Flakea, mutta minkä verran?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Kori', aloittaja PPRCuda, 1.1.2018.

  1. PPRCuda

    PPRCuda Double Gearhead

  2. WBBC

    WBBC Double Gearhead

  3. Marko Nykänen

    Marko Nykänen Double Gearhead

    Se vähä mitä ite oon flake-maalausten kanssa puljannu niin _muistaakseni_ olen sekoittanut 10 grammaa hilettä 100 grammaan lakkaa. Noin suurinpiirtein. Sopivalla pohjavärin valinnalla saa vähennettyä hileen tarvetta huomattavasti, mikäli ei ihan oikeasti ole pakko vetää täyteen hilettä. Liki sävy sävyyn oleva metallihohtomaali alle niin ei haittaa jos jostain jää hile pois.

    50 grammallakin saa jo melkosen sotkun aikasiks. Sitä en tiedä mikä on menekki jollain "flake busterilla", missä ei käytetä lakkaa vaan hileet puhalletaan märkään lakkaan suoraan purkista. Että onko se kertaliipasulla purkki tyhjä ja hileet ilmassa.

    Tässä projektissa vihreän pohjasävy oli nappivalinta, joten flakea ei tarvinnu hölvätä kuin "koristeeksi", kultaosio taas piti vetää umpeen kun pohjaväri ole enemmän sinapinruskea kuin kulta.

    [​IMG]
     
    12345678910, Roberto, MadMike ja 2 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
  4. Camino'79

    Camino'79 Gearhead

    Eipä oo muuten ees tullu aateltua tuota pohjavärin osuutta asiaan mutta tuo kuva kyllä osoittaa asian täydellisesti :eek::)
     
    MadMike tykkää tästä.
  5. rodhot

    rodhot Gearhead

    Löytyykö kokemuksia micro flaken peittävyydestä? Punaiseen pohjaan punaista flakea. Myyjän ohjeistukseena oli 25g/litra ja täyskorisen (ei kattoa) Impalan lakkaukseen varattu nyt 200g ,täysi peitto olisi tavoite.
     
  6. PPRCuda

    PPRCuda Double Gearhead

    Tommosen löysin

    Paints
    25 grams per mixed quart.You can use more or less, depending on your desired effect!
     
    MadMike tykkää tästä.
  7. sangi74

    sangi74 Gearhead

    Ite testailin just flake maalausta en tosin mittaillu painoja mut 1dl laitoin 3 teelusikallista karkeita hileitä ja vetelin märkää märälle ensin kerros lakkaa sit kerros lakkaa hileillä ja lakkaa ja taas kerros hileillä ja vielä kerros lakkaa tollai sai sen hileen vähä kääntyileen paremmin
     
  8. toyopet

    toyopet Double Gearhead

    Tuossa lauantaina testailin askarteluhileillä ja pu-lakalla vaneriin mutta eihän siitä mitään tullut. Vaikka hilettä oli seassa niinkuin muille jakaa, niin harvaksi jäi loppu annissa.

    Ehkä ne oikeat hileet toimii paremmin?
    Ja mitenkähän sen lakan ohemnuksen kanssa, pitäisikö olla mieluummin jäykkää kuin ohutta vai miten?

    Tavoitteena olisi ehkä jossain vaiheessa vetää auton kattoon peittävä hilekerros ja olisi mukava saada onnistumaan. :)
     
  9. sangi74

    sangi74 Gearhead

    semin clear lakka hyvä ohennetaan 1:1 ohutta sen litkun pitää olla eikä kerralla kannata yrittääkkään 2-4 kerrosta lakkaa hileen kans
     
  10. toyopet

    toyopet Double Gearhead

    Ok, kiitos. Täytyy tarpeita hommailla ja testailla. Ehkä ruiskuunkin olisi perehdyttävä paremmin.
     
  11. sangi74

    sangi74 Gearhead

    Biltemasta ruisku missä 2.5 suutin mulla ollu tuohon hileen levitykseen ihan jees siihen touhuun väliin sit toisella 1.4 ruiskulla väli lakka mun mielestä tulee nätimpi ku vetäsee välilakan kokeile johonki peltiin eri kerroksilla vaikka niin että lakka sit lakka+hile taas pelkkä lakka ja sit lakka+hile 20min aina kerrosten väli
     
  12. Anza

    Anza Gearhead

    Ensikokeilu. Suomalaisesta kirjakaupasta kultaista askarteluhilettä (flakea). Pohjan maalasin akryylisprayllä oranssiks. Kuivattelin ja suhautin reilun kerroksen lakkaa spraypullosta. Kidettä suihkin pintaan motonetin paineilma öljyruiskulla. Siinä oli vähän turhan pitkä putki. Mutta hyvin tussautteli. Lyhennän putken.

    Homma onnistu muuten melko hyvin mutten antanu lakan kuivaa kerrosten välissä ja tuli karseet valumat. Hileet lähti liikkeelle.

    Ens kerralla samalla tavalla reilusti lakkaa, mutta pitää antaa kuivahtaa paremmin välissä..
     
  13. toyopet

    toyopet Double Gearhead

    Minullakin muuten on semmoinen ruiskupullo jossain.
    Mutta jos saisi ruiskulla onnistumaan.

    En tiedä minkä merkkinen ruisku edes on, isäukko jostain toi. 1.5mm suuttimella, muistaakseni oli useampikin mutta loota on hyvässä tallessa.
    2.5:lla kyllä saisi isoja hileitä läpi ja kahdella se saattaisi olla hyvä tehdä.
     

Kerro tästä muillekin!