EUn hulluuden huippu?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja TopyCa, 12.10.2017.

  1. Pertti K

    Pertti K Double Gearhead

    Mitäs se lisenssiin liittyvä vakuutus sitten korvaa?

    AKK:llakin vissiin väärää tietoa:
    Korvaukset ja sen rajoitukset
    Oikeus hoitokorvaukseen syntyy, kun vakuutetulle sattuneesta äkillisen tapahtuman aiheuttamasta ruumiinvammasta aiheutuu tutkimus- tai hoitokuluja. Vamman aiheuttaneen tapahtuman tulee sattua vakuutuksen voimassa ollessa. Korvausta maksetaan vain niistä kuluista, jotka ovat aiheutuneet kolmen vuoden sisällä vamman aiheuttaneesta tapahtumasta, kuitenkin enintään 15 000 euroa tapahtumaa kohti. Hammasvammoissa ei enimmäiskorvausaikaa.
     
  2. GULF

    GULF Gearhead

    Jos minulta kysyit niin rallicross autossani ei ole liikennevakuutusta.
    RALLI autossa on...
     
  3. rb

    rb Double Gearhead

    ^ Ei kun meteor oli tota mieltä:

     
  4. cdv70

    cdv70 Double Gearhead

    Autot

    Rekisteröimätön auto
    Golfauto
    Kiihdytysauto
    Karting-auto
    Ralliauto

    Rekisteröimättömät pyörät
    Enduropyörä
    Trial-moottoripyörä
    Speedway-pyörä
    Road racing -pyörä
    Kiihdytyspyörä

    Kevyet sähköiset liikkumisvälineet
    Sähkömoottorilla varustettu potkulauta
    Motorisoitu tasapainottuva lauta
    Yksipyöräinen tasapainottuva laite
    Kaksipyöräinen ohjaustangollinen laite

    Lasten kuljetettaviksi tarkoitetut ajoneuvot
    Auto
    Mönkijä
    Mopo

    Työkoneet
    Puutarhatraktori
    Moottorityökone
    Traktorimönkijä

    Lisätietoja ylläolevien ajoneuvojen vakuuttamisesta:
    • Autot, joita ei käytetä tieliikenteessä ja joita ei ole merkitty ajoneuvorekisteriin (peltoautot, jäärata-autot jne.), on myös liikennevakuutettava.
    • Moottoripyörille, vaikkei niitä olisi merkitty edes ajoneuvorekisteriin, pitää ottaa liikennevakuutus, jos pyörää käytetään liikennevakuutuslain tarkoittamassa liikenteessä.
    • Yli 25 km/h kulkevat lasten kuljetettaviksi tarkoitetut ajoneuvot pitää liikennevakuuttaa, vaikkei laitteita voida rekisteröidä ja niitä käytettäisiinkin vain piha-alueilla tai maastossa.
    • Alle 25 km/h kulkevilla lasten kuljetettaviksi tarkoitetuilla ajoneuvoilla ei ole liikennevakuuttamisvelvollisuutta.
    • Jalankulkua avustavat ja korvaavia liikkumisvälineitä ja kevyitä sähköajoneuvoja ei liikennevakuuteta. Niillä aiheutettuja vahinkoja korvataan kuljettajalle henkilökohtaisesta tapaturmavakuutuksesta ja ulkopuolisille kotivakuutuksen vastuuvakuutuksesta. Itse laitteet kuuluvat myös kotivakuutuksen omaisuusvakuutuksen piiriin. Voit tarkistaa vakuutusturvasi riittävyyden yksittäisen esineen osalta kotivakuutuksen vakuutusehdoista.
    • Jos kevyen sähköisen liikkumisvälineen rakenteellinen nopeus ylittää 25km/h tai sen moottorin teho ylittää kilovatin, se tulee liikennevakuuttaa.

    • Moottorityökone on työkoneeksi rakennettu ajoneuvo, kuten lakaisukone, jonka suurin sallittu nopeus on 40 km/h. Liikennevakuutettavia ovat moottorityökoneet ja traktorit, joiden suurin rakenteellinen nopeus on vähintään 15km/h sekä kaikki rekisteröitävät moottorityökoneet.
    Tollasta tietoa If vakuutuksen sivuilla.

    https://www.if.fi/web/fi/henkiloasiakkaat/vakuutuksemme/pages/muut-vakuutettavat-ajoneuvot.aspx
     
  5. Pertti K

    Pertti K Double Gearhead

    No eipä ole kyllä karting-autossa mulla ollut koskaan mitään vakuutusta. Kulkee kuitenkin jonnin verran yli 25 km/h. Tosin viimeksi sellaisella ajanut yli 10 v sitten, saattaneet ajat muuttua.
     
