Tbi ja kylmästumppaus

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja Karpov, 2.1.2019.

  1. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Lientä ei näkynyt ja kone jo stumppaskin. Eli ei se voi siitä johtua, pidemmän ajan kertymä ollut tai sitten lämpimänä tulee kehiin.
     
  2. SPORT TRUCK

    SPORT TRUCK Double Gearhead

    Kun tuota videotasi katsoo niin en kyllä huomaa mitään outoa.

    Alipaineen voi ottaa MAP:lle myös siitä TBI etupuolelta haarottamalla mistä menee EGR-solkulle, pitäs mennä samaan tilaan läpän alle ja esim. Holikassa otetaankin alipaine siitä, koska MAP:n liitäntä väärässä kohtaa läppään nähden...en kyllä tajua miksi sinne letkuun päätyy bensan kaltaista litkua ?

    Tuo uudemman mallinen TPS on minusta huonompi kun se vanhempi malli 88 - 89...nuo kulahtaa jotenkin nopeasti ja sitten alkaa tulemaan katkoksia = nykii tai sitten tarvikeosat on ihan vaan kuraa :odconfused:
     
  3. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Uus tps mulla on huomenna handussa jos sillä lähtis se lievä mietintä pintakaasulla + turbiinilukko jos pysyis paremmin päällä. Vanha jääköön varaosaksi. Kylmästumppi ilmennyt myöhemmin.

    Tuo egr solkun linja on juu kuiva ja vaan vähän juuresta värjääntynyt. Ajelen vielä tovin ja sitten kurkkaan pellin alle tuohon mapin letkuun.



    Puhuit tuosta winaldl videosta?


    Jotenkin sellanen fiilis, etten ole ekaa kertaa temppuilevan tbin ääressä missä pitäs olla kaikki ok :D
     
  4. caprice305

    caprice305 Double Gearhead

    Minkä tähden muuten tps näyttää - merkkiä siinä videolla? En ole ikinä winaldl käyttäny, vaikka se mulla 1 koneella onkin :oops:
     
  5. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Pitäs kai näyttää 0. Mulla ihan hienonen heitto siinä, ollut jo vuoden kun vanhaa tallennetta tallessa. Kaisen sais käännettyä mutta tilasimpa uuddn kun tosiaan toi lukon käyttäytyminen harmittaa. Mut toi arvo ollut siinä viime talvenkin tosiaan jo
     
    caprice305 tykkää tästä.
  6. SPORT TRUCK

    SPORT TRUCK Double Gearhead

    Tuo prosenttiluku kertoo vain kaasuläpän asennosta, joka ei ole juuri prikulleen kohdillaan mitattuna TPS:lta...ei käytännön merkitystä kun noin pieni heitto.

    Saattaa joutua viilaamaan kiinnitysreikiä jos haluaa TPS-jänniteen olevan tasan oletusarvossa 0.48V...eikä se silloinkaan taida olla tasan nolla tuo prosentti.

    Tuo lambdan jännite 0,455 - 0,530 V on ehkä vähän laihalla noin kylmään koneeseen...voisi kuvitella että pitäisi olla 0,700 - 0,800 V, mutta eipä se lambda välttämättä ole kunnolla lämmennytkään vielä tuossa...
     
  7. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    The O2 sensor measures the amount of oxygen present in the exhaust system and compares that with ambient (outside) air to produce a voltage signal.The O2 sensor is calibrated to output approximately 0.450-0.500 volts at stoich AFR (14.7:1).Leaner mixtures result in more oxygen content in the exhaust system, which will result in the O2 sensor outputting lower voltage (below 0.450 volts).Richer mixtures result in less oxygen content in the exhaust and thus higher voltage output (above 0.500 volts).

    Tän mukaan oon mennyt Ja 0.56 oli vuosi sitten kuumana arvo. Kulutus ainakin oli sillon ok.


    Tilasin nyt uuden mapinkin.
     
