Helpotuksia valosäädöksiin

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Robot Riot, 24.8.2017.

  1. talonmiehen vapaapäivä

    talonmiehen vapaapäivä Double Gearhead

    paikallisen konttorin hinnastossa näyttäis olevan 50-180€. Ei ajaisi nälkäkuolemaan, mutta periaatteesta ärsyttää että kaikkeen pitää suolessa aina sisällyttää byrokratiaa ja maksuja. Toi laki olis ihan samalla vaivalla voitu kirjoittaa siten että muutoskatsastusta ei vaadita.
     
    Muokattu: 14.12.2017
    rane58, Nikuzai ja ramtouch tykkäävät tästä.
  2. mcmies

    mcmies Gearhead

    Turvallisuusmielessä koko muutoskatsastus on tässä kyllä tarpeeton juttu. Vaan kun kyseessä on muutos rekisteritietoihin, niin ei ole oikein vaihtoehtoa. Kovin paljoa siitä katsastuksesta ei kuitenkaan kannata maksaa, kyllä joku konttori ymmärtää tehdä tämän kohtuuhinnalla.
     
  3. talonmiehen vapaapäivä

    talonmiehen vapaapäivä Double Gearhead

    Turvallisuusmielessä koko katsastus on tarpeeton juttu, mutta ei mennä nyt siihen tässä topicissa:poff:. Se että tarvitaanko johonkin yksittäiseen asiaan muutoskatsastus vai ei niin on vaan tosta lakitekstistä kiinni, jos siitä olis jätetty pois toi muutoskatsastus maininta niin silloin ne jenkkivalot olis vaan sallittu. Jos siellä otteessa on jotain vanhoja merkintöjä valomuutoksista niin ne vois vaan jättää huomiotta. Mutta tää nyt on tällasta pohdiskelua minkälaista hyvä lainsäädäntö vois olla jossain sivistysvaltiossa, suomessa koko ajatus on absurdi.
     
    Nikuzai tykkää tästä.
  4. mcmies

    mcmies Gearhead

    Sitä lakitekstiä on aika paljon muutakin kuin tuo Trafin määräys. Laki edellyttää, että auto ja siitä rekisteriin merkityt tiedot kohtaavat toisensa (pari mutkaa oikoen asian voi ilmaista näin). Tämän perusasian muuttaminen edellyttäisi aika paljon wäkewämpää settiä kuin Trafin määräyksen. Toisaalta, ei tuommoista ehdotusta muutenkaan hyväksyttäisi, ei Suomessa eikä missään muuallakaan Euroopassa.

    Sivistysmaat ovat sitten asia erikseen...:D
     
  5. talonmiehen vapaapäivä

    talonmiehen vapaapäivä Double Gearhead

    Höpöhöpö, paljon on sellaisia asioita mitkä on ihan vaan sallittuja lain mukaan ilman että ne tarvii mitään erillisiä viranomaistarkastuksia. Jos viranomaisten rekistereissä on jotain vanhentuneita tietoja niin ne voidaan joko poistaa tai jättää huomioitta
     
  6. rane58

    rane58 Double Gearhead

    Jeeppini valoista tuli kitinää kun laskivat että ajovalojen ja lisäpitkien yhteisluku on yli 100. :confused:
    Olin joutunut vaihtamaan molemmat ajovaloumpiot, niissäpä ei ollutkaan sitä lukemaa, joten laskivat että on 20 kappale. o_O
    Muistelin että aiemmissa ajovaloissa oli luku 17.5 vai näinkö unta....? :oops:
    -On muuten Jeepin omat ajovalot onnettomat.... :(
    [​IMG]
     
  7. mcmies

    mcmies Gearhead

    Mutta ei ajoneuvojen kohdalla eikä muissakaan sellaisissa asioissa, joista ylläpidetään julkista rekisteriä, jonka tietosisältöön pitää voida luottaa.

    Kun tarkemmin ajattelen, niin en ehkä haluaisi asua semmoisessa maassa, jossa julkisen rekisterin tietoja noin vain voisi poistaa tai jättää huomiotta.:rolleyes:
     
  8. talonmiehen vapaapäivä

    talonmiehen vapaapäivä Double Gearhead

    Voi autoon vaihtaa renkaatkin lain puitteissa ilman muutoskatsastusta, jopa otteesta poikkeavat.
     
    Muokattu: 16.12.2017
  9. talonmiehen vapaapäivä

    talonmiehen vapaapäivä Double Gearhead

    Itseasiassa tarkistin noista omista rysistä. Mulla on kaks tollasta vähän tuoreempaa jenkkituontia joihin on tehty näitä suomivalovirityksiä aikanaan, kummassakaan ei ole niistä mitään mainintaa otteessa. Joten ei tarvi senkään takia rahastaa.

    Mutta älä mcmies huoli, suomalaiset rakastavat byrokratiaansa, mikä sinunkin kirjoituksistasi tulee hyvin esille. Ei tule vähenemään.
     