  6. timant

    timant 2nd gear

  7. cdv70

    cdv70 Double Gearhead


    Turvassa, oli tarjolla soittokierroksen edullisin vakuutuspaketti. Esimerkkinä olleeseen Ixon mopoautoon vakuutukset maksaisivat 879 euroa, josta kaskon osuus oli 659 euroa. Liikennevakuutuksen hinnaksi jää 220e .
     
    Se Ville tykkää tästä.
  8. GMies

    GMies Gearhead

    Aloittajan kommentti on kuin suoraan viherkommunistin puoluetoimistosta, toisten taskuissa ollaan penkomassa ensimmäisenä. :(

    Minä ostan ja maksan omien ajoneuvojeni vakuutukset ja tätä kautta vastaan omista törmäyksistäni, kuten moni muukin, mutta miksi meidän pitäisi maksaa vielä näiden ”siivellä eläjienkin” kohellukset.

    On ilahduttava uutinen, jos jatkossa jokainen ottaa osaa oman, mahdollisen vahinkonsa kustannuksiin, tämä on sitä parasta EU:ta, ettei täällä pääse nämä stalinistit liikaa huseeraamaan.;)
     
  9. -JJH-

    -JJH- Gearhead

    Oliko alkomahoolilla osuutta asiaan ... ei muuten, mutta jotenkin tosta tarinasta vaan tuli mieleen yksi puoli-tuttu, joka onnistui sorsametsällä ampumaan itseään haulikolla kämmenselkäänsä. Eikä tainnut ihan ilman lämmikettä tämä sankari olla liikkeellä...

    -JJ-
     
  10. Powerstroke

    Powerstroke Double Gearhead

  11. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead

    Mitenköhän jonkun lokariauton vakuuttaminen onnistuu?

    200kg koko painoa ja 500cc brigsi takaloosterissa kirvoittaa sen varmasti reilumpaan nopeuteen kuin 25Kmh


    Kattelin kuvia ja ny harmittaa et kasvo ulos lokari autoista :odcry:

    Mulla oli jeeppi ja sit se viistoperänen, mutta ei saabbi keulanen tai sitten muistan vaan väärin sen keulan
     
  12. reynolds

    reynolds 3rd gear

    Eihän lokariautot.puutarhatraktorit,lasten mönkijät,mikroautot ym vastaavat ole ylhäällä missään kirjoissa, eikä kansissa...Eli pitääkö ne mukamas viedä johonkin "kirjattavaksi ylös"???...Minä en ainakaan aio meidän pojan mönkkäriä vakuuttaa millään tavalla...Poika saa ajaa meidän omalla pihalla mielin määrin.
    Vai tuleekohan sitten joku virkaintoinen tarkastaja katsomaan kaikkien talojen/kiinteistöjen tilanteen, että kenellä sattuu olemaan mönkkäri, tai mikroauto, tai lokariauto, tai puutarhatraktori.?:eek:
     
  13. Slant Sickness

    Slant Sickness Double Gearhead

    Ei kun se oli kersa joka teki kiltisti mitä vanhemmat pyysi ja ajeli mökillä nurtsia. Ei ole edes harvinainen onnettomuus ja voi olla että ajokilsoihin nähden noi Stigat on kaikkein vaarallisimpia moottoriajokkeja.

    https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/...eikkurin-alle-pieksamaella/6503254#gs.a39zi=s

    Siinä mainitaan muutama lisää. Jos näille tulee liikennevakuutus niin kyllä nuo vakuuttajat niille hinnan keksii.
     
  14. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead

    Noi on vähän sellaisia, et onkohan sisäistetty sitä varoitus tarraa jossa lukee luovuta ajoneuvo vain sellaiselle ihmiselle joka kykenee sitä turvallisesti käyttämään
    Lapset, vanhukset ja muuten estyneet eivät saa ajoneuvoa käyttää

    Oliko linkku stiga?

