Verhoiluhommien Niksi-Pirkka

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Verhoilu ja sisusta', aloittaja tuiremc, 5.4.2013.

  1. markoyt

    markoyt 3rd gear

    Tähän semmonen vinkki kun esim Gm autosta verhoilee kyynärnojan kannen.....niin saa normaali nitojalla toiselta puolen kiinni muovirunkoon kun lämmittää kuumailmapuhaltimella hiukan muovia....nopeampi ja helpompi kuin liimaus.
     
  2. RooZe

    RooZe 2nd gear

    Pahvin pohja ei ime kosteeta jos vaikka lakkaa sen ensin. Ite en murehdi hirveesti koko ongelmasta.
     
  3. Topias74

    Topias74 Gearhead

    Eikös uusissakin autoissa ole verhoilun takana muovi? Niin ei tarvii sitä kovalevyä lähtee käsittelemään millään.
     
  4. astrovan1

    astrovan1 1st gear

    Meinasin tehdä uudet uudet ovipahvit 3mm kovalevystä,niin kummalle puolelle kannataisi verhoilu liimata(sileä vai karhea)?Kokemuksia?
     
  5. camaro1970

    camaro1970 3rd gear

    sitä en tiedä mikä on oikein,mut ite liimasin ja nidoin karhealle puolelle.joskus 20v takaperin
     
  6. impala-63

    impala-63 Double Gearhead

    Nyt pitäisi tehdä ovipahvit uusiksi ja pvc:stä ajattelin tehdä sen taustan. Nyt kysymys kuuluukin kummasta pvc:stä, vaahtopvc:stä vai tavallisesta pvc levystä? :eek:

    Kävin etrassa ja molempia oli tarjolla. Vaahtopvc kevyempää ja taipuisempaa, mutta myös löysempää.

    Kummasta olette tehneet? :oops:
     
  7. ChevaMan

    ChevaMan 2nd gear

    Itse tein koivuvanerista ja levitin vielä puuliimaa molemmin puolin. En muista tarkkaan vanerin paksuuttaa, mutta on se noin 3,0 tai 4,0mm luokkaa. Edelliset ovipanelit tein havuvanerista ja myös puuliimaa molemmin puolin. Todella hyvin ovat kestäneet, ei ole kupruilla eikä kosteuskaan ole tehnyt mitään tuhoja panelille...
     
  8. maverick999

    maverick999 Gearhead

    Ovipahveihin PP-kennolevyä esim. Etrasta. Ei ikinä kosteusongelmia =)
    http://tuotteet.etra.fi/fi/g2226696/pp-kennolevyt

    Kontaktiliima on hyvä pehmusteen kiinnittämiseksi verhoilunahkaan/kankaaseen sekä myös jos haluaa verhoilla muoviosia nahalla/keinonahalla. Parista autosta ainakin itsellä hyviä kokemuksia esim. keskikonsolin/kojelaudan verhoilusta, kunhan aloittaa liimaamisen aina "syvistä" muodoista ettei lämpötilavaihtelut ym pääse jännittämään nahkaa irti kuopista. (vaikea selittää).

    Penkkien verhoilun syvät kohdat saa myös kiinnitettyä ompelemalla jokin lenkki verhoilun alapuolelle kuopan kohtaan ja kiristämällä se nippusiteellä tai muulla langalla pehmusteen läpi kiinni penkin runkoon...
     
  9. ASaari

    ASaari 3rd gear

    Onko omakohtaista kokemusta PP-kennolevystä ovipahveissa? Onko jotain huonoja puolia?
     
  10. maverick999

    maverick999 Gearhead

    Ei ole ovipahvikokemusta. Jotain lennokin ohjauspintoja nähnyt tehtävän tuosta. Nämä lienevät siis sellaista perus mainosplakaati-muovilevyä. Ei tule mieleen mitä huonoa siinä voisi olla.
     
  11. Ikämies

    Ikämies 2nd gear

    Omat ovipahvit tein ihan kovalevystä, lakkaa vedin reunoille kun on niin huokoista tavaraa muuten. Oviin laitoin muovit pahvien alle. Hattuhyllyn päällyksen taivutin 3mm:n polykarbonaatista ja verhoilin keinonahalla. Jos uudet ovipahvit nyt tekisin niin ehkä tekisin tuolla polykarbonaatilla.
     
