vinkuun teriä hankkimassa

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja Gutless, 1.4.2016.

  1. Gutless

    Gutless Gearhead

    Eli virallisemmin kai pyöriviä kovametalliviiloja pitäisi hankkia.

    Dormeria tilata nettikaupasta, Rukoa Motonetista vai jotain siltä väliltä, esim Mirkaa Etrasta. Mihin kantsii lyödä rahansa? Tällä hetkellä taitaa olla konepajalaatua muutama terä mutta niiden hankintapaikkaa en muista, eikä merkistäkään tietoa. Ebay ei vakuuta tässäkään tapauksessa. Tai sitten mä en vaan löydä.

    Alumiinille tietysti hankkia omansa ja sitten tulee rst:täkin vingutettua joskus.
     
  2. 0rs0n

    0rs0n Gearhead

    Mä yritän muistaa kysästä mikä merkki ja hinta mitä meille töihi ostettiin. On muuten eroa noihin perus teriin. Muistaakseni hinta oli vaan kova
     
  3. Kimmeli

    Kimmeli Gearhead

    würthin jälleen myyjän kautta saat hommattua, mut halvalla et pääse.
     
  4. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead

    Onko noi wurth;it oikeesti hyviä vai onko niissä sama kuin kiviporan terissä

    Wurth tekee 2,5 reikää 3e ja kiinalainen tekee 1,5 reikää 30c eli 3 reikää 60c
     
  5. Substitute

    Substitute Gearhead

    Olen ostanut IKH:sta, Yaman vingun ja saman kaupan myymisä teriä, ei muista niiden merkkiä. Terät on olleet harrastekäytössä oikein kestäviä.
    Terillä olen vingutellut valurautaa, alumiinia (tärpätti leikkuunesteenä), peltiä/terästä ja jopa ruuvinkantoja jos ei ole irronneet.
     
  6. kepuri

    kepuri Gearhead

    itellä on pajalla wurthin sarja nuita vingun teriä ja ovat omasta mielestä hyviä.syö hyvin esim hitsisaumaa eikä tylsy.nopeesti lähtee esim tukivarrenpultista juuttunut mutteri.mut hinnasta en tiedä onko muut edullisempia.alumiinille leikkuunesteenä toimii myös wd-40 ja muut vastaavat.
     
  7. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead


    Näissä kuten monissa muissakin on tärkeää tietää milloin ne on valmistettu

    Euroopassa 20v sitten vai kiinassa kuukausi sitten
     
  8. kepuri

    kepuri Gearhead

    se on kyllä ihan totta,empä oo nuitakaan sen tarkemmin katellu.
     
  9. pokon

    pokon 1st gear

    Wurthin terät on kyllä toiminu ja kestäny, hinta on tietysti kovempi bilteman teriin nähden mutta tuntus laatukin olevan.

    Kannattaa muistaa että biltemassa on apteekin hinnat ja wurthilla se on lähtöhinta, sikavaihde vaan päälle ja tinkaamaan.
     
  10. Gutless

    Gutless Gearhead

    niin, joskus tulee töistä käytyä wurthilla mutta työnantaja on vähentänyt oleellisesti ostoja wurthilta ja alennukset tietysti kärsinyt sen myötä. 20-30eur / kpl on dormerin terät protoolsin verkkokaupassa sis.alv. Täytynee poiketa ja kysästä wurthiltakin. Viikonlopun kun pärjään noilla nykyisilläkin terillä.
     
  11. Gutless

    Gutless Gearhead

    semmote vielä, että on kiva selata wurthin tuotteita kun aikoinaan sain omaksi tuon heidän ison kirjan :) Sitä ne ei kaikille jakele kun ei oo mikään bilteman kuvasto.
     
  12. moottorinlohko

    moottorinlohko Gearhead

    itsellä on RUKO muutama vuosi sitten ostettu,käyttänyt kaikkeen materiaaliin mitä on tarvinnu,hyvin on pelanneet ja vielä on kuin uusia,ostin muistaakseni tooloutlet stä
     
  13. darpen

    darpen Gearhead

    Mulla on muutama uusimmillaan 15v vanha terä ostettu paikallisesta ammattiliikkeestä, merkkiä ei enää näe mutta hyvin pelaa.
    Joskus ostanu biltemasta kans jonkun pallon ja sekin on alumiinissa pelannu.
    Yks mikä noi tappaa on se, että kun ei ole tarpeeksi painetta ja terä ei pyöri kunnolla, niin terähän rupee pomppimaan ja se on sit selvä vähän kallimpikin.
     
  14. Jora78

    Jora78 Gearhead

    Rukon terät toimineet hyvin ja kestäneet,bilteman terästä lohkeili paloja
     
  15. pas2

    pas2 Gearhead

    Joku kallis terä tuli joskus ostettua, on hukassa niin ku vinkukin, onneks kirpparilta löyty jotain teriä 50s/kpl ja hyvin pelaa niinku romulavavinkukin.
     
  16. pajapiru

    pajapiru 3rd gear

    töis on wurthin teriä ja niillä saa surutta päästää laakerin kehään eikä terä ota itteensä, hinnasta ei kyllä oo tietoa
     
  17. itkonen

    itkonen 3rd gear

    Würthin terillä on päästelty menemään kohta pari vuotta niin hitsisaumaa kuin kaikenlaista muutakin. Ei tylsy ja syö hyvin. Eikä mielestäni setti ollu edes älyttömän hintainen, 8 terän sarja taisi maksaa about pari satasta.
     
  18. sbm396

    sbm396 Gearhead

    Hyvätkin terät saa äkkiä paskaksi jos kierrokset tippuu liian alas ja painetaan kovalla voimalla riittävästi jenkaa ja kevyellä lastupaineella kestävät kyllä melko pitkään
     

Kerro tästä muillekin!