Bf Goodrich vs Cooper

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Renkaat ja vanteet', aloittaja dodgeman, 25.11.2018.

  1. dodgeman

    dodgeman Gearhead

    Onko kenelläkään kokemuksia Bf Goodrich radial t/a vs Cooper cobra radial g/t renkaista?, lähinnä kiinnostaa kulutus kestävyys ja ajomelu.
     
  2. Inlinee

    Inlinee Gearhead

    Cooper Cobrista vain kokemusta, märkäpito olematon ja lukkiutu jarrutuksessa huomattavan helposti vs kumho, eli lie kait kovaa ( ja kestävää) seosta
     
  3. Holley

    Holley Gearhead

    Vanhemiten muutenkin kovettuvat. BF Goodrichitkin jokseenkin liukkaat Caminon alla olivat. Coopereilla ei Ahvenistolla kovaa menty, ei. Mitäs toisaalta vaihtoehdot ovat, Nankangeja ja muita?
     
  4. Weijari

    Weijari Gearhead

    Mä en kans tykänny Coopereista enkä Goodricheista. Varsinkin etupäässä tuntuivat liukkailta ja epämääräisiltä. Nyt on edessä Pirellit ja takana General Grabberit. Jännästi nuo grabberitkin pitävät, vaikka kuvio näyttää tosi karkealta, eli molempiin olen tyytyväinen
     
    xarper tykkää tästä.
  5. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    En tiijä onko jotain speziaalikokoa tms hakusessa, mutta mullakin ihan hankookkia , goodyearia ym ollut nyt ja ei oo ikävä jenkkirenkaita
     
  6. xarper

    xarper Gearhead

    Nankangia saa ainaskin 295 leveenä eikä hintakaan päätä huimaa, pitää itekki kokeilla ens kesänä, jotku bf tai coopperit oli 295 nyt ja ihan hervottomathan ne oli kadulla, varsinki märällä vielä. Kivaahan se kyllä oli :rotfl:
     
    Inlinee tykkää tästä.
  7. MJF

    MJF Double Gearhead

    BF:fät ja Cooperit taitaa olla nykyään ulkonäköasia. Kiinankumeissakin on sitten ominaisuuksia paremmin. Jos ei halua perinteisiä valkotekstirenkaita niin sitten jotkut muut. Valianttiin vaihdoin Federalien tilalle Cooperit vähäksi aikaa, tuli paljon tehoa lisää :p
     
  8. dodgeman

    dodgeman Gearhead

    Kokona olis 275/60-15,pito ei ole ongelma, renkaan kulutus kestävys ja ajomelu kiinnostaa enemmän.
     
  9. G20

    G20 Gearhead

    Ostin syksyllä pitkästä aikaa kokeeksi 255/60R15 Cooper Cobrat ja jessus että on liukkaat! Jarruttaessa menee takapyörät lukkoon ja sutii kuivalla pinnalla kevyesti kaasusta kuin jäällä ajaisi. Kyljissä lukee "Made in Mexico" ja melko roisin näköistä paistojälki. Edelliset kokemukset Coopereista n. 10-15 vuoden takaa kun Euromaster vielä myi niitä. Oli ne huonoja silloinkin mutta ei noin huonoja! :D

    Edelliset oli Nankangit ja niillä oli kohtuu pito toimivat jopa märällä hyvin. Vaikka osa vanhoista harrastajista joilla 25 vuotta vanhoja BF Goodrichejä alla vannovatkin "aidon jenkkirenkaan" nimeen ja "kiinalaisia paskoja" ei kukaan saisi laittaa autonsa alle sellaiset tulee kunhan noi Cooperin märällä nurmikolla vinkuvat elokuvarenkaat on loppu. BF:t jää jo hintansa puolesta kauppaan ei köyhä pysty 250€/kpl maksamaan edes ulkonäkö syistä.
     
    Muokattu: 25.11.2018
    jariha, RaiRai ja Inlinee tykkäävät tästä.
  10. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Mihin autoon ne tulee? Rengasmelu ei rungollisissa jenkeissä ole ollut yleensä kova ongelma
     
  11. Swinger71

    Swinger71 Gearhead

    Ja rengasmelua saa häivytettyä mekaanisella nokalla, peltisarjoilla ja vaikka ratasjakopäällä.
     
    teippi-mikko, KajS, Charger´69 ja 7 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
  12. Jussi289

    Jussi289 Double Gearhead

    Kestävyydestä pakko sanoo sen verran (ot) et noi mun Bfg maastorenkaat on paistettu 19 vuotta sitten. Rungot ehjät ja ihan ajettavat vieläkin, pinta alkaa loppua.
     
    KajS tykkää tästä.
  13. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Se ei silti tarkota, että 2018 paistetut kestäis saman verran?
     
    Custom_Rod tykkää tästä.
  14. Jussi289

    Jussi289 Double Gearhead

    No ei tietenkään, mutta mihin sitä sit arvottas, jos ei hyvään kokemukseen? Vähän ku se hyvä öljynsuodatin... Avaa ensin ja kattoo oliko hyvä?
     
  15. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Nojoo. Mut kulutuksen kestoahan on aina ollut. Pito sitten erikseen. Riippuu toki missä ja millä ajaa.
     
  16. musta pässi

    musta pässi Gearhead

    Unohtamatta meitä tiisseliukkoja. Viheltävällä turbolla ja neljän tuuman pakoputkella kans ei rengasmelu kuulu yli. Lapsetkin kuulee jo kaukaa ku iskä tulee kotijo. Ja naapuritkin herää ihmisten ajoissa minun töihin lähtiessä aamun koitteessa eikä nuku liian pitkään edes viikonloppuisin.
     
    KajS, Inlinee ja Swinger71 tykkäävät tästä.
  17. Bukero

    Bukero Gearhead

    eikös BF ole jo kauan ollut michelin siis ainakin runkorakenteeltaan..tosin kumiseokseltaan voi olla vielä US rättirengasluokkaa
     
  18. MudMax

    MudMax Gearhead

    Oliko noista kiinanrenkaista jotain aikakortteja todisteeksi, että ne pitävät paremmin kuin jenkkirenkaat?

    Ittellä ainakin Nankangin jostain ns. hiperf-renkaasta on sellainen kokemus isolohkoisen poniauton etupäästä, että menee mutkista suoraan ilmeisesti siitä johtuen koska kulutuspinnan leveys on huomattavan kapea renkaan nimellisleveyteen verrattuna.
    Muuten mukavat ajaa, kun eivät edes vedelleet uristakaan, ilmeisestikin taaskin kapeasta kulutuspinnasta johtuen.
     
  19. faikku66

    faikku66 Double Gearhead

    Kunhan renkaissa on riittävästi kulutuspintaa ja ja suht pyöreätkin vielä niin niilläpä sitä ajelee.Ollut vaikka minkämerkkisiä renkaita 30 vuoden aikana ja pärjätty on.
     
    KajS tykkää tästä.
  20. MJF

    MJF Double Gearhead

    En nyt tiiä onko tässä kehumista, mutta 225/60 federaleilla oli 60 jalan ajat 2,0 jotain 14 sekunnin autossa. Samana päivänä 8,5" slikseillä tippui kymppi pois, parempaan ei voima riittänyt. Coopereilla ei tullut radalla käytyä, mutta eri liukkaat oli kadulla.
     

Kerro tästä muillekin!