Kiertokangen laakereita 2.000" kaulalle

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja Sultzi, 4.12.2017.

  1. Sultzi

    Sultzi Gearhead

    Eli mistä kaikista löytää kiertokangen laakereita 2.000" kampiakselin kaulalle? Ainakin sbc ja v6 buick. Itsellä on yksi pari Cleviten CB-745HNK laakereita sbc koneeseen, mutta mielellään jos löytäisi vielä vähän kapeammat, onko kellään tietoa noista v6 buickin laakereiden leveyksistä?

    Tulossa siis sbf koneeseen jossa custom kampiakseli 2.000" kauloilla joidenka leveys 1.685". Nuo 745hnk on hieman liian leveät, jollei kapeampia löydä niin täytyy sitten näitä kaventaa. Mutta tarvitsee tehdä päätös käytettävistä laakereista että saan mallit lähetettyä kiertokankien tekoa varten.

    Kiitos!
     
  2. Inlinee

    Inlinee Gearhead

    Ulkomuistista oisko Honda S2000 ollu 2.000" kaulalla? Kannattaa tsekkaa-> Puhelimel ei jaksa alkaa plärää googlee
     
  3. Shining Whit

    Shining Whit Gearhead

    1.88 on honda koko, sitähän käyteetään melkein kaikissa ameriikan vaparirallimoteissa.
     
  4. artsiracing

    artsiracing Gearhead

    225 Buickin veivin leveydeksi ilmoitetaan .835", ja niitä kun laitettaan kaksi rinnakkain niin tulee yhteensä 1.67", joille tuo sun akseli on varmaankin mitoitettu.

    Kun se veivi on .835", niin laakeri sille on luonnollisesti vähän kapeampi.
     
  5. Sultzi

    Sultzi Gearhead

    Jes, tuo 225 buickin laakeri ainakin mahlen luettelon mukaan olisi .742" leveä joka riittäisi jo hyvin antamaan tarpeeksi välystä kaulan pyöristyksille. Tätä tosin löytyy vain p-sarjalaisena cleviteltä. Tämä vaikuttaisi paremmalta vaihtoehdolta tuolle .786" leveälle chevyn laakerille (johon tosin löytyy tietysti enemmän vaihtoehtoja).
     
    Muokattu: 4.12.2017
  6. Shining Whit

    Shining Whit Gearhead

    Sit tietty lukitusnastojen kohta ei välttämättä oo sama. Mitä jos vaan hommais ne letukan laakerit ja hiois reunast veke? Ei oo kaksinen rasti.
     
  7. Mudracer

    Mudracer Double Gearhead

    Tein vanhasta letukan pikkukaulaisesta veivistä työkalun jolla sai helposti sorvattua 350cid Buickin racekoneeseen pienempikitkaiset laakerit. Viisteetkin tulee samalla lähes itsestään.
     
  8. minorv8

    minorv8 Gearhead

    Muistaakseni Roverin V8 laakeri on hiukka kapeampi kuin Letukan vastaava. Kovin paljoa ei ole kuitenkaan vaihtoehtoja... Paljon mahdollista että on sama kuin V6 mosassa.
     
  9. Bluestone

    Bluestone Double Gearhead

    Buick service manual 1967 antaa 225 cid koneen laakereille dia 2.000" , lengths (leveydet) 1: 0.864", 2: 1.057" sekä 3. ja 4. sama kuin ekassa eli 0.864".
    Poikkeaa siis tuosta Mahlen kataloogin mitoista :oops:
    Muuttuikohan nuo sitten jossain vaiheessa???
     
  10. minorv8

    minorv8 Gearhead

    Tallista löytyi CB-1238P laakerit ja leveys oli luokkaa 0,710".
     
  11. Sultzi

    Sultzi Gearhead

    Noita taisin juuri katsellakin, ei ole tosin saatavilla kuin P-sarjalaisena. Tuossa CB-745 olisi reilusti vaihtoehtoja (myös isommalle välykselle yms), mutta näitä voi joutua kaventamaan ja ainakin noissa cb-745hnk on lukkokynnet eri etäisyydellä laakerin sivusta. Laakerit merkattu myös upper ja lower.

    Voi olla että mennään näillä cb-745 laakereilla. Tällöin täytyy teetättää kanget niin että alemman laakeriliuskan lukkokynsi on aina kampiakselia vasten (kiertokangen viistetyllä puolella), tällöin jää tilaa tarvittaessa kaventaa laakereita jos tulee ongelmia kampiakselin kaulan pyöristyksen kanssa.

    Kellään romua sbc kiertokankea josta saisi helposti sorviin työkalun tehtyä laakerin kavennusta varten?
     
    Muokattu: 6.12.2017
  12. shr1

    shr1 Gearhead

    Noita Scatin kangen rippeitä tossa olis. Tuletko hakemaan, vai otanko kyytiin? :p
     
  13. Sultzi

    Sultzi Gearhead

    Oliko sulla 2.125" pesällä ne kiertarit? Yksikin riittää jos on sellainen, voin vaikka joskus ajella hakemaan :D
     
  14. shr1

    shr1 Gearhead

    2.225".... No, toivotaan että joltakulta löytyy.
     

Kerro tästä muillekin!