Ford Crown Victoria

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja 1purehell, 13.2.2007.

  1. Beach

    Beach 2nd gear

    Mun autosta löytyi käyntikortteja tuhkiksen takaa. Varmaan laitettu tuhkiksen päälle, ja työnnetty tuhkis takaisin kiinni. Ja sieltä sitten tippuneet piiloon, suomalaisen käyttäjän ihmeteltäväksi. Jonkun viraston "president" tuntui olleen. Netin mukaan saanut jonkin ylennyksen niinä aikoina kun tämä auto on ilmestynyt huutokaupattavaksi. :)
     
  2. Okuman

    Okuman 1st gear

    En tiedä onko tämä nyt ihan oikea keskustelu, mutta onko kellään antaa suuntia/omakohtaista kokemusta että paljonko tuollaisesta 2004-2007 Crown Vic:stä tai Lincoln Town Car:ista joutuu maksamaan autoveroa? Noita vanhoja taulukkoja katselin, niin niissä mielestäni näytti että verot on vähän pompanneet viimevuosina? :odroll: Tullille laitoin kyselyä, eivät ole yllättäen vastanneet mitään... :odcry:
     
  3. Petri R.

    Petri R. Double Gearhead

    2006 vuosimallista maksoin vähän päälle 2000 euroa maaliskuussa. Katselin ite parillakin laskurilla että että 2008 vuosimallissa (ja olikohan joku maaliskuun päivä vielä tarkemmin) pomppaa verot n.500€ ja sen jälkeen tommosia viiden sadan hyppäyksiä on muitakin, kun tullaan uudempaan päin. Päästöt vaikuttaa veroon ja päästörajat tiukkenee mitä uudempaan vuosimalliin tullaan.

    edit: Omallani oli ajettu verrattain paljon, 167tml, se voi vähän vaikuttaa veroihin, tai sitten ei. Mutta kolmeen tonniin varauduin henkisesti ja joku 2700€ oli muistaakseni joku maksanut 2007 vuosimallista kesällä 2017. Löytyy suht. tarkat laskelmat mitä tuo auto tuli mulle maksamaan, laittele privaa jos tarkempi laskelma kiinnostaa :)
     
    Muokattu: 10.7.2018
  4. Petri R.

    Petri R. Double Gearhead

    Keminmaassa oli tänään tapahtunut sangen harvinaislaatuinen kohtaaminen: vaimoni oli ajellut Crown Victorialla toista samanlaista, mutta valkoista vastaan ja nostanut kättä. Kuka tunnustaa? :) En ole itse vielä koskaan törmännyt toiseen samanlaiseen.
     
  5. Tseitsei2

    Tseitsei2 3rd gear

    Mites, saako näissä olla tuo poliisimallin puskin keulassa paikallaan vai onko otettava ennen leimalle viemistä pois?

    Mitäs muuta muistettavaa oli. Sivuvilkut ja takasumari taisi ainakin olla laitettava?
     
  6. Beach

    Beach 2nd gear

    Puskin voi olla vaikea perustella.

    Mutta valoja ei tarvitse muuttaa enää. Viime elokuussa tuli helpotus norminpurkutalkoiden ansiosta.

    Lisäys: se oli terapeuttista vaihtaa eteen keltaisia parkkeja, ja nyppiä sivuvilkut irti.

    Mutta onkohan P71 mallissa alunperin keltaiset, vai punaiset takavilkut? Ei oikein netin kautta selvinnyt tämä.
     
  7. Petri R.

    Petri R. Double Gearhead

    Minä en usko että sitä puskinta tarvii lain edessä ottaa pois, onhan semmonen maastoautoissakin jne. Tarjoudun ostamaan moisen jos purkamaan joku alkaa.
     
  8. Petri R.

    Petri R. Double Gearhead

    ...omani leimattiin Suomeen ilman mitään valomuutoksia. Varoituskolmio puuttui kontista niin sen sinne hommasin. Takavalot on kokopunaiset ja auto siis P71 siviilipoliisimalli. Puskinta ei ole.
     
  9. Beach

    Beach 2nd gear

    Maastureissa ja pakuissa se puskin on kai ns. "lisävaloteline"? Kysehän on kai jalankulkijoiden turvallisuudesta, ja siksi puskin yksinään ilman valoja on ainakin ollut kiellettyjen asioiden listalla. Tai näin ainakin on ollut asian laita.

    Olis pitänyt hankkia takavalot punaisilla vilkuilla sitten, kun uudet hankin. Amerikan varaosakauppa antoi ymmärtää, että poliisimallissa olisi keltaiset takavilkut. Ehkä "street appearance package":n yhteydessä punaiset, poliisin tunnuksilla olevassa keltaiset? Vai missähän ne keltaisia käyttää, kun ei näitä Eurooppaan ole varsinaisesti tuotu.
     
  10. timant

    timant 2nd gear

    Riippuu varmaan myös katsastajasta mutta myös auton vuosimallista ->
    EY-tyyppihyväksymättömän karjapuskurin ja lisävalotelineen asentaminen kielletty
    vanhaankin pakettiautoon ja enintään 3500 kg:n henkilöautoon 25.5.2007 alkaen.

