FE 352 tasavirrasta vaihtovirtaan

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja Heikki, 26.6.2016.

  1. Heikki

    Heikki Gearhead Admin

    Kun 1959 Fordin pellin alta löytyy originaali 352cid FE-motti alkuperäisellä tasavirtalaturilla niin millainen vaihtovirtalaturi kannattaisi etsiä sen tilalle?

    Onko jotain missä vanhat kiinnikeraudat kävisi suht helpolla uuteen?

    Muutama valmis setti tuntuu olevan USA:ssa tarjolla, mutta kanssafordistit ovat vinkanneet ettei ne juurikaan paranna tilannetta virransaannin suhteen. Joku vihjasi, että pellin alle kannattaisi sovitella joku GM:n laturi.

    Aiemmin joskus 90-luvulla T-birdiin tuli viriteltyä Lucasin vaihtovirtalaturi (tyyliin "mitä tallista sattui löytymään") ja se on siellä kyllä vastoin kaikkia odotuksia hommansa hoitanut hyvin jo neljännesvuosisadan vuodesta 1991 alkaen, mutta nyt ei tallin nurkassa pyöri latuteita, joten vinkkejä sopivista malleista otetaan vastaan.
     
  2. artsiracing

    artsiracing Gearhead

    Sellanen perus GM-laturi jossa sisäinen säädin vois olla periaatteessa simppeli ratkaisu.
    Jos haluat ensin kokeilla fyysistä sopivuutta niin multa saat koesovitukseen käytetyn.

    Niin, ja löytyy tuolta myös vanhoja Boschin ja Luukkaan latureitakin.
     
    Muokattu: 27.6.2016
  3. sdfsd

    sdfsd Double Gearhead

    Mulla tämä sama laulu aina mutta sen tasavirtalaturin kuntoon pistäminenkin on yksi vaihtoehto.
     
  4. Rockmaple

    Rockmaple Gearhead

    Lucas 18 acr on siitä hyvä vaihtoehto, että niitä (ja varaosia) saa joka kylästä, hinnat alkaen 60 euroa. Mulla on niitä työkoneissa, veneessä ja -54 Dodgeenkin laitoin. Kiinassa peruskorjattuja tai mahdollisesti peräti kopioita nuo halvimmat varmaankin ovat, mutta ihan hyvin ovat keskimäärin pelittäneet.
     

Kerro tästä muillekin!