Dodge Ram 4x4 Cummins. FAQ sivulla 1.

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja Mussemaan, 18.10.2004.

  1. Swoop

    Swoop 3rd gear

    Joo tulostaa lapun mukaan ja uudestaan konttorille. Ei tarvii edes puhua mitään, auttaa saa jos inssiltä ei tavutus meinaa onnistua.
     
  2. Cumminski

    Cumminski Gearhead

    Katsuri on (mielestään) taas kuningas autoasioissa
    :p

    Yhellä sankarilla on kuuleman mukaan aina Suomen Laki-kirja mukana konttorilla, ihan vaan kaiken varalta :D uusintapainos
     
    Rannis tykkää tästä.
  3. musta pässi

    musta pässi Gearhead

    Kohta alkas olla jännitystä vajaa dodgen käynnistys. Startti, liittimet ja öljyt viä paikalleen. Päädyin nyt laittamaan letkuilla ne öljyt jäähdyttimeen menemään. Mites ne letkukarat letkuihin ku etrassa ei kuulemma löydy 1/4 npt ja 3/8 npt kierteellä olevia vaan pelkästään suoralla kierteellä olevia. Mistä löytyy vai suora kierteinen ja liimaa väliin?
     
  4. Nimimerkki

    Nimimerkki 1st gear

    Paljon on juttua ollut lähivalojen parantelusta, mutta ei ole oikein (mulle) auennut mikä on oikeasti se paras tapa. Eli 3gen 2007 ja tuntuu ettei mitään nää lyhyillä. Releytys varmaan pitäisi tehdä? Onko kokemuksia eri polttimoista (H4) releytyksen jälkeen? lähinnä polttimoiden kesto mietityttää. Nykyiselläänkin pitää vähän väliä olla polttimoita vaihtamassa, vaikka ihan perus Osramit. Miten toimii jälkiasennus xenonit ja vaatiiko silti releytyksen? Entäs nämä kalliimmasta päästä olevat led H4 polttimot? tekeekö mitään? Nyt kaivattaisiin kokemuksia niiltä, jotka oikeasti ajelee pimeillä taipaleilla.
     
  5. tappokinnas

    tappokinnas Gearhead

    Minkäkokoset vetoakselien ristikot mahtaa sopia tuohon meikäläisen 97 vuoden vempeleeseen.

    Ainakin kahta eri kokoa tarjolla. :confused:
     
  6. JAMANT

    JAMANT Double Gearhead

    Riippuu siitä, kumpi akseli sulla on: DANA 44 vai DANA 60? Pelkällä vuosimallilla ei pysty sanomaan kumpi siellä on...
     
  7. Ck

    Ck Gearhead

    2gen 2500/3500 diisseli ramissa on yleensä dana 60 etuakseli johon menee se isompi vaihtoehto. 35mm halk. kupilla. Olisko ollu MOOG 374.

    Jos en kauheesti väärin muista niin pienempi akseli on dana 44 jossa 3" akseliputki ja isompi dana 60 jossa 3.75" akseliputki, helppo mitata. Tietääkseni dana 44 on ollut vain bensa malleissa?
     
    Muokattu: 11.10.2017
  8. Ck

    Ck Gearhead

    Laita uudet alkuperäiset umpiot, kyllä niillä näkee paremmin kun kiinavirityksillä. Sitte käy muutoskatsastaan ne konttorilla niin kelpaa katsastuksessakin. Valoja ei kannata turhaan uudestaan releyttää kun siellä valojen ohjainlaitteessa on jo releet sisällä.

    Xenonit ei oikein tahdo toimia suoraan kun ohjainlaite menee sekasin ja sammuttaa valot itekseen kun luulee että oikosulku tai liikaa kuormaa. Jos jotkut projektoriumpiot sinne rakentelet mihin tyrkkäät xenonit niin ota alkuperäisiltä johdoilta ohjaus releelle ja xenonit omalla syötöllä.
     