  12. jrasi

    jrasi Gearhead

    Buickin ovipahvit tein 3mm alumiinikomposiitista. PE-muovi, jonka kummallakin puolella on ohut alumiinipinta. Kauppanimiä löytyy iBond, Dibond, Reynobond, Signbond...
    Kuva1 Kuva2

    PVC-levyistä kokemusta sen verran, että ainakin pehmeän vaahto-PVC:n jättäisin pois laskuista. On sen verran letkua ja halkeaa helposti. Ellei sitten tee jostain 5mm paksusta.

    PVC on sitten myös aika kova vetelemään lämmöstä, eli jos siihen päätyy, pitää muistaa porata pari milliä isompi reikä, kuin käyttämänsä ruuvi. Muuten on paneeli kohta perunapeltoa.
     
  13. generalo

    generalo Gearhead

    Jonkin verran tullut tehtyä kuviointia keinonahkaan tälleensä 10mm superloni+keinonahka+ompelua -taktiikalla, alimmaisena leivinpaperi helpottamassa superlonin liukumista ompelukoneen päällä. Ompelun jälki on mitä on, käytössä perus ompelukone ja taitokin luokkaa aloittelija...
    [​IMG]

    Juolahti vaan mieleen, että mitähän jos korvaisi superlonin tämmösellä pehmeällä 10mm äänenvaimennusmatolla? Tuossa matossahan on liimapinta, johon kenonahan (miksei jonkin muunkin kankaan) saisi liimattua kiinni ennen ompelua. Lisäksi mukana tulisi äänenvaimennusominaisuus, joka saattaisi olla vaikkapa ovipahvissa ihan ok. Joskus kokeilin liimata keinonahan sprayliimalla superloniin, mutta liima tarttui ikävästi neulaan kiinni ja ompelemisesta ei tullut yhtään mitään.
    [​IMG]
     
  14. tuiremc

    tuiremc Gearhead

    Tuon äänenvaimennusmaton kanssa käy melko varmasti samoin eli liima ahistaa ompelussa. Käsinompelussa siihen auttaisi vahalanka tai neulan sively silikonilla mutta koneompelussa ei oikein ole konstia.
     
  15. pptalo

    pptalo Gearhead

    Voipaperin tilalle aluskangas, vaikka lakana kangasta. Tossa äänieristeessäkin käy varmaan toi neulan liimaantuminen.
     
  16. generalo

    generalo Gearhead

    Mikähän rihma olisi parasta koneella ommellessa tuommosta kuviointia tehdessä? Olen käyttänyt enimmäkseen Gütermann 100% polyesteririhmaa. Mustaan keinonahkaan menee ihan hyvin, mutta punaisessa keinonahassa tahtoo katketa herkästi jostain syystä, vaikka sormilla tunnustellessa keinonahoissa ei tunnu hirveämpää eroa ja paksuuskin aikalailla sama. Farkku- ja nahkaneuloja olen kokeillut, langankireydellä kikkailu ei juurikaan helpota tilannetta. Rihma vaan "rispaantuu" poikki, vähän niinkuin tuntus tarttuvan keinonahan alapintaan kiinni neulan noustessa ylös.
     
  17. jukkan

    jukkan 3rd gear

    Miten ja millä maalilla olette onnistuneesti maalanneet ovi verhoilujen muoveja ja kojelaudan muovi verhoilua ?
     
  18. Mac69

    Mac69 1st gear

  19. markoyt

    markoyt 3rd gear

    Soitappa Oulun A-väriin.Maalaavat ja myyvät automaalia.Omaani ostin vesiohenteinen maalin johon tuli kovete....pystyy " pölytteleen"
    itelle sopivan kiiltoasteen.
    Pinta jää puolimataksi ja on helppo pitää puhtaana. mullekin teki sävyttämällä hienosäätöä että sävy oli mieleinen.Soittoa ehdotin että voit kysyä maalin merkin jne ja hakea paikallisesta maalikaupastasi.Merkki tais olla Spies hekcer.
     
  20. twincam6

    twincam6 3rd gear

    Pystyykö kattoon tulevaa kattoverhoilukeinonahkaa maalaamaan niin että maali pysyy?
    Ellei sopivaa sävyä lödy valmiina?
    Onko niksejä kattoverhoilun tekoon, kyseessä perus rautakaari kiinnitteinen verhoilu,
    siis käännettävät rautakaaret.
    Entä jos verhoilusta uusitaan vaan puolesta välistä taaksepäin niin millä liitos?
    Käsin ompelu+liimaus vai nitoja+liimaus?
     

Kerro tästä muillekin!