Talliosake

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja RaiRai, 17.3.2018.

  1. RaiRai

    RaiRai Gearhead

    Kuulisin mielelläni kokemuksia talliosakkeen omistamisesta. Tarkoitan yleisesti n. 25 - 100 m2:n erillistä tallia jossain teollisuusalueella (ei vain talliosake.fi), joita on nyt viime vuosina tuntunut syntyvän aika paljon.
    Itsellä ajatuksena hankkia rakentelutilaksi ja koosta riippuen heti tai myöhemmin laittaa osa tai kokonaan vuokralle. Omistajilta, tai sitten vuokralaisilta kokemuksia, esim:
    - sijainti, neliöhinta ja sen kehitys
    - rakentamisen laatu
    - isännöinnin, mahd. vartioinnin yms. yms. toimivuus
    - vuokralaiset? Löytyykö, pysyvätkö, maksavatko..?
    - jne.
     
  2. Bighouse

    Bighouse 3rd gear

    Turun seudulta hintaa kysäisin talliosakkeesta.(lokakuussa 2017). Pidin kokonaisuutta kalliina. Hieman alle 30m2 halli ostettuna noin 60000€ + noin 70€/kk hoitokulut + sähkö + lämmitys myös sähköllä.
    Hintaa vaikeaa saada myyjältä??? 20000€ käsiraha ja reilu 220€ rahoitusvastike/kk + nuo muut kulut tuntui olevan myyntitapa. Rahoitusaika 20 vuotta. Jos maksat kerralla saatetaan rahoitusvastikkeen maksamisesta periä kuluja. Tulkitsin että se on yhtä kuin että peritään kuluja.

    Varustetaso hallissa.

    Voimavita
    • Viemärivaaus WC:lle
    • Loisteputkivalaistus
    • Lattiakaivo öljynerotuksella
    • Kylmä vesi
    • Koneellinen poistoilmanvaihto
    • Moottoroitu nosto-ovi, jossa erillinen käyntiovi
    • Vesitiivis lattia
    • Tiloissa pesumahdollisuus
    • Palosammutin
    • Valaistu piha-alue
    • Asfaltoitu piha-alue
    • Vakuutettu kiinteistö
    • Isännöinti
    • Kiinteistöhuolto

    En päätynyt hankkimaan moista.
     
  3. RaiRai

    RaiRai Gearhead

  4. TopyCa

    TopyCa Gearhead

  5. 383

    383 Gearhead

    Kannatta varmistaa jos on korkea tila ja meinaa rakentaa parven että saa rakentaa !!!
     
  6. chevyjussi

    chevyjussi 2nd gear

    Melkoisia rahasampoja nuo on tekijöille, käytännössä osakkaat maksaa rakennuskustannukset jo käsirahalla ja kuukausivastikkeet ym. maksut tuo tuohta sitten lisää.
     
  7. LUM-1

    LUM-1 Gearhead

    Aivan perseestä :odrealmad:
    Täälä Oulussa noita nousee ku sieniä satteella ja jokku vielä ostaaki noita noilla järettömillä neliöhinnoilla ja nyt niitä on vuokrattavanakin niinpaljon että ihmetyttää että kuka hullu niitä vuokraa kun ne vuokrahinnat on semmosia että saa saman kokosen asunnon halvemmalla :poff:
     
  8. RaiRai

    RaiRai Gearhead

    Oishan tuo mukava kuulla edes yksi omistajan kommentti. Vai lienevätkö ihan muissa piireissä? Vaikka luulis että jokunen autoharrastajakin autotallin omistaa. Jos oot vuokralla niin paljonko vuokra per neliö?
     
  9. Pertti K

    Pertti K Double Gearhead

    Joo oon kanssa ihmetellyt hintoja, pakko kai niille ostajiakin on olla kun niin paljon rakennetaan. Ehkä menee sitten yrityksille.
     
  10. 6PPC

    6PPC Double Gearhead

    Itsellä on korjaamohalliosake n 70m2. Maksoin siitä n 35000e 5 vuotta sitten. Hyvä 3.5 m korkea halli lattia ja öljynerotuskaivoineen. Yhtiövastike sähköennakoineen on 200e /kk, sähkönkulutus n 15C työskentelylämpötilalla on n 500e/v. Itse olen ollut tuohon tyytyväinen, sijainti on minulle hyvä n 10min ajomatka. Lisäksi kokonaan tiilestä/betonista tehty, joten tulitöiden kanssa ei ongelmia. Tolla hinnalla en olisi pihaan vastaavaa kompleksia rakentanut. Hiukka ahdashan tuo on, että jouduin hankkimaan 1.5 ha maata ja kylmää varastotilaa n 400m2 noin 50 km päästä. Aika harvakseltaan noita täälläpäin on myynnissä, joten en tiedä mitä tolla nytten saisi. Kimppatalliin en kyllä enää lähde jos vain pinkka kestää ton pitää
     
    RaiRai tykkää tästä.
  11. Bighouse

    Bighouse 3rd gear

    Tuohon omaan kommenttiin viitaten, jos sellaisen omistaisin haluaisin ainakin 5-7% tuottoa rahalle. Eli silloin vuokrahinnaksi jäisi noin 70€ + 220€ joihin lisätään tuotto-olettama ja + 115€ (oman pääoman 20000€ tuotto). Eli noin 425€/kk ja vuokraaja maksaa lisäksi sähkön ja veden.
    Löytyykö tuohon hintaan enää autoharrastaa tiloihin ? Tuskinpa kovin helpolla.
     
