Postin ja Matkahuollon " parhaita" - topic

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja BRAKE DRUM, 16.9.2012.

  1. toyopet

    toyopet Double Gearhead

    UPS yllätti vähän negatiivisesti.
    Pojan mopoon tilattiin Englannista osaa ja muuten ihan jees mutta kaveri sieltä laittoi, että onko sinulla muuta osoitetta, tuo ei kelpaa lähetysfirmalle.
    Hetken olin, että häh, no tarjosin työpaikan osoitetta, sitten vastasivat, että muuten jees mutta ups haluaa sinnekin 20£ lisämaksua (29£ osa). Sanoi, että tämä on heillekin ihan yllätys, ei tänmöistä ennen ole tullut vastaan. Kysyi heti vielä, että haluatko rahat takaisin.
    Saatiin kuitenkin soviteltua ja paketti menee vaimon veljen firmaan Helsinkiin.
    Postissa ei kuulemma voi laittaa, kun on liian raskas paketti kyseessä. En tiedä brittien postin sääntöjä mutta joku kolmisen kiloa ei nyt minusta kauhean raskas ole.
     
  2. stratusdriver

    stratusdriver Gearhead

    Mamma oli tilannut jotain jostain ja paketti olisi mahtunut postilootaan. Reipas kusti kuitenki tuli pimpottelemaan ovikelloa toiveissaan nähdä rouvaa koska hällä ja kustilla on sama sukunimi... niin kuin myös meikäläisellä. Nappasin paketin toopelta ja kiitin hienosta asiakaspalvelusta. Ei kyllä vaikuttanut penaalin terävimmältä kynältä se heppu muutenkaan :rotfl:
     
  3. valpas

    valpas Gearhead

    Jos postin kuljetettavaksi annettu paketti varastetaan postin tiloista, niin posti ei korvaa. Lähettäjän pitää vakuuttaa posti varkauden varalle!
     
  4. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead


    Ja vakuutus ei tietenkään korvaa, kun se on varastettu postin tiloista eikä sun laatikosta



    Mites minkä hintasia noi postin vakuutukset on?

    Jossain oli juttua, et ois ollu jotain 200€ vakuutus ja omavastuu siihen 100€ ja varastettu esine josta korvattiin 80€ ois ollut 150€ arvoinen, eli pikkasen vaan tuli tappiota
     
  5. -JJH-

    -JJH- Gearhead

    Näistä postin vakuutuksista tuli mieleen tapaus viime vuoden keväältä. Mulla kun on tämän autopöllöilyn ohella yhtenä harrasteena rinnalla numismatiikka (tiedän, olen outo). Tuumin, että realisoisin osan kokoelmastani pois ja yksi venäläinen jantteri olikin kiinnostunut mun Neukku-seteleistä. Kun hinta oli saatu neuvoteltua kuntoon, niin tarkemmin tutkimaan lähetystapoja.

    Siitä se sitten repesikin. Joo, postivakuutettuna lähtisi, mutta hetko valuuttaa ei saa lähettää. Nää on vuosien 1924-1947 ajan seteleitä elivät ole olleet käytössä sitten vuoden 1961. Varmuuden vuoksi soittelin Postille ja hetki mietittiin AsPan kanssa, että onko Neuvostoliiton aikaiset setelit valuuttaa vai ei. Siinä sitä ähmittiin ja kysyin lopulta, että miten keräilyesineeksi laskettavat setelit voisi lähettää "oikein" ja laillisesti Venäjälle ... vastaus: ei postin kautta mitenkään.

    Sitten kuriiripalvelut perään, hinnat vaan näissä loikkasi semmoisiksi, ettei ollut mitään järkeä. Ja joka kuriiri-lafka sanoi myös, ettei voi taata miten Venäjän tulli tulkitsee NL setelit, että onko valuuttaa vai ei.

    Että onpas taas helppoa tämä rehellisesti toimiminen.

    Summa summarum: setelit on yhä mulla kaapissa.

