Chevy k1500 sivuääni

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Vaihteisto ja voimansiirto', aloittaja Harri88, 8.11.2018.

  1. Harri88

    Harri88 1st gear

    Moro,

    Chevy k1500 1990 manuaali 4.3bensa ääntää liikkeelle lähtiessä ja kiihdyttäessä.
    Ääni on rallattava ja kestää vain pienen hetken, aina ääntä ei tule, mutta varsinkin jos hitaasta vauhdista kiihdyttää 2-3 vaihteella niin hetken rallattaa jokin. Sama oire takavedolla ja nelivedolla.
    Vauhdissa ääntä ei ikinä havaittu, vain liikkelle lähtiessä/kiihdyttäessä.

    Moottorin, jakolaatikon ja perän öljyt juuri vaihdettu. Perä oli ok.

    Voiko etuperä ääntää tuollain, vaikka takavedolla ajaakin? Seuraavana olis vuorossa etuperään ja vaihteistoon öljyn vaihdot.
     
  2. xarper

    xarper Gearhead

    Vetolevy ottaa starttiin tjsp?
     
  3. Powerstroke

    Powerstroke Double Gearhead

    Ristikko?
     
    KajS ja Camino'79 tykkäävät tästä.
  4. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Häipyykö rallatus jos iskee kytkimen pohjaan? Eikai vauhti ole liian hidas 2-3 kiihdyttämiseen? Ettei rallata siksi kun huutaa kierroksia.
     
  5. Sierra

    Sierra Double Gearhead

    Tietyn tyyppinen voimansiirron ääni noissa manuaalivaihteisissa mielestäni ominaisuus, ei vika. Ääni tulee juurikin kun alakierroksilta lähtee vedättämään, semmoin tietynlainen jurina.

    Noin minulle sanottiin jo muinoin kun oli tommoinen noin 100tkm ajettu nelikko ja nykyinenkin 250tkm ajettu takaveto kurisee samalla tapaa, manuaaliaskin ominaisääniä.
     
    Muokattu: 8.11.2018
  6. Harri88

    Harri88 1st gear

    Tuli taas tutkittua äänen lähdettä. Huomasin oikeanpuolen etuakselissa välystä, liikkuu akselin suuntaisesti hieman edestakaisin, muutamia millejä varmaan. Onko näissä jotain kiritysmahdollisuuutta vai onko laakeri antautumassa?

    [​IMG]
     
  7. hantta

    hantta Double Gearhead

    Tuskin on äänenlähde, pitäisin tuota korinaa ihan ominaisuutena ;)
     
  8. Mudracer

    Mudracer Double Gearhead

    ^^Ton verran "väljää" tossa suunnassa on ihan ok.
    Tein joskus 350 lukkotoosan manuaalitoimiseksi, sähköohjauksella. Sai laitettua suurinpiirtein tyhjäkäynnillä kolosen ja lukon päälle jolloin mentiin vajaa 40Km/h "nopeutta" . Samalla tuli tusinanverran sellaisia ääniä joita ei ennen ollut ja kun pisti sähkön pois ja mentiin automaatilla niin äänetkin katosi.
     
    KajS tykkää tästä.
  9. Hai

    Hai Double Gearhead

    Mites pakosarjojen lämpöpellit? Ne rallattelee vanhemmiten.
     
  10. hantta

    hantta Double Gearhead

    Meillä oli duunissa huoltoautoina 2x erilaista manuaalipickistä kaseilla, ja ne molemmat rallattivat samalla tavalla, kun pienillä kierroksilla paineli menemään, laatikoissa tosin oli sen verran eroja, että toisessa oli 4+ ryömintävaihde, toisessa perinteinen 4+ 5 ;)
     

Kerro tästä muillekin!