manne pojat sano, et kun normaalin vakio takavaimentajan katkasee ulos tulon tyvestä ja siihen seuraavan koon eli oisko se sit puol tuumaa putken hitsaa niin saa sellaisen pissikset tykkää pörinäpöntön :poff:
     
  16. oceanic7

    oceanic7 Double Gearhead

    Omasta pikkulohko mopesta meni eilen se ennen taka-akselia ollut pitkä ja ovaali pönttö päätyputkesta poikki, otin pois ja metri putkea testimielellä paikalle: kauhee meteli. :lol:
    Valusarjat ja yksi putki taakse, 2 1/4" putkea eli ei juuri mitään, mutta tulos on sellainen että tyhjäkäynnillä tulee nyt livoteltua paikasta toiseen. Tilasin tuon alkuperäisen pöntön tilalle Dynomaxin tötterön, jospa sitten vähän asettuis.
     
  17. Ajaja

    Ajaja 2nd gear

    Itsellä 2.5putki kollektoreista x-pipille takarenkaan eteen, se mitäään vaimentajia tarvii.
     
  18. NUS-50

    NUS-50 3rd gear

    Olen nyt katsellut noita flowtechin raptoreita tai red hotseja, moottori täysin vakio 318 ja hakusessa olis vähän volyymiä lisää ja sellaset matalat jytinät, mitään raserase räpätystä en halua. Kumpia porukka suosittelee?
     
  19. LordMrFord

    LordMrFord Gearhead

    Dynaamiset puristukset ylös niin alkaa kone kuin kone jytisemään.
     
  20. jakulepi

    jakulepi Double Gearhead

    Mulla oli Camarossa ne Simonsin about metriset läpivirtaavat pöntöt putket loppuivat taka-akselin etupuolelle.

    Mopohan se oli, jotain 8:1 pintaan puristuksia, yms. mutta äänethän oli kuin kireämmässäkin isolohkossa :)
     

Kerro tästä muillekin!