    -JJ-
     
    Nikuzai tykkää tästä.
  6. valpas

    valpas Gearhead

    Tästä tulee hyvä esimerkkikeissi......
    https://www.aamulehti.fi/uutiset/po...annassa-parisataa-pakettia-vietiin-201114321/
    Ennenkuin kukaan lähettää pakettia postissa, niin pitäisi vaatia postia laittamaan vakuutuksensa kuntoon, että säilytetty toisten omaisuus olisi vakuutuksen piirissä.
    Nyt toisten omaisuus on rajattu vakuutuksen ulkopuolelle, eikä lukituksetkaan varmaan vastaisi vakuutusehtoja, ja korvaukset evättäisiin, tai ainakin alennettaisiin, vaikka vakuutus olisikin otettu.
     
  7. BRAKE DRUM

    BRAKE DRUM Double Gearhead

  8. NorthElite

    NorthElite Gearhead

    USPS jumi ameriikan paketin Helsinkiin. On ollut nyt siellä seurantakoodin mukaan kuukauden. Avasin kyselyn USPS –verkkosivuilla. Viikon kuluessa ei ole tullut vastausta.

    Toinen paketti on tulossa ja Posti kyselee mihin pakettiautomaattiin sen haluan. Lähin automaatti on 45 km päässä. Postin noutopisteeseen on kilometri. En vastannut viestiin. Saas nähdä mihin paketti lopulta päätyy…

    Kolmas ostos, penkin verhoiluja, ei koskaan lähteneet toimittajalta. Kahdessa kuukaudessa. Avasin pyynnön rahojen palautuksesta PayPaalissa. Tässä on riskitaso jo satasissa.

    Tilasin kaksi muovitulppaa Englannista, toinen oli väärä. Olisi saanut palauttaa. …jaksanut askarrella kirjekuorta parin euron ostoksesta.

    Ei ihan putkeen ole shoppailu mennyt.
     
  9. jenkkijussi

    jenkkijussi Gearhead

    Matkahuollon palvelu huonontunut ainakin Kouvolassa. Ennen kun bussi tuli Kouvolan linja-autoasemalle, niin paketit siirtyivat samantien aseman yhteydessä olleeseen matkahuollon hyllyyn ja ne olivat samantien noudettavissa. Nykyisin paketit varastoidaan nähtävästi matkahuollon entisiin tiloihin josta ne ehkä seuraavana päivänä toimitetaan toiselle puolelle kaupunkia sijaitsevalle ABC-asemalle joka toimii matkahuollon asamiespisteenä. Tällä järjestelyllä paketin matka venyy ainakin yhdellä päivällä. Tällä tavoin matkahuolto säästää kuluissa. Ei mielestäni hyvä järjestely, mutta sen onkin suunnitellut joku minua viisaampi.
     
  10. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead


    Ja se linja-auto pysähtyy siinä absilla tullessa tai mennessä
     
  11. jenkkijussi

    jenkkijussi Gearhead

    Ei pysähdy PRISMAN absilla, vaan tuovat paketit jostain varastosta jakeluautolla seuraavana päivänä.
     
  12. stana

    stana 3rd gear

    Absilla ei reittiliikenne poikkea paitsi onnibus. Meillä vissiin on ärrällä (postissa) uutta henkilöstöä, muutama viikko sitten pari pakettia seilasi ties missä seurantatietojen mukaan, kysely rahtiyhtiöön ja kas, nehän on noudettavissa postinpisteestä(ärrältä). Aiemmin ei ole ongelmia ollut..
     
  13. NorthElite

    NorthElite Gearhead


    Päivitetään tilanne:

    Ameriikan paketista sain rahat takas eBayltä. Ehdin jo tilaamaan saman artikkelin uudelleen, mutta: Paketti löytyi, matkasi takasin ameriikan Miamiin ja tupsahti seuraavana päivänä takasin, Tullipostiin. Maksoin verot, ja ilmeisesti tulossa postilaatikkoon. Toisen tilatun artikkelin sainkin jo myytyä eteenpäin, jos se sattuu tulemaan. Sankoin joukoin kun merkki/malli -kerhossa ollaan, molemmat jäsenet. Kerho on hieno juttu :D

    Pakettiautomaatin paketti tuli kotiin saakka. Hyvä niin...