    Mitä katellu niin niissä on ihmeellinen suunnittelun kukkanen joka tekee ne tietyn tyyppisille käyttäjille vaarallisiksi
    Eli renkaat kääntyy yhteen ja koko kuljettajan paino siirtyy ulompien renkaiden ulkopuolelle, eli kun nojaat riittävästi ulkopuolelle kaadat koko laitteen


    Ihme kun noita onnettomuuksia sattuu "kuukausittain" ettei ole turvakaaria pakotettu ajoleikkureihin
    Ois jääny noi papparaiset ja mummelit kuolematta kun ajavat sen leikkurin rinteessä nurin

    Suomessa valvonta ois hemmetin helppoa, kalvi puhelin johon saa ilmoitettua naapurinsa tai muut kanssa eläjät ettei niillä ole lain vaatimaan turvakaarta leikkurissa ei tartteis mitään muuta valvonta komissiota ees perustaakkaan

    Ja ajoleikkureissa harvemmin on takanostolaitteita, et se kaarikaan ei olisi haitolla jos aavistuksenkaan järkeä sen asentamisessa käyttää
    Joku traktori jossa pitää mahtua pyörimään ympäri on kaarellisena hankalempi.
    Mutta toisaalta oikein käytettynä en ole koskaan kuullut traktorin kaatuneen
     
  15. moottorinlohko

    moottorinlohko Gearhead

    joo o ,kauneusleikkaukset tallinnassa halvalla,korjaukset suomessa julkisella,sätkän ja brenkun vetäjillä myös joku vakuutusmaksu koska julkinen hoitaa kalliit erikoishoidot vähän vanhempana.vakuutus ei estä uusavuttomia telomasta itseään edes kengillä,on vaan vakuutusyhtiöillä tulos nousu heikkoa pitää keksiä lisää rahantuloa ja syitä miksi ei maksettaisi.sitten päälle vielä direktiivi kortti koulutus ,nytkään ei mahdu enää lompakkoon kaikki.hienoa pakkorahastusta.kynttilänpoltto ja uunin lämmitys luvanvaraiseksi jne jne
     
    Pertti K tykkää tästä.
  16. rane58

    rane58 Double Gearhead

    Itsekin äänestin kyllä kun luvattiin maamme muuttuvan paremmaksi mutta vituiks meni....! :confused:
    -Nyt kun olisi äänestys niin kansa tietäisi kusetuksen ja valehtelun määrän..... :soosoo:
     
  17. TopyCa

    TopyCa Gearhead

    Ruohonleikkureista viis mutta olen huolissani autourheilusta.

    Arizonassa oli hullu sheriffi, Joe Arpaio (jonka Trump armahti linnasta äskettäin), joka pysäytti NASCAR kisan kun oli onnettomuus. Pidätti kuskin ja miehistön kuulusteluihin. Oli vähällä että autourheilu loppui kokonaan sillä alueella mutta cash auttoi, lahjoivat corruptoituneen sheriffin.

    Tähän voi EUn uudet lait johtaa myös Suomessa. Virkaintoisia poliiseja kyllä riittää.
     
  18. Rantala

    Rantala 3rd gear

    Mitä sinä yrität viestittää? :odeek:

    Onhan Suomessa poliisi aina ollut tutkimassa kilpailuissa, kuin harjoituksissakin tapahtuneita onnettomuuksia … ja veronmaksajien rahoilla.

    Ja poliisi muuten valvoo lakien noudattamista.:odwink:
     
    rane58 ja Se Ville tykkäävät tästä.
  19. talonmiehen vapaapäivä

    talonmiehen vapaapäivä Double Gearhead

    Mikähän täällä mahtais olla paremmin jos oltais jättäydytty täysin suomalaisten kommarivirkamiesten ja -poliitikkojen armoille. Nytkin ne keksii koko ajan omia tiukennuksia eu-lainsäädännön päälle ja taistelevat viimeiseen asti kaikkia helpotuksia vastaan.
     
    Se Ville tykkää tästä.
  20. cdi

    cdi Double Gearhead

    Kyllä täällä olis tehty jo devalvaatio ajat sitten jos olis ollut oma raha. Nyt on odotettu sisäistä devalvaatiota n 10 v ja jonkinlainen on saatukin mutta kun se ei koske kaikkia.
    mm nuo kommarivirkamiehet ja politikot on siitä säästynyt täysin.
    Eli onko mennyt isossakuvassa oikein?
     

Kerro tästä muillekin!