  9. JAMANT

    JAMANT Double Gearhead

    Mistäs mä olisin nähnyt onko tappokintaalla mikä alusta?? Ja D44 löytyy 1500 -alustasta ja 2500 -alustasta ja rinnan D60 löytyy 2500 -alustasta ja 3500 alustasta... Valmistenumerolla näen, mikä akseli siellä on ollut tehtaalta lähtiessään...
     
  10. tappokinnas

    tappokinnas Gearhead

    [​IMG] Näkeekö tuosta kumpi se on. Mulla ei oo mitään tietoa noista.. Ristikot vaan on ihan väljät.

    Täytyy varmaan mitata akseliputki. Kiitoksia avuista.
     
  11. Ck

    Ck Gearhead

    Kristallipallosta sen akselin määkin oletin, :D

    Google kertoo että 2500 bensa mallit on ollut 44 akselilla ja dieselit 60 akselilla. Tosin kirjoittaja ei kertonut mikä moottori. Mutta kyllähän sää jamant sen tiedät mikä sopii kun sulta tullaa kysymään osia, "Mikä ristikko tähän mun rotkeen soppii eiks ne kaikki oo samanlaisia 70luvulta lähtien"

    Eilen viimeks vaihdoin tollasen ristikon 3gen ramiin, sekin oli melkein sama kuin d60 ristikko mutta ei ihan kuitenkaan. :)
     
  12. Pertura

    Pertura Gearhead

    Ja bensakoneista V8-mallit, eli 2500 Light Duty, on D44 etuakselilla, V10 on D60 akselilla.
     
  13. musta pässi

    musta pässi Gearhead

    No nyt tääki letkukara asia on selvitetty ja oikeat tilattu. helpotti kummasti kun omat konstit loppu mutta kaveri on parikymmentä vuotta pelannu npt-kierteiden kanssa ja kohta kolmekymmentä vuotta mopareiden kanssa. Etrasta en lähtis enää tän jälkeen kyselemään mitään mikä liittyy kierteisiin.
     
  14. JAMANT

    JAMANT Double Gearhead

    Kuvassa noi perät on samanlaisia, 60:nen on vaan isompi! Mittaa sen ristikon kupin halkaisija, se kertoo kumpi sopii... D44 on 30mm kuppi ja D60 on isompi (en ulkoa muista paljonko, mutta on selkeästi isompi)!!
     
    Cumminski tykkää tästä.
  15. tappokinnas

    tappokinnas Gearhead

    35mm näyttäs olevan ja sellaset pistin tilaukseen. :)
     
  16. Nimimerkki

    Nimimerkki 1st gear

    Made In Austria noissa lukee. Liekö sitte alkuperäiset dot-valot miten paljoa paremmat.
     
  17. Ck

    Ck Gearhead

    Onko siellä sellaiset pyöreät E-hyväksytyt "traktori"umpiot sovitettu alkuperäisiin kuoriin?
    Kuva helpottais.

    Vaikee sanoo nykyisestä valotehosta mutta kyllä uudet alkuperäiset ihan ok on.
     
  18. JAMANT

    JAMANT Double Gearhead

    Eli Dana 60 sulla sitten, muistelinkin että 35mm olis kupin halkaisija siinä isommassa, mutten ollu varma ja en sitten koskaan kerenny käydä varastossa mittaamassa...
     
  19. kiljunen

    kiljunen 2nd gear

    Kuinka nopeasti pitäisi lämmöt nousta tuonne 190f tuntumaan? 5km ajo näillä keleillä ei edes näy lämpömittaris ja hyttiin puhaltaa haleaa...
     
  20. musta pässi

    musta pässi Gearhead

    semmonen 20-30km kun ajelet. Se on sen verran iso möykky se moottori ettei se het vällein lämpiä.
     
    Cumminski ja Poni -69 tykkäävät tästä.

Kerro tästä muillekin!