    Verhoilujen osalta valitus paypaaliin auttoi. Rahat tuli takas ja tilasin uudet, sieltä missä niitä oli hyllyssä. Sekin paketti on nyttemmin tullattu ja ehkä saapuu :)
     
  14. chevyjussi

    chevyjussi 2nd gear

    Rock autosta paketti lähtenyt 11.11 liikenteeseen ja 19.11 saapunut Saksaan. Sinne jäi useammaksi päiväksi ja nyt 25.11 CHICAGO, UNITED STATES . Mikä järki tuossa on lennätellä edestakaisin pakettia? Osille olisi ollut tarvettakin, toisen paketin tilasin viikon myöhemmin ja se on tullut jo tänne.
     
  15. palontie

    palontie Double Gearhead

    Posti kuljetti Järvenpäästä lähetettyä prätkän valomaskia 8vrk,sinä aikana tuli kaksi pakettia Rockautosta jotka oli tilattu 2 ja 3vrk myöhemmin kuin maski.
     
  16. mopo-ukko

    mopo-ukko Gearhead

    Mulla paketti Italiassa,4.11 oli Frankfurtissa ja sitten hävisi,nyt näkyy toissa päivänä olleen Italiassa,en tiedä onko menossa vai tulossa.Korvaava tuote näkyy olleen pari päivää sitten Frankfurtissa,saa nähdä minne se jatkaa matkaa.
     
  17. Impalas

    Impalas 1st gear

    Suomen posti Sucks.
    Äärimmäisen hidas ja kallis "palvelu".
     
    palontie tykkää tästä.
  18. toyopet

    toyopet Double Gearhead

    Jouluruuhkaa vähän päällä postilla. Viime viikolla pojalle tuli mopon osia ja seurannasta näki jo paketin tulleen postitoimipaikkaan mutta ei ollut vielä kuitenkaan noudettavissa.
    Toista tuntia odoteltiin, että kerkesivät purkaa sen kärryn ja saivat lootan hyllyyn.
    Aika työllistävää näyttää nyt näille asiamiesposteille olevan tuo homma, mitä siinä se tunti seurattiin. 2 hlö koko ajan postin kimpussa, toinen yrittää kirjata tulleita paketteja kolmesta kärrystä, toinen ottaa asiakkaat vastaan, 5-10hlö jono koko ajan.
    Toivottavasti posti maksaa oikean korvauksen.
     
  19. rb

    rb Double Gearhead

    On toi postin touhu menny ihan luokattomaksi.

    Aiemmin meillä duunissa 80% meni postissa ja 20% matkahuollossa, mutta nyt homma on melkeimpä keikahtanut toisin päin.

    Joku viikko sitten tilattiin netin kautta rullakolle kuljetus ja vähän kiirekin olisi ollut.
    Iltapäiväksi luvattiin nouto, mutta ketään ei näkynyt.
    Seuraavana päivänä sama juttu.. tilattiin nouto, mut kovin oli hiljaista.

    Sit oli jo pakko tarttua puhelimeen, että mikä tässä oikein maksaa, kun lupauksista huolimatta rullakko odottaa edelleen kuljetustaan.
     
    palontie tykkää tästä.
  20. darpen

    darpen Gearhead

    Itse lähettelen ja töissä tavaraa välillä, niin noinhan toi just menee.
    Kuljetustilauksessa on tollanen lause-> "Ennen klo 12.00 tulleet tilaukset käsitellään pääsääntöisesti saman päivän aikana."
    Eli toi yks sana lauseessa antaa postille vastuuvapautuksen.
     
    palontie tykkää tästä.

Kerro tästä muillekin!