  8. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Niin ja lambdahan tulee peliin 40c? Video oli ennen sitä. En tiedä miksi se sitä jo luki vai lukiko ilman vaikutusta? Kun tosiaan tunerpro ja uudempi ruiskupeli muistaakseni pitää lambdan arvon pimennossa ennenkuin closed loop alkaa
     
  9. SPORT TRUCK

    SPORT TRUCK Double Gearhead

    Varmaankin vaan näyttää arvon, mutta ei huomioi vielä sitä kun kone ja lambda molemmat kylmiä, mutta sitten kun lämpötila asetetussa tai riittävä aika kulunut, niin jos se edelleen näyttää laihaa seosta, niin sillonhan se tietenkin rikastaa sitä.
    Boxikin on näköjään toinen...näyttää vähän enempi kun se tutumpi 1227747.
     
  10. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    On mulla hyllyssä uutta lambdaakin, samallahan sen vaihtais kun startti pitää huomenna vaihtaa.


    Jossei sitten katkea putkeen.

    Vaihdoin laturin hiilet ja auto oli jäähtynyt ajon jäljiltä johonki 40-50c. Kyllä hienosti avaimesta käyntiin ja tasanen hyvä käynti. Eli täysin kylmän open loopin touhuja tämä stumppailu.
     
  11. caprice305

    caprice305 Double Gearhead

    Oma miellipide on, että mieluummin ehjää orkkis startin, kun tilaa tarvikkeena. Tehdaskorjatut erikseen ja tehot... näin ot:na
     
  12. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Auto jokapäivässssä ajossa niin en voinut ottaa riskiä, että irrotan suoraan vanhan ja tadaa siellä ylläri. Kyllä mä sen vanhan korjaankin ajan kanssa ja osaan tilata tarvittavat osat rockautosts kun näen mitä syönyt ;)
     
    caprice305 tykkää tästä.
  13. Jussi289

    Jussi289 Double Gearhead

    Kovin öljynjäykkää toi tavara näyttäs olevan. Ihan varmasti häröää mapin toimintaa, jos kupla menee "umpeen" letkussa.
     
  14. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Nyt 30km ajon jälkeen uusi letku täysin kirkas vielä.
     
  15. Jussi289

    Jussi289 Double Gearhead

    Semmonen miete tosta kirkkaasta pvc-letkusta (oletus), että kuuman koneen päällä menee niin lötköksi, ettei kyllä jaksa pysyä muodossaan kun imut päällä. Ei ny tietenkään siihen kylmä oireiluun vaikuta, mutta ei oo ehken paras letkuvalinta.
     
  16. SPORT TRUCK

    SPORT TRUCK Double Gearhead

    Jussi289, rb, Gary Grand ja 1 muu tykkäävät tästä.
  17. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    hyvä pointti. Nämä oon kyllä testannut eikä mene lyttyyn, sytkärillä sulatuskaan ei kutista.

    ois se pitänyt tietää, että tepoltahan saa. Noilla vois kesällä entrata letkuvedot kuosiin.
     
  18. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Vaihdoin tpssän. Olipahan kairaus uudessa. 0.49 sain kun sitä winaldln kanssa sääsin. Poljin lattiaan ja irti. Auton kun löi käyntiin niin 0.53 se siellä vaan killittää. Perkele.


    Lambdan vaihdoin myös. Nyt 50c näytti 0.411 ja polkasun jälkeen jäi 0.305. Pitää huomenna ajaa kone kuumaks + lenkki ja katsoa sitten.


    Pcv:n muovikulma oli alta halki tbin puolella, sen fiksasin paksulla letkulla nyt ensi toimeksi.
     
  19. caprice305

    caprice305 Double Gearhead

    Mutta stumppasko?
     
  20. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Huomenna näkee, oli vielä senverran lämpöjä alla ettei voi sanoa. Tai 16c mutta kuitenkin.

    Tosin tänäänkään ei aamulla stumpannut.


    Mapin letku edelleen kirkas
     

Kerro tästä muillekin!