Todella harvoin nähtävät Suomi jenkkiautot

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja riviera56, 8.9.2017.

  1. riviera56

    riviera56 Double Gearhead

    En tiedä, kiinnostaako muita mutta minua ainakin. Näitä ei näy tapahtumissa mutta todistettavasti ne ovat olemassa.
    Kaverini isän- kotkalaisen apteekkarin - uutena ostama -66 Fairlane kutosella ja manuaalilla, auto on kuin uusi, todella. Kaverini käyttää sen joka kesä leimalla ja ajaa sillä ehkä juhannuscruisailun ja vie takaisin talliin.
    Tai Helsingin Hakuninmaan katsurilla n. 10 vuotta sitten näkemäni -65 Buick Special 4 ovinen. Punainen. Naiskuljettaja kertoi että hän ottaa Buickin kerran kesässä tallista ja leimaa. Sen jälkeen vie takaisin talliin.
    Oletukseni on, että vastaavanlaisia tapauksia on Suomessa paljon. Onko muilla kokemuksia näistä?
     
  2. sdfsd

    sdfsd Double Gearhead

    On munkin kotopaikassa 100 000 ajettu 88 sedan caprise, oli edellinen omistaja ostanu uutena ja säilyttänyt autotallissaan ja käynnistellyt aina välillä.

    Maali alkaa kesimään, muutoin täys kymppi kunnoltaan. Takapenkillä istuttu ehkä 4 kertaa arvioi tää keltä auto ostettiin.
     
    12345678910 tykkää tästä.
  3. karra

    karra Double Gearhead

    Lappeenrannassa -66 tai -67 vihreä faikku 289:llä, taksi jota isäni ajoi renkinä. On nyt harrastajaperheessä ja aikuinen poika ajelee sillä joskus. Onkohan paikallinen 1962 avocorvette ollut täällä uudesta asti, pitää kysyä työkaverilta mutta kauan on suvussa ollut...
     
  4. hantta

    hantta Double Gearhead

    Meillä oli korjaamolla asiakkaina mm. -74 Buick Skylark 4 d sedan, eli vastaava kuin letukan Nova, v 6+ th 200, ukon kuoleman jälkeen hävinnyt, ja toinen tapaus, n.80 Buick 4 d sedan, alkup. Chevyn 305+ 350, Cutlaskorinen, todella vähän ajettu.
     
  5. Buickustom

    Buickustom Gearhead

    Kuulemma täällä kylällä on toinenkin '49 buick.
     
    leivonharri tykkää tästä.
  6. riviera56

    riviera56 Double Gearhead

    Täällä Porvoossa on varmasti jossain tallissa Raine Lampisen uutena ostama Cougar, oliko se -69. En ole koskaan nähnyt livenä. Olis hieno tuokin bongata edes joskus ajossa. Todennäköisesti erittäin vähän ajettu.
     
  7. hla

    hla Gearhead

    Kyllä se edelleen on, muutama vuosi sitten oli Lahden Classic Motor Showssa Lampisten osastolla Simon rallikajakin ja vintagesuksien lisäksi esillä. Simon nuorempi poika eli Rainen pojanpoika sen on jo pitkään omistanut. Mutta kun en tiedä että mitä omistaja siitä tykkää, niin sanottakoon vaan, että täällä se on edelleen. Niin ja se on -67 mallinen.
     
  8. tyly

    tyly Gearhead

    Täällä meen kylillä on yks mielenkiintonen tapaus, -63 Thunderbird, alle 50000 mittarissa.

    Heppu oli Kanadassa metsätöissä sillon 60 luvun alkupuolla, ja koko työkööri meni tuhlaamaan rahojaan paikalliseeen chevy liikkeeseen, siellä metsäjusseja ei otettu vakavasti, niin menivät kadun toiselle puolelle ostamaan uudet foortit.

    Kun foortit saapu,niin heput ajoivat autot riviin chevyliikkeen eteen, ja töötti pohjassa niin kauan että myyjät tuli pihalle, oli ollu chevydiilerit käärmeissänsä, kaveri ei muistanu kuin monta autoo tuli, mut kymmenkunta kuitenki.

    Suomessa herra ajeli autolla tyytyväisenä muutaman vuoden, ja kerran kun kävi ojassa 60 luvun lopulla, niin sillon poliisit kysy ajokorttia, ja kun oli vaan näyttää Kanadan ajokortti, niin auto jäi talliin korjauksen jälkeen.
    Heppu suivaantu asiasta sen verran, kun olis pitäny ajaa toiseen kertaan kortti, että osti pappatunskan, ja ajeli koko ikänsä sillä.

    Noin kerran kuussa kaljanottoiltoina Ford päräytettiin käymään, peruutettiin pihalle, ja ajettiin takas talliin.

    Joskus -90 luvulla vävypoika katsasti auton ja kävi jopa pic-nicissä sillä, siittä asti taas seisonu tallissa, ja siellä on tänä päivänäkin.

