Suomessa rakennetut "jenkki" asuntoautot

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja Crash_, 6.12.2014.

  1. Pertti K

    Pertti K Double Gearhead

    Olin aikanaan Tevellä hommissa parina kesänä, mutta eipä kyllä jäänyt muistiin asti oikein mitään. Enkä muista edes niiden muiden nimiä ketä siellä oli töissä.

    Ei kestä kiittää avusta ;-)
     
  2. juhapih

    juhapih Double Gearhead

    Eikös Tevellä ollut aikalailla yksilöitä kaikki valmistuneet autot? Näin kertoili kaveri, joka oli siellä töissä aikoinaan.
     
  3. pantera

    pantera Double Gearhead

    Teven perusti Terttu ja Veikko Lähde.
    Paja oli valtatie 13 varrella Nikulan raviradan läheisyydessä Kaustisella
    http://www.teveteam.fi/yhteystiedot.php
    Veikko näyttää olevan vielä pisneksen syrjässä joten kannattaa varmaan pirauttaa hänelle jos on kysymyksiä autosta
     
  4. hla

    hla Gearhead

    Hämeen Sanomissa oli viime kesänä myytävänä -91 6,2d Suomessa vanista rakennettu asuntoauto. En muista valmistajaa. Ilmoituksessa ei ollut hintaa eikä muuta tietoa kuin ajomäärä 169 tkm.
     
  5. voittol

    voittol 2nd gear

    Kuvia , jos saa pyytää.... ?
     
  6. viikinki75

    viikinki75 Double Gearhead

  7. rolli4x4

    rolli4x4 1st gear

    siin alkuun sängyn kerkesin tekaseen sitt menee istuinryhmä vesineen ja sähköineen remonttii
    mitnhän noi kuvat sai tänne? :mad:
     
  8. mikka

    mikka 3rd gear

    80-luvun lopulla Järvenpäässä Seket teki ainakin vaneja ja ehkä muitakin matkailuautoja. Chevy taisi olla SeketCamper.
     
  9. nortamo

    nortamo 1st gear

    Itse hommasin kanssa keväällä teven joka on vanin alustalle rakennettu. Nyt olisi tarkoitus perehtyä sähköihin ja sen jälkeen sisustan uusimiseen. Auto oli seissyt muutamia vuosia ja lieviä kosteusvaurioita kärsinyt. Auto leimattu viikko takaperin ja nyt siis vuorossa sähköt ja sisusta ja kävi mielessä myös jos teippauttaisi auton ulkokuoren. Mittarissa on maltilliset karvan reilu 200tkm joten kilometrejä olisi vielä reilusti tekniikalla jäljellä. Kaasuton malli kyseessä... saas nähdä mitä tästä syntyy...
     
  10. Mudracer

    Mudracer Double Gearhead

    Mulle jäi käsiin myös tollanen retkeilyautoksi rekattu 6-h vani. Konevaihtoehtoa pähkäillessä kiinnostaa noi käyttövoimaverot rieselin ja bensan välillä vai onko niissä mitään eroa kun on "erikois"auto?
     
  11. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Eikös dieselissä oo matalampi dslvero kuin jos se ois hlöauto. En tiedä paljonko eroa pakettiauton dslveroon. Painon mukaan tuleva normi ajoneuvovero sama oli sitten bensa tai dsl.
     
  12. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead


    Katsastus asemalta tai verottajalta varmaan saa tarkimman tiedon, miten homma menee juur ny
     
  13. moottorinlohko

    moottorinlohko Gearhead

    mulla on oikeasti amerikassa kasattu asunto pyörillä,10x2,42 mitäpä minun tulisi tienpäällä tehdä tai muualla,9 kymmenestä juttelijasta on pelkkiä perusjuntteja ,paljon vie,voiko tolla edes ajaa,mahtaa olla veroja,kalliit lauttamaksut jne jne,jos järkeviä kyselee ja juttelee vastaan samoin,muille lauon mitä sattuu,karavaanari paikat kierrän kaukaa,onneksi ei ole sähkötolpasta riippuvainen eikä ämpäri wc stä,samaa paskaa kuullut 35 v ajaa lava chevyllä,caddyllä,tai millä vaan muulla mikä erottuu abc massasta,en minäkään ole keltään euromatkailuautoilijalta kysynyt missä tuossa nukkuu,mahtaa olla ahdasta,ravistamallako tyhjentelet paskoja,vaikka lava fiiu ja koppi päällä maksaa 80 t €.metsä vastaa niinkuin sinne huutaa pätee joka paikassa.
     
    onoff road, Jooli, palontie ja 3 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
  14. Forwardlook

    Forwardlook Gearhead

    Mitähän öykkärit tuumaisivat leirintäalueilla Freightlinerista jolla perässä neljän auto stakkeritraileri? Yhdistelmällä pituutta n 29 metriä. Eikä tämä ole vielä rahamiehen peli, niillä on veturina miljoonan taalan Prevost. Viisi vuotta sitten ko yhdistelmällä kisoja ja miittejä kierreltiin. [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]
     
  15. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead


    Samat ihmettelijät tykkää ihanaa (homo äänellä) kun faija sanoo nukkuvansa matkapaskahuussissa ja osoittaa 3v vanhaa hymeriä

    Ite kyllä kulutusta kysyisin ihan asiasta enkä yhtään v;tuilun vuoksi, kun saman kokoinen kuorma-auto 26t kokonais painolla hörppää 40L dieseliä

    Vanhemmat linja-autot kuulemma kulkee asuntoautoksi muutettuna jopa alle 15, eihän se viima volvo hengekäs ole kulkemaan kaikkien 97 heppansa kanssa, mutta kun aattelee, et sulla on 2x sen knaussin paskahyyskän verran tilaa ja kulutus on samaa luokkaa
     
  16. voittol

    voittol 2nd gear

    Ei ole sitten kellekkään henkilökohtaista : mieli tasaantunut noista vanhojen kirjoitusten ajoista , ei tunnu enää kovin ratkaisevalta onko tien päällä samanhenkisiä vai ei, ennen vaan ihmettelin kun vani tai supurpaani jolla iso vaunu perässä tahi ameriikan asunto-auto, ei juuri koskaan vastannut tähän ns. karavaanari tervehdykseen , vaan melki kaikki viiattikuskit kylläkin .
     
  17. voittol

    voittol 2nd gear

    Matkailu(makailu)autossa dieseli vero määräytyy samoilla perusteilla , kuin pakettiautossa ( päästövero sitten erikseen)
     
  18. M

    M Gearhead

    Itsellä -76 rekisteröity GMC Motorhome. Ei veroja ja vakuutus huimat 270 eur/vuosi :)
     
  19. Mudracer

    Mudracer Double Gearhead

    Tunnustaako joku vanhakseen? Rekkari ollu viimex NPT-1 tai NTP-1 ei muista kumminpäin.
     
  20. voittol

    voittol 2nd gear

    Heti muistin kysyä , juhannuksen kieppeillä kuusamossa tuli vastaan uudempi nokkanen vani eli joku 97 eteenpäin , sillä oli seljässään alko-ovellinnen asunto kompula , eipä varmaan suomessa tehty , olin niin hämmästynyt että jäi rekkarikin katsomati , olikohan ulkomaan elävien kärry , onko havaintoo ?
     

Kerro tästä muillekin!