Kaukovalot

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Sähkölaitteet', aloittaja dodgeman, 16.10.2017.

  1. valpas

    valpas Gearhead

    Siis hetkinen....... Ei ne omat valot vaikuta häikäsyyn. Kylläkin siihen, että itse näkee paremmin omien valojen keilassa.
    Sama juttu, jos vastaan tulija ei vaihda kaukovaloja lähivaloille, niin kannattaa itsekkin ajaa kaukovaloilla. Häikiihän ne vastaantulijan valot, mutta omatkin valot valaisee enempi, kuin jos olis vain lähivalot.
     
  2. valpas

    valpas Gearhead

    Jep, tänäänkin nyppylän takaa tuli kolme autoa, jotka vaihto lähivalot vasta, kun kerkisin laittamaan kaukovalot takasin. Yks ajo vastaan vaihtamatta lähivaloille. Laitoin minäkin takasin pitkät, ja katse vain siihen tien oik. reunaan, niin jotain näkee. Häikäseehän se.... Toivoo vaan, ettei peura hyppää eteen silloin. Koko tietä ei tahdo kunnolla nähdä, eikä tien reunan ulkopuolelle.
     
  3. valpas

    valpas Gearhead

    Ei se mitään suuntauslaitetta tarvi. Kevyellä jarrutuksella valojen suuntauksen tarkistaa helposti.
     
  4. urho3

    urho3 Gearhead

    On se matolaatikko ehoton peli jos meinaa helpolla päästä. Itse tarkistan aina kun ajovalon vaihdan. Viimeksi viikonloppuna laitoin uudet umpiot 4kpl niin helpottaa säätöä.
     
  5. valpas

    valpas Gearhead

    Mistäs se johtuu, kun kaikkien autojen lähivalot ei häikäse? Saman merkkisissäkin toinen häikäsee, ja toinen ei! Sanokaapas se.
    On monta uutta autoa, joissa on kirkkaat valot, mutta ne ei häikäse. Sitten taas toinen tulee vastaa niin, kuin olis kaukovalot päällä. Mistäs se johtuu?
     
  6. urho3

    urho3 Gearhead

    Miten likainen umpio käyttäytyy? Kyllä uudessa pyöreessä lasiumpiossa on tarkka se raja. Pitääpä matolaatikolla tutkia
     
    valpas tykkää tästä.
  7. valpas

    valpas Gearhead

    Juu, likasuus aiheuttaa hajavaloa. Olikos valotehoissa joku raja, kun vaaditaan lyhdynpesimet?
     
    Jussi289 tykkää tästä.
  8. urho3

    urho3 Gearhead

    Laitoin itelle ne uudet umpiot niin matolaatikko näytti hyvin miten terävä se raja on. Testaan kun tulee suola kerros päälle miltä näyttää.
     
  9. sdfsd

    sdfsd Double Gearhead

    itteä on häikiny aina kaikki xenonit ja nää uudet ledit vielä hirveempiä mut luulen että vika on siinä että silmät on keskivertoa herkemmät valolle
     
  10. KajS

    KajS Gearhead

    Valojen korkeussäätö on turha laite "väkisinautoijoilla". Niillä ihmisillä, joille auto on vain liikkumisväline. Väkisinautoilijaa ei muiden viihtyminen maantiellä kiinnosta. Väkisinautoilija ohittaa vaikka 1/2 km ennen työpaikkaa tai omaa kotiliittymää, kun on niin kiire pois autosta.

    Mutta aiheeseen: Sellainen matolaatikko ois kiva. Ei oikein kehtaa mennä jonnekin alan korjaamolle säädättämään slanttivanin neljää umpiota, suurin aika menis kuitenkin suuntausruuvien henkiinherättämiseen. Nyt näyttää ainakin riittävän alas, kun keula on alhaalla...
     
  11. T&S

    T&S Gearhead

    Meinaat ettei ympäristön valoisuus vaikuta häikäisyyn, karrikoidusti, kirkkaana kesäpäivänä ei vastaantulijan lyhyet tai sumarit juuri häikäise.
    Kultaisella -80 luvulla kun oli auton keulalla 600W pitkillä tehoa, ei rekkojenkaan pitkät paljon häirinneet, enemmän nauratti kirkkaana loistava kuskin naama.
     
  12. KajS

    KajS Gearhead

    Jo autokoulussa 1970-luvulla opetettiin katsomaan tienreunaan. Ei mua edellenkään vastaantulijat häikäise. Mutta valovammaiset v...ttaa.
     
    cdv70 ja juhamann tykkäävät tästä.
  13. urho3

    urho3 Gearhead

    Tommonen ainakin toimiva vehje eikä oo hintakaan noussu moneen vuoteen. Suomen työkalu myy testo merkkinen.[​IMG]
     
  14. Jussi289

    Jussi289 Double Gearhead

    Ja nykyään polttimot ovat niin massatuotantoa, että jokainen yksilö on liki uniikki sen suhteen, mihin se sen valon heittää kun on umpiossa paikallaan. Siihen voidaan sitten lisätä ne asentajat, jotka eivät saa sitä polsaa edes oikein paikalleen. Ei ihme, jos jotkut häikii, kun olen tavannut sivuttain ja jopa ylösalasin asennettuja H4 polttimoita. Sit sen perässä on vielä se hirveen vaikee kumikin. Sen voi heittää pois tai kääntää vaikka nurinpäin...
     
    KajS, valpas ja rane58 tykkäävät tästä.
  15. 0rs0n

    0rs0n Gearhead


    Pihit mukaan ni saa rautalangasta säätää matkalla :D
     
  16. 0rs0n

    0rs0n Gearhead


    Ei taida olla tossa 60 luvun amertiikan koslassa mitää vipuja. Ne tuli myöhemmin
     
    rane58 tykkää tästä.
  17. valpas

    valpas Gearhead

    Helkkari, yleensä pudotan valot alas, kun en valaistusta tarvi. Nyt pimeellä ne ei noussu ylös. Pitkät valaisi sen alueen, kuin puolikkaat yleensä. Piti tarkasti kattoo, oliko sininen valo kojelaudassa, kun tuli vastaan joku. Silmällä sitä ei oikeen huomannu.
    Sittentuli kunnon monttu, ja vaot nousi taas ylös. Pitää katsoa, missä vika, kun molemmilla puolilla valonsäädöt pelas samalla lailla.
     
  18. sdfsd

    sdfsd Double Gearhead

    Ihmeellisempää olis se jos ne ei olis jumissa.
     
    rane58 tykkää tästä.
  19. dart -66

    dart -66 Gearhead

    Yksi, mikä aiheuttaa häikäisyä, on väärinpäin olevat H7-polttimot. Jollain ihmeellä monet (korjaamoillakin) onnistuvat asentamaan ne väärinpäin ja jättävät suuntauksen/valokuvion tarkistamatta...
     
  20. KajS

    KajS Gearhead

    Mulla tuli '69 Miniin katsastuksessa hylky vuonna 1979, kun "valokuvio oli väärä". Olin sellaisen hehkulankapolttimon (ei siis edes H4) onnistunut asentamaan ylösalaisin. KajS 18vee otti tuosta opikseen, enkä sittemmin ole asentanut polttimoita väärin. Hävetti se maininta...olihan niissä rumpujarruissakin sanomista, mutta se ajovalo oli oma tyhmä.
     
    cdv70 ja Karpov tykkäävät tästä.

Kerro tästä muillekin!