    Kerran pääsin talliin katsomaan sitä, niin oli 2 -ovinen, joku tumman punainen oli väriltään, ja sen muistan, että jotain 48xxx oli mittarissa.
     
    Gottlieb, mikkis83, palontie ja 8 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
  9. hzemax

    hzemax Double Gearhead

    Ostin taannoin -80 aspenin. Vaarin silmäterä 100 000 ajetun dötsin. Oli ku uusi.

    Perikunta halusi siitä 5000e. Kehoitin ottamaan selvää, et mitä aspenit maksaa suomessa siihen aikaan, ja sain sen sopivasti.

    Näin sen jossain kokoontumisissa, slottivanteet alla sittemmin. Tuli hyvä mieli.
     
  10. Crash_

    Crash_ 3rd gear

    Meille tuli taannoin -83 stw letukka. Tosin se nyt oli vissii puunalla seissy 15vuotta. Periaatteesa oltii kolmannet, periaatteessa toiset omistajat sille. Kaverilta tuli mut se ei muuta siihen tehny ku piti nimillään muutaman kuukauden. Ei vissii ollu intoa/aikaa. Sisäsesti yllättävän siisti, ulkoa ny vähän haalistunut. Mittarissa oli muistaakseni 125tkm. Meni sit kaverille joka laulo sen alle vuodessa paskaksi. Osiks meni. Sääli sisänsä, siit ois saanu hienon hierottua. Kaikki mahdolliset liput,laput,sun muut vihkoset tallessa yms kuitit mitä sille oli koskaan tehny et täys historia oli tiedossa.

    Anopilla oli 57 vai 59 2dr ht imperial. Kuulemma niit ois vaa yks toinen samanlainen suomessa. Läks etiäpäin sit aikoinaan, nykysestä olinpaikasta ei oo varmaa tietoa, kuulemma jossain tallissa/ladossa seisoo.
     
  11. hantta

    hantta Double Gearhead

    Erään opuksen mukaan Suomeen on uutena tullut v. -66 7 kpl. Dodge Monacoa maahantuojan kautta, joista 2 kpl 2 d ht 500 mallia, joista toisen omistin -80 ja 90 luvuilla, toisesta nähnyt kuvan, mustapohjaisilla kilvillä pari vuotta sitten Forssassa, mutta tämä exäni katosi vuosituhannen vaihteessa tyystin, valkoisena, alkup. hopea, eli missähän lienee, lähti minulta pääkaupungin suuntaan, ehkä Järvenpäähän, jossa uutenakin majaili rakennusliikkeen dirikalla.
     
  12. Jymy70

    Jymy70 Gearhead

    No tähän on pakko nostaa Tekniikan Maailman (14/70) koeajo-auto 1970 Dodge Challenger R/T Sixpack... kuulemma Espoossa ja olis kyllä kiva nähdä tai kuulla tarinaa, missä kuosissa se nykyään on...
     
  13. hantta

    hantta Double Gearhead

    Ja samoihin aikoihin sijoittuva TM:n edustusautotestiautot ;)
     
  14. WBBC

    WBBC Double Gearhead

    Jossain luki että sitä pikkuhiljaa ilman kiirettä entisöitäisiin alkuperäiseen asuun? Mä näin sen joskus aikonaan -80 luvun alussa Kaivarissa, kun se oli jo hotrodattu sen ajan hengen mukaiseen kuosiin. Toivottavasti oli tuunaaja tajunnut säilyttää orkkis penkit, konsolin, ratin yms. Alkuperäinen kone taisi mennä jo 1970 luvulla Pekka Leinon Polaraan?
     
  15. riviera56

    riviera56 Double Gearhead

    Tässä itäisellä Uudellamaalla on eräässä talossa 1970 Chevrolet El Camino. 250cid ja automaatti. Lähes uutta vastaavassa kunnossa. Ei ole ajettu varmaankaan noin 30v juuri mitään. Ei jaksettu leimata, seisonu tallissa. Kerran satuin näkemään ja toipuminen on vieläkin kesken...
     
  16. pikkupiru

    pikkupiru Double Gearhead

    Ei näy ku niiitä pidetään kuin kukkaa kämmenel tallissa ja hinkataan kulli kovana et pääsee kesän harvoilla aurinkoisil keleil ajelee asvaltilla.
     
    mikkis83, xarper ja kapa73 tykkäävät tästä.
  17. hantta

    hantta Double Gearhead

    Tai on ajeltu suolateillä, ja ovat hävinneet autojen taivaaseen.
     
  18. hantta

    hantta Double Gearhead

    Olisko ollut candypunainen? Alkup. oranssi/ musta ;)
     
  19. hla

    hla Gearhead

    Vastaus nykykuosista löytyy, kun katsot Stadi Cruising aiheen alta käyttäjän Ikonen-82 kuvia Malmilta tässä kuussa...
     
  20. Jymy70

    Jymy70 Gearhead

    mitä mitä mitä... en löytänyt kuvaa?
     

Kerro tästä muillekin!