    Mutta jo asennettua puskuria ei ole tarvinnut poistaa ja vanhaa tietenkin saa kunnostaa tarvittaessa..
     
  11. Tseitsei2

    Tseitsei2 3rd gear

    Tämä taitaa olla nykyään minulla. Olisi jäämässä nyt ylimääräiseksi, kun tulossa taas uutta kalustoa pihaan
     
  12. Tseitsei2

    Tseitsei2 3rd gear

    Eilisessä maahantulokatsastuksessa muiden puutteiden korjaamisen lisäksi määrättiin puskin poistettavaksi. Ei oikeastaan tullut yllätyksenä, kun näissä käytännöt vaihtelee
     
  13. masafi

    masafi 1st gear

    Minulla kanssa piti poistaa maahantulo katsastuksessa.Mutta seuraavassa vuosikatsastuksessa ei sanottu mitään.Toki oli lisä pitkät siinä kiinni.
     
  14. Beach

    Beach 2nd gear

    Olis ollu vaikea keksiä enää mitään vaihdettavaa osaa, kun melkein kaikki oli jo vaihdettu nykimisen vuoksi. Ilmamäärämittari, imusarja, puolat ja tulpat tuli tässä ajanmittaan. Eikä uusi EGR-venttiilikään ihan heti auttanut, mutta nyt jonkin ajan kuluttua on meno tasaantunut. Näiden pitäisi kai unohtaa aivan kaiken oppimansa, kun akun kytkee irti yli viideksi minuutiksi. Jäi vaikutelma, että egr:n käyttöä ei unohtanut, koska nyt paranee sitä mukaan kun ajelee autolla.

    Mitään näkyvää vikaa ei vanhassakaan EGR:ssä ollut. Mutta OBD:n kautta mittaamalla antoi kyllä vääriä jännitteitä. Ja tämä uusi antaa järkevämpiä lukemia. Kunpa olisin mittaillut jo aiemmin. :D
     
    isalmela ja Petri R. tykkäävät tästä.
  15. masafi

    masafi 1st gear

    Mielessä on muuttaa rahaksi tuo minun cvpi.2007 vuosimalli Florida auto tectyl suojattu.Ajettu semmoinen 180000 km.kymppi tonni pitäis saada ja se meenee jo pakkaselle hankinta kustannuksiin nähden.Vikoja ei ole ilmennyt kuin alkuperäinen maali joka lohkeilee.Tehty paikko maalauksia.Ja nyki viime talvena lumisateilla.Olen nyt tiivistänyt suodatin kotelon.Tämä on nyt semmoinen ensi tiedustelu.Koska muutimme Lappiin ostoslistalla on kelkkaa ja rekeä.p. nol nel nol 16 03 76 3
     
  16. oceanic7

    oceanic7 Double Gearhead

    Paimelan Paroni sai vissiin myytyä sen yhden valkoisen -07 missä oli joku 100000mailia mittarissa, pyynti oli 7900, ei tietoa millä hintaa meni. Sehän oli talvesta saakka yksityisellä Tampereella myynnissä ja aluks oli yli kympin pyynti..ehkä pidempään myyntiaikaan kannattaa asennoitua jos kympin nurkkiin siitä rahaa haluat.
     
  17. masafi

    masafi 1st gear

    Juu tiedän
     
  18. Petri R.

    Petri R. Double Gearhead

    Siinä tais aiemmin tökkiä monella ostokandidaatilla ne maaliviat, Paronin Ranchillahan se sitten näytti osittain maalatun.

    7000 eurolla ei 2007 vuosimallista saa Suomeen kilpien väliin, ellei auto maksa sitten maksimissaan 1000$ jenkkilässä. Siihen vielä kunnon ruostesuojaus, letkulämppäri ja talvirenkaat päälle niin taas meni melkein pari tonnia :)

    Näille ei varmasti aivan kauheaa kysyntää ole Suomessa, eikä valtavaa tarjontaakaan, mutta ellei autoa ole heti pakko myydä niin itse varmaankin odottelisin sitä ns. tosiostajaa joka arvostaa sitä, että pääsee itse tutustumaan autoon joka on jo opetettu Suomen tavoille. Näitähän kyllä riittää Amerikassa vaikka yksi jokaiselle Suomalaiselle, mutta on siinä aina riskinsä ostaa pelkkien kuvien perusteella jotain huutokaupattua vanhaa poliisiautoa toiselta puolelta maapalloa, kun se rahdin, alvin, verojen ym. maksujen jälkeen voi olla se YLI 7000€ auto siltikin ja vielä huono sellainen.
     
    Muokattu: 8.8.2018
    Tseitsei2 tykkää tästä.
  19. masafi

    masafi 1st gear

    Joo ei pakko myydä.Lauantaina pääsee taas käymään Rovaniemellä.Kyllä on mukavaa kyytiä vaikka ei ole autocruisea.
     
  20. Beach

    Beach 2nd gear

    Saattaisi tulla paha mieli, jos odottaisi saavansa harrasteautosta omansa takaisin. Eikä semmoinen mikään harrastus olisikaan, johon ei menis kaikki rahat. ;)
     

Kerro tästä muillekin!