    Nikuzai tykkää tästä.
  10. Beach

    Beach 2nd gear

    Itse en vielä hintaa kysynyt muutoskatsastukselle. Työtähän siinä ei kai paljoa ole, jos ja kun vaan poistetaan lisätiedoista mahdolliset maininnat hyväksynnöistä.

    Jännä, kun ymmärsin ihan hyvin ne vanhatkin säännöt. Onhan se ymmärrettävää, että autoissa olisi edes vähän samanlaiset valot kaikissa. Esim. DOT-valon antama hajavalo ylöspäin ei ole kiva juttu vastaantulevan silmiin. Ja sivuvilkuista olisi ihan hyötyäkin, kaistaa vaihdettaessa. Saatan jopa jättää sivuvilkut kiinni.

    Aika monissa säädöksissä ja määräyksissä on jokin ajatus taustalla, jos ne vaan haluaa ymmärtää.
     
    Muokattu: 16.12.2017
  11. mcmies

    mcmies Gearhead

    Meinasin vastailla vähän samantapaista, ehdit ensin. Asia on juuri näin.

    Norminpurkutalkoot ovat muodissa, kaikkialla hoetaan, että turhat säännöt pitää poistaa. Mutta sangen hitaasti mitään tapahtuu. Syy on ilmeinen: todellisuudessa aika harva sääntö on "turha". Normien takaa löytyy tavallisesti joku hyvin järkevä tavoite. Jos normi puretaan, jää se tavoitekin heitteille. Tästä syystä norminpurku on niin vaikeaa.

    Ongelma ei yleensä siis ole se, että säännöt olisivat turhia. Sen sijaan ne ovat hyvin usein tarkoituksiinsa nähden ylimitoitettuja tai muuten vaan huonosti muotoiltuja. Mutta parempien kirjoittaminen on tavallisesti erittäin vaikeaa ja työlästä. Mistäkö tiedän?

    Saa sitä syytellä rakkaudesta byrokratiaan, vapaa maa. Mutta jotenkin toivoisi, että keskustelu ei menisi spedeilyksi, vaan vähän ajatusta mukaan. Se on kaikille mukavampaa.

    Joka tapauksessa tämä Trafin uusi määräys on Suomen mittapuulla iso askel järkevämpään suuntaan.
     
    pantera ja ihd tykkäävät tästä.
  12. Volvo_5.7

    Volvo_5.7 Double Gearhead

    Miten ne pärjää dot valojen kanssa esim jenkeissä? kaikkia häikäsee eikä oo kivaa?
     
    jaketin tykkää tästä.
  13. Beach

    Beach 2nd gear

    Se onkin eri juttu sitten, kun kaikilla on dot-valot. Valo on justiin siitä jännä juttu. Samasta syystä arveluttaa jälkiasenteiset led-polttimot, ja ärsyttää se, että jotkut pitää sumareita päällä aina. Siihen on ihan syy, että miksi ne on kielletty. ;)
     
  14. Volvo_5.7

    Volvo_5.7 Double Gearhead

    Eli ne häikäsyt jotenkin vähenee jos itekki häikäsee takaspäin? ei oo kyl kovin loogista.
     
    jaketin ja rane58 tykkäävät tästä.
  15. Ratrod34

    Ratrod34 Gearhead

  16. Seejii

    Seejii Gearhead

    Just tuota itsekin mietin. Selkeä linkki joka osoittaa dot valojen häikäisevän vähemmän!
    Tuo euroopan lusikkamuotokuvio nousee joissakin umpioissa todella korkealle valaisemaan piennarta.
    Häikäisee mutkan yli tehokkaasti.
     
  17. Beach

    Beach 2nd gear

    Kyllä sen näkee ihan itsekin, kun ajaa autolla jossa dot-valot, että hajavaloa on ylöspäin enemmän. Itsellehän se on mukava juttu, vaikka ei vastaantulevalle.
     
  18. mcmies

    mcmies Gearhead

    Amerikkalaiset ovat vissiin kehittäneet noita dot-kuvioita. Aikaisemmin ne olivat käytännössä vähän mitä sattuu, mutta nykyään ovat olleet järjestäen juuri tuollaisia kuin Ratrod34:n linkissä.

    Sivuvilkun puute on pistänyt ajattelemaan ajamista vähän eri tavalla kuin ennen. Esimerkiksi kaistaa vaihtaessa pitää olettaa, että vastustaja ei tajua mitä ollaan tekemässä. Oikeaoppinen kaistanvaihto ilman sivuvilkkua tapahtuukin riittävän ripeällä kaasunkäytöllä!:D
     
  19. talonmiehen vapaapäivä

    talonmiehen vapaapäivä Double Gearhead

    No jos ei se toisella kaistalla oleva nää sun takavilkkua niin vaikea siihen kaistalle on ängetä:D
     
  20. mcmies

    mcmies Gearhead

    Niin, siis pitää huolehtia siitä, että se ei mitään muuta vilkkua näe kuin takavilkun.:D
     

Kerro tästä muillekin!