  12. aric-z

    aric-z Gearhead

    minulla on talliosake ollut nelisen vuotta, muutin kimppa tallista. takaisin en vaihtaisi, oma tupa oma lupa, eikä ole muiden maksut myöhässä.
    hinta oli 1000e/m2, vastike 40/kk. sähköä 1400kw ja vesi parikymppiä vuodessa.
    maksoin puolet ja toinen puolisko yhtiölainaa. vastike ja laina n.150/kk.
    laitoin itse pytyn, lavuaarin ja varaajan. lisäsin loisteputkia seinälle ja tein pienen parven
    kompuralle ja tavaroille. kimpassa tilattin vuoden jälkeen muutamaan luukkuun ilmalämpöpumput.
     
    TopyCa, Elky70 ja RaiRai tykkäävät tästä.
  13. kaierkki

    kaierkki Gearhead

    Niin, mikä tuossa on nyt sitten ero gryndaamiseen ja/tai voittoa tuottavaan liiketoimintaan. Persaukisille, saamattomille ja muuten vaan mikki-hiiri-urpo-valittajille kaikki on kallista ja täällähän näitä riittää. Jos halua ja tahtoa riittävästi, voi jopa saada tallin itselleen, tai jopa auton sinne.

    ps. chevyjussi, tämä ei ollut sulle henk. koht....
     
    Norri ja litres tykkäävät tästä.
  14. RaiRai

    RaiRai Gearhead

    Kuulostaa just tällaselta uudehkolta mitä nykyään kyhäävät. Voinko udella missä päin tämä on?
     
  15. RaiRai

    RaiRai Gearhead

    Niin, kysynnän ja tarjonnan laki. Arvelin itsekin että kysyntää lienee kun noita kerran rakennetaan lisää ja lisää. Hinnat ja vuokrat on kovat jos kysyntä on kovaa. Siihen nähden hiukka ihmetyttää kuinka vähän aiheesta on keskustelua. Pelko on tietenkin se että tämmöisen tilan kysyntä notkahtaa -> vuokraajalle jees mutta ei niinkään omistajalle jos tila ei omassa hyötykäytössä.
     
  16. eilhik

    eilhik Double Gearhead

    Ostin 2014 24m2 21500 € ilman sisätöitä maalit ja valot piti laitella levyt oli seinissä ja lattia tehty.

    Vierestä myytiin saman kokoinen tänä syksynä 26000€.

    Autoa ja muita rojuja säilyttänyt tallissa ja saa siellä jotain laiteltua jos motivaatio vain löytyisi.

    Yhtiövastike 45€/kk ja syksyllä oli ulkomaalaustalkoot koko talliosakkeelle, vettä ei ole mutta sähköä 16A ja sähkölaskut tasoittuu kerta vuoteen koppikohtaisella mittarilla.

    +6-8 pitänyt talvella lämpöä ja laskut noin 100-150euroa vuosi tasolla.

    Ilmalämpöpumppu ollut mielessä laittaa mutta jäänyt muiden hommien varjoon.
     
    RaiRai tykkää tästä.
  17. urho3

    urho3 Gearhead

    Jos kaupungissa asuisin tommonen Ois vähintä mitä pitäs ostaa. Muuten menis järki.
     
    Jussi289 ja valpas tykkäävät tästä.
  18. RaiRai

    RaiRai Gearhead

    Joo tämä tallikompleksibuumihan on muuttovoittoisten asutuskeskusten juttu. Ei mullakaan tällaisia tarttis katsella ja asuisin jossain perukassa; sais samalla rahalla asunnon siihen tallin kylkeen joka on paras ratkaisu. Mutta kun tila loppuu, jengi tyytyy pienempiin asuntoihin, mutta omaa romua pitää olla (varsinkin nousukaudella) niin siitä nämä tallit ja Pelican Self Storage, Cityvarasto yms. mitä näitä nyt on niin on saaneet buustia.
     
  19. aric-z

    aric-z Gearhead

    porissa, paikallisen rakentajan tekemiä.
    nyt tuo talliosake.fi on tänne rantautumassa, hinnat kuulemma 30% kalliimmat.
    kerrostaloasujalle tälläinen on hyvä ratkaisu. itellä on pari tallia asunnon yhteydessä, joissa toisessa käyttis ja toisessa puolet camarosta.
     
  20. chevyjussi

    chevyjussi 2nd gear

    Tuon yrityksen hinnoittelu ei ole avointa mihin ollaan totuttu normaalisti uudiskohteiden kaupoissa, tavallisestihan hinnat laitetaan ilmoitukseen suoraan esille.
     

Kerro